Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sindromul de gura uscata - factori de risc, simptome si tratament

Publicat:

Sindromul de gura uscata apare ca urmare a hiposalivatiei si reprezinta scaderea cantitatii de saliva, fiind o afectiune ce apare in special la pacientii varstnici. Aceasta trebuie tratata in primele luni de la instalare, deoarece poate duce la aparitia cariilor rampante (de natura agresiva si extinse in suprafata) si a halenei (mirosul neplacut al gurii). Acest sindrom de gura uscata poate avea un caracter temporar sau de lunga durata (cronic). Xerostomia este practic un element simptomatologic al unei boli de sistem sau locale. Din acest motiv, este important sa fie depistata si tratata…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alexandru Rafila, despre lipsa unor medicamente: Eu cred ca suntem intr-o situatie mult mai buna decat multe alte tari

19:11, 01.05.2024 - Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri despre lipsa unor medicamente ca suntem intr-o situatie mult mai buna decat multe alte tari europene, el precizand ca UE este dependenta, aproape in totalitate, de importurile de materie prima din China si India.

Efect de domino in economia mondiala: Noile medicamente anti-obezitate reduc veniturile din fast-food

14:35, 30.04.2024 - Noua generație de medicamente pentru obezitate produce schimbari ample in industria farma, dar are ramificații și in alte zone ale economiei, unele companii avand de pierdut in urma stilului de viața sanatos al pacienților, potrivit unei analize publicate de XTB Romania, broker de investiții pe piețe…

Exista o legatura directa intre radiațiile telefonului mobil și anumite tipuri de cancer? Ce spun ultimele cercetari

04:25, 10.04.2024 - Majoritatea oamenilor poarta telefonul mobil in buzunar, insa se discuta despre siguranța acestei practici. Dispozitivele mobile sunt emițatoare puternice de radiații cu radiofrecvența, iar unele studii sugereaza ca aceste radiații ar putea avea consecințe negative asupra sanatații noastre, noteaza…

Legumele, gata sa fie transformate in medicamente! Salata sau spanacul injectate ar putea inlocui vaccinul: studiu halucinant

07:45, 04.04.2024 - Masura votata de politicienii americani presupune ca alimentele care conțin vaccinuri sau substanțe asemanatoare acestora sa fie etichetate drept medicamente. Astfel medicii ar putea prescrie legume in loc de injecție, au declarat republicanii care au facut propunerea.Specialiștii vor sa vada daca ARN-ul…

Francis On My Mind a lansat prima melodie in limba romana, Lumea ta, alaturi de Stefan Costea

10:50, 20.03.2024 - Francis On My Mind colaboreaza cu Stefan Costea, artistul din spatele pieselor virale “Seara de seara” sau “Lipsa ta”, pentru single-ul “Lumea ta”.  Piesa este compusa de catre Yin Creatif, Francis On My Mind și Stefan Costea. „‘Lumea Ta’ este o poveste despre dragoste, visuri și calatorii interioare,…

Cum sa tratam corect buzele crapate

05:30, 28.02.2024 - Uscaciunea și craparea buzelor constituie unele din cele mai intalnite simptome ale expunerii la frig in perioada iernii. Variațiile de temperatura, vantul puternic și umiditatea sunt doar cațiva dintre factorii care produc apariția descuamarii și fisurilor la nivelul buzelor. Sindromul de buze uscate…

Cum se scrie corect ”maieu” sau ”maiou”. Greșeala pe care o fac multe persoane

22:50, 25.02.2024 - Limba romana este armonioasa, dar poate fi și complicata pentru o parte dintre nativi. Anumite cuvinte sunt folosite in mod eronat, deoarece nu se cunoaște cuvantul corect. Pentru subtantivul „maieu”, care reprezinta un articol vestimentar, se mai utilizeaza inca o forma, care nu este la fel de corecta.

Pericolul mortal al pastilelor pentru raceala luate dupa ureche: risc crescut de AVC

08:50, 08.02.2024 - Anumite medicamente pentru raceala, pe care romanii obișnuiesc sa le ia „dupa ureche”, conțin substanțe care ne pot costa viața, daca le consumam in exces, avertizeaza specialiștii. Este vorba de pseudoefedrina, care poate provoca accident vascular cerebral."De multe ori, luam medicamente, antibiotice…


Ce parere ai despre aceasta stire?