Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cuvintele din limba română care provin de la daci. Le folosim des fără să știm

Publicat:
Cuvintele din limba română care provin de la daci. Le folosim des fără să știm

Cuvintele din limba romana care provin de la daci sunt un aspect fascinant al patrimoniului lingvistic al poporului roman. Multe dintre aceste cuvinte sunt inca utilizate in mod obișnuit fara ca vorbitorii sa fie conștienți de originea lor straveche. Termeni precum „doina”, „sambure” și „mamaliga” sunt doar cateva exemple care ne amintesc de moștenirea lingvistica […] The post Cuvintele din limba romana care provin de la daci. Le folosim des fara sa știm appeared first on Playtech Știri .

Citeste articolul mai departe pe playtech.ro…  

Sursa articol si foto: playtech.ro


Stiri pe aceeasi tema

Limba romana ii da mari batai de cap Gabrielei Firea. Top gafe facute de candidata la Primaria Capitalei

16:00, 24.04.2024 - Candidata PSD la Primaria Generala a Municipiului București, Gabriela Firea, a starnit reacții controversate in spațiul public. Limba romana ii da batai de cap senatoarei care nu a știut sa noteze forma declinata a substantivului „copiii” corect. Top gafe facute de social-democrata. Gabriela Firea,…

Cuvantul din limba romana care da mari batai de cap. Cei mai mulți habar nu au ce inseamna

13:45, 18.04.2024 - Știi ce inseamna verbul „a abhora”? Este cuvantul din limba romana pe care mulți conaționali nu știu cum și cand sa il foloseasca, fiindca nu ii cunosc sensul. Ce explicații gasim in dicționare. Relația dintre societate și limba Limba nu este doar o cale de a comunica, ci și o componenta a culturii…

Subiecte Comper 2024 la limba romana, etapa a doua

08:26, 15.04.2024 - Subiecte Comper 2024 la limba romana. Etapa a doua a concursului v avea loc pe 15 aprilie 2024. Comper este o competiție educaționala organizata de Societatea Culturala Comper, o oportunitate pentru elevii din invațamantul preuniversitar care le ofera acestora șansa de a iși evalua competențele și de…

Cuvantul din limba romana pe care mulți il scriu și pronunța greșit. Sigur și tu ai gafat

15:36, 08.04.2024 - Limba romana este o limba veche de 1700 de ani. Fiind o limba fonetic, sunt anumite cuvinte care se citesc așa cum se scriu. Totuși, exista și numeroase cuvinte care ii pun in dificultate pe romani. Un cuvant le da mari batai, iar mulți il scriu și il pronunța greșit. Iata care este acesta! Cuvantul…

Cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Mulți il folosesc, dar este mereu in top

18:45, 14.03.2024 - O radiografie cu rezultate neașteptate a dezvaluit care este cuvantul din limba romana care este cel mai cautat in Dex in ultimii 15 ani. Cu toate ca nu este vorba de un termen de specialitate sau unul intrat recent in vocabular, fiind folosit de oameni foarte des, apare mereu in topul cautarilor. Un…

De ce este limba romana unica. Detaliile care o fac speciala: are al treilea cuvant ca lungime din Europa si cele mai ciudate proverbe

21:05, 21.02.2024 - In fiecare an, pe 21 februarie, se celebreaza Ziua Internaționala a Limbii Materne. Romanii iși indreapta atenția, in aceste circumstanțe, asupra limbii romane, care prezinta unele caracteristici unice. Noi avem al treilea cuvant ca lungime in Europa și totodata cele mai ciudate proverbe și zicatori.…

Ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana. Programa Bacalaureat pentru anul acesta

18:05, 19.02.2024 - Sunt peste 100.000 de elevi ai claselor a XII-a care vor susține examenul de Bac in 2024. Una dintre cele mai importante probe este la limba romana și mulți se intreaba ce autori și opere se dau la Bac 2024 la Limba și literatura romana? Elevii au inceput deja sa se pregateasca, avand in vedere […]…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?