Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

POVESTEA “TURMA” – Carnea de vită PREMIUM produsă în Bistrița-Năsăud, după 20 de ani de muncă și o concurență acerbă pe o piața internațională exigentă

Publicat:

Genetica, selecție, nutriție ca la carte pentru animale și peste 20 de ani de munca. Zi de zi. Și ambiția de a ajunge printre cei mai buni, daca nu chiar cei mai buni – de ce nu?!  Așa s-ar putea scrie in cateva cuvinte povestea din spatele brandului local TURMA – . Mai in spate e o ferma cu peste 3000 de vite din Lechința, un șeptel format din cele mai bune rase de carne, și ferma de miei, de la Livezile, cu peste 25.000 capete. La carma a fost mereu Ovidiu Ciuruș, managerul ITL AGROCOMPLEX, vizionarul (unul dintre puținii) care a pariat pe agricultura și creșterea animalelor atunci…

Citeste articolul mai departe pe bistriteanu.ro…  

Sursa articol: bistriteanu.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hidroelectrica reia lucrarile la Bumbești-Livezeni. Proiectul va furniza energie electrica pentru 85.000 de gospodarii

10:05, 03.05.2024 - Hidroelectrica reia lucrarile la amenajarea hidroelectrica de la Bumbești-Livezeni, iar proiectul va asigura energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii si va contribui la reducerea gazelor cu efect de sera cu peste 200.000 tone/an.

Un pește apreciat de romani. De ce i s-a dedicat ”o zi mondiala”

10:20, 02.05.2024 - Ziua mondiala a tonului este marcata anual la data de 2 mai si a fost stabilita de Adunarea Generala a Natiunilor Unite, prin Rezolutia 71/124 din 7 decembrie 2016. Tonul este o specie de peste foarte importanta din punct de vedere economic, atat pentru tarile dezvoltate, cat si pentru tarile in curs…

Cum sa verificați daca ouale și carnea pentru masa de Paște sunt sigure pentru consum. Recomandarile directorului ANPC

16:25, 29.04.2024 - Directorul general din cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) Paul Anghel a transmis, luni, intr-o postare, recomandari pentru consumatori, in contextul in care se apropie sarbatorile Pascale.Acesta a menționat ca in aceasta perioada echipele ANPC desfașoara controale in…

Substanța care ar putea explica explozia de cancere și tumori la tineri: Se gasește din plin in carnea roșie și zahar

22:40, 19.04.2024 - Oamenii de știința cred ca au descoperit o veriga lipsa intre modul in care consumul de junk food crește riscul de cancer. Un studiu recent  a descoperit ca substanțele chimice produse atunci cand se consuma junk food cresc riscul de cancer. Alimentele nesanatoase, precum carnea roșie și zaharul, ar…

Carnea, un aliment de lux. Romania, in topul țarilor din UE cu cele mai creșteri de preț in ultimul an!

10:05, 09.04.2024 - Pretul la carne in Uniunea Europeana era cu 3,3% mai mare in luna februarie 2024 decat in luna februarie 2023, insa in randul tarilor membre cele mai mari cresteri de preturi au fost inregistrate in Bulgaria (8,2%) si Romania (7,7%), arata datele Eurostat.Cele mai mari scumpiri sunt la sortimentul carne…

Cu ce se leaga carnea tocata pentru chiftele. Bucatarii de top nu uita niciodata de acest ingredient secret

23:10, 26.03.2024 - Chiftelele sunt foarte ușor de preparat, daca se ține cont de sfaturile bucatarilor cu experiența. Ce ingredient se folosește pentru a lega perfect carnea tocata. Indicațiile de care merita sa ții cont pentru a obține un rezultat ca in carțile vestite de bucate. Ingredientul cu care se leaga carnea…

De ce sa nu reincalzești carnea de pui la cuptorul cu microunde. Avertismentul unui expert

14:31, 13.03.2024 - Un expert in zona alimentara a explicat care sunt motivele pentru care carnea de pui nu ar trebui reincalzita la cuptorul cu microunde. Preparatul pe care il vei scoate din aparatul electrocasnic nu-i va mulțumi deloc pe cei prezenți la masa. Ce se intampla cu carnea, cat timp este supusa microundelor.…

Carnea viitorului: capra cu gust de vaca, noua rasa creata in Dobrogea „Are savoarea vacuței fragede, abia aștept s-o incerc”

06:50, 15.02.2024 - Bocarp, rasa creata pentru carne de catre cercetatorii dobrogeni, prin incrucișarea țapului african cu capra autohtona, ar putea deveni o alternativa mai ieftina, mai savuroasa și mai sanatoasa pentru romani, dupa cum susțin la unison nutriționiștii și bucatarii


Ce parere ai despre aceasta stire?