Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Sărbătoarea Mărţişorului – origine şi tradiţii

Publicat:

In Romania, astazi, este marcata sarbatoarea Martisorului, cel mai cunoscut simbol al primaverii. Marțișorul este o tradiție populara straveche din regiunea Balcanilor. Pe langa Romania, marțișorul este foarte popular și in alte țari din regiune, precum Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Macedonia de Nord, Albania și Grecia. Conform vechiului calendar roman, 1 martie era prima zi din an, moment in care se marca „Matronalia” – o sarbatoare consacrata lui Marte, zeul razboiului, al fortelor naturii, al primaverii si al agriculturii. De martisor sunt legate si doua interesante legende: una din…

Citeste articolul mai departe pe gds.ro…  

Sursa articol: gds.ro


Stiri pe aceeasi tema

Culturism si Fitness: CS Farul Constanta, sase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

10:50, 01.05.2024 - Sportivii sectiei de culturism si fitness a CS Farul Constanta au obtinut sase medalii la Campionatul Balcanic, desfasurat in Romania, la Timisoara.La competitie au participat 150 de sportivi din 11 tari Romania, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Macedonia, Albania, Croatia, Bulgaria si Slovacia…

Sucevenii Cristi Tcaciuc și Radu Pețenghea au concurat cu succes pentru Romania la ...

18:36, 30.04.2024 - Romania a incheiat pe prima poziție in clasamentul pe medalii la Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness care s-a desfașurat zilele trecute la Timișoara, cu participarea a peste 150 de sportivi din Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Macedonia, Albania, Bulgaria, Slovacia, Croația și ...

Gigantul francez Michelin muta parte din productie din Polonia in Romania

09:00, 22.04.2024 - Michelin si-a inceput activitatea in Romania in 2021, iar in prezent are peste 4400 de angajati, 3 fabrici, 2 la Zalau si una la Floresti, o retea comerciala si un centru de servicii partajate. Incepand cu anul 2018, Bucurestiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrala care include…

FOTO: Crama Jelna, prima crama din Romania care a primit certificarea AWT

14:10, 08.04.2024 - Authentic World Taste (AWT) este organizația mondiala care atesta gustul, unicitatea și profesionalismul in lumea vinului. In aceasta primavara, organizația din Londra a oferit Cramei Jelna certificarea AWT. Organizația apreciaza periodic vinuri și crame cu multa individualitate precum Oenops sau Gaia,…

Salariul crește! Romania trebuie sa implementeze salariul minim european

13:55, 10.03.2024 - Salariul minim european trebuie introdus in Romania pana la 15 noiembrie 2024. Guvernanții romani pregatesc schimbarea legislației in acest an. Salariul minim. Este vorba despre o directiva europeana care trebuie transpusa in legislația naționala. Decizia vine in condițiile in care in Romania prețurile…

Mesaje de 1 Martie: Cele mai frumoase felicitari și urari de Marțișor, in prima zi de primavara

21:06, 29.02.2024 - Mesaje de 1 Martie: Cele mai frumoase felicitari și urari de Marțișor, in prima zi de primavara Mesaje de 1 Martie: Ziua de 1 Martie este o sarbatoare tradiționala in multe țari, cu semnificații și obiceiuri variate. In multe culturi din Europa de Est și de Sud-Est, inclusiv in Romania, Bulgaria, Moldova,…

Ce marțișoare sunt ”la moda” in 2024 și cat costa

16:20, 29.02.2024 - Sosește marțișorul! Dar cum sa fie? Marțișoarele dulci, perlele sau plantele suculente sunt evidențiate la targurile dedicate marțișorului, cel care anunța venirea primaverii. ”In mana am niste brose cu motive traditionale. Sunt tot felul de plante, ciupercute, elefanti, ghinde, aripi de inger. Din…

De ce se leaga șnurul de la marțișor in copac

20:05, 26.02.2024 - Șnurul alb și roșu al marțișorului este un obiect tradițional cu multe semnificații și cu o istorie foarte veche. Poate tocmai din aceste motive exista și o mulțime de obiceiuri și superstiții legate de marțișoare. Descopera de ce se leaga șnurul de la marțișor in copac și ce alte tradiții legate de…


Ce parere ai despre aceasta stire?