Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

SPAŢIU/IMAGINEA SĂPTĂMÂNII Hubble a descoperit, întâmplător, o nouă galaxie

Publicat:

Astronomii, care au folosit telescopul spatial Hubble pentru a fotografia un roi globular de stele din interiorul galaxiei noastre, , au anuntat descoperirea, din intamplare, a unei galaxii pitice "ascunsa" in spatele roiului de stele, conform NASA. Roiul de stele vizat, NGC 6752, este localizat relativ aproape, la distanta de 13.000 de ani lumina, in haloul . Galaxia pititca nou descoperita se afla in vecinatatea , la "doar" aproximativ 30 de milioane de ani lumina distanta. In imensitatea sa, Universul este departe de a fi un loc pustiu. In el ratacesc miliarde…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Astronomii au descoperit in Calea Lactee o gaura neagra atipica pentru galaxia noastra

18:56, 16.04.2024 - ​Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record - de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP…

Spectacol pe cer ce apare o data in viața! O noua stea se va forma in urma unei explozii care va avea loc la mii de ani-lumina de Pamant

14:20, 23.03.2024 - O „noua stea” ar putea aparea pe cerul nopții in orice moment, incepand de acum pana in luna septembrie, spun astronomii. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol care are loc o singura data in viața, potrivit NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub numele de „nova", va avea loc in Corona…

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

O explozie la mii de ani-lumina de Pamint va crea o „noua stea” pe cerul nopții

00:00, 22.03.2024 - Astronomii se așteapta ca o „noua stea” sa apara pe cerul nopții, in orice moment, incepind de acum și pina in luna septembrie. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol ce are loc o singura data in viața, a transmis NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub denumirea de „nova”, va avea loc in…

„Hai, noroc!”. NASA: S-a gasit alcool in spațiu

10:55, 17.03.2024 - Astronomii care lucreaza cu ajutorul telescopului spatial James Webb au detectat in jurul a doua stele tinere elemente chimice care se gasesc in otet, intepaturi de furnici si chiar in bautura margarita, a anuntat NASA, informeaza CNN.

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Telescopul Hubble a surprins o imagine care ne dezvaluie ce se afla la o distanța de aproximativ 162.000 de ani-lumina de Pamant

05:26, 04.03.2024 - O forma sferica, formata din 'varfuri de ac de lumina' provenite de la stele foarte apropiate, s-a dezvaluit telescopului spațial Hubble atunci cand observatorul a privit recent in constelația Mensa, informeaza inverse.com. Hubble a surprins o imagine a unui roi globular, o comunitate de stele care…

Astronomii chinezi au calculat cu cea mai mare precizie de pana acum cat cantarește galaxia Andromeda

14:20, 07.02.2024 - Utilizand datele spectrale colectate de telescopul LAMOST (Large Sky Area Multi-Object Fiber Spectroscopic Telescope), impreuna cu alte cercetari si observatii, astronomii chinezi au reconstituit cea mai detaliata curba de rotatie a galaxiei Andromeda (M31) realizata vreodata. Ei au calculat astfel…


Ce parere ai despre aceasta stire?