Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Singurul cuvânt românesc care are 5 consoane consecutive. Îl folosim des, dar puțini s-ar fi gândit la el

Publicat:
Singurul cuvânt românesc care are 5 consoane consecutive. Îl folosim des, dar puțini s-ar fi gândit la el

Limba romana ne surprinde mereu cu aspecte fascinante și cuvinte curioase, iar uneori chiar și vorbitorii nativi pot fi luați prin surprindere de aceste particularitați. De exemplu, știi care este singurul cuvant din limba romana care are nu mai puțin de cinci consoane consecutive? Iata o curiozitate pe care doar cațiva o știu. Cuvantul din […] The post Singurul cuvant romanesc care are 5 consoane consecutive. Il folosim des, dar puțini s-ar fi gandit la el appeared first on Playtech Știri .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol si foto: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuvantul din limba romana care da mari batai de cap. Cei mai mulți habar nu au ce inseamna

13:45, 18.04.2024 - Știi ce inseamna verbul „a abhora”? Este cuvantul din limba romana pe care mulți conaționali nu știu cum și cand sa il foloseasca, fiindca nu ii cunosc sensul. Ce explicații gasim in dicționare. Relația dintre societate și limba Limba nu este doar o cale de a comunica, ci și o componenta a culturii…

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Cuvantul din limba romana pe care mulți il scriu și pronunța greșit. Sigur și tu ai gafat

15:36, 08.04.2024 - Limba romana este o limba veche de 1700 de ani. Fiind o limba fonetic, sunt anumite cuvinte care se citesc așa cum se scriu. Totuși, exista și numeroase cuvinte care ii pun in dificultate pe romani. Un cuvant le da mari batai, iar mulți il scriu și il pronunța greșit. Iata care este acesta! Cuvantul…

Singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu „ș”. Puțini romani il știu, e folosit rar

14:30, 03.04.2024 - Știi care este singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu ș? Limba romana este o adevarata provocare, mulți straini spunand ca este una dintre cele mai greu de invațat limbi. Invațarea limbii romane este ingreunata de diacritice, dar și de timpurile verbelor care sunt destul de greu…

Cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Mulți il folosesc, dar este mereu in top

18:45, 14.03.2024 - O radiografie cu rezultate neașteptate a dezvaluit care este cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Cu toate ca nu este vorba de un termen de specialitate sau unul intrat recent in vocabular, fiind folosit de oameni foarte des, apare mereu in topul cautarilor. Un…

Cuvintele din limba romana care provin de la daci. Le folosim des fara sa știm

22:55, 25.02.2024 - Cuvintele din limba romana care provin de la daci sunt un aspect fascinant al patrimoniului lingvistic al poporului roman. Multe dintre aceste cuvinte sunt inca utilizate in mod obișnuit fara ca vorbitorii sa fie conștienți de originea lor straveche. Termeni precum „doina”, „sambure” și „mamaliga” sunt…

Cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de 6 ori. Sigur l-ai folosit macar o data

20:30, 10.02.2024 - Poți spune care este cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de șase ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranța, macar o data in viața. Un termen inedit Limba romana este una dintre cele mai complexe […]…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?