Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Săptămâna Patimilor: MARȚEA MARE – pilda celor zece fecioare. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri

Publicat:

Saptamana Patimilor: MARȚEA MARE – pilda celor zece fecioare. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri Saptamana Patimilor: Marțea Mare – in biserici se citește Evanghelia cu cele zece fecioare. Noi semnificații importante pentru credincioși. se va citi Evanghelia cu cele zece fecioare, care au iesit intru intampinarea , dintre care cinci au ramas afara de usile imparatiei cerurilor, pentru ca nu aveau suficient untdelemn in candelele […] Citește Saptamana Patimilor: MARȚEA MARE – pilda celor zece fecioare. Semnificații pentru credincioși, tradiții și…

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii si superstitii in Duminica Floriilor. Obiceiuri si semnificatii

09:20, 28.04.2024 - Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului in Ierusalim este cea mai mare sarbatoare din Postul Mare si aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in cetatea Ierusalimului, a doua zi dupa ce L a inviat pe Lazar.Astfel, oamenii, auzind de venirea lui Isus, au luat ramuri de finic si au iesit bucurosi…

Florii 2024: Traditii si obiceiuri de Florii. Sunt lucruri pe care nu trebuie sa le faci in Duminica Floriilor

08:00, 28.04.2024 - Florii 2024 - Traditii si obiceiuri. Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice.Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor…

Traditii si obiceiuri de Florii. Ce este interzis sa faci in Duminica Floriilor

07:05, 28.04.2024 - Ultima duminica dinaintea sfintei sarbatori a Invierii Domnului este una cu adevarat speciala. Credincioșii creștin ortodocși din Romania marcheaza aceasta zi prin obiceiuri și tradiții specifice. Cunoscuta și ca Intrarea Domnului in Ierusalim, Duminica Floriilor este una dintre sarbatorile de seama…

Cand pica Paștele catolic in 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respecta in Duminica Invierii

10:30, 30.03.2024 - Saptamana aceasta este sarbatorita Saptamana Mare in randul credincioșilor catolici. Știm ca pentru catolici, Paștele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul creștin. Iata ce tradiții și obiceiuri se respecta in Duminica Invierii!

Catolicii din Romania sarbatoresc azi Floriile. Traditii si obiceiuri

16:05, 24.03.2024 - Credinciosii romano catolici celebreaza duminica, 24 martie, Floriile, sarbatoare care simbolizeaza intrarea Domnului in Ierusalim. Ramurile pe care crestinii catolici le primesc la Sfanta Liturghie din Duminica Floriilor au fost binecuvantate si trebuie tratate ca obiecte sfinte. Este traditional sa…

TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului

12:45, 11.03.2024 - Semnificatia firelor alb si rosu ce se impletesc intr-un snur de care este prins un mic obiect este relevata si de unele legende. The post TRADIȚII ȘI OBICEIURI De-a lungul timpului, au luat naștere numeroase legende ale marțișorului first appeared on Informatia Zilei .

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…

2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului

06:00, 02.02.2024 - 2 februarie: Intampinarea Domnului, semnificații pentru credincioși. Tradiții și superstiții legate de Ziua Ursului In 2 februarie, Biserica Ortodoxa sarbatorește Intampinarea Domnului. Este amintit momentul in care Iisus a fost adus la Biserica, la 40 de zile de la naștere. In tradiția populara, data…


Ce parere ai despre aceasta stire?