Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Pişcoturi „tăvălite‟, desertul perfect pentru cafea. Criticii culinari le consideră o delicatesă absolută: află motivul

Publicat:

Realizate pentru prima data in Franța la sfarșitul secolului al XV-lea la curtea ducilor de Savoia, piscoturile au devenit un desert servit de bucatari special cu ocazia vizitei Regelui Franței care era foarte incantat de acesta.Dupa aceea, astfel de biscuiti au devenit un simbol al provinciei Savoia din sud-estul Frantei. Prin urmare, acest tip de biscuiti este atribuit bucatariei franceze.In ciuda acestui fapt, a fost indragita și in alte țari ale lumii si a primit nume diferite: boudoir, in Africa de Sud, babapiskota sau biscuit pentru copii, in Ungaria, kedi dili sau limbi de pisica, in Turcia,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Top destinații de relocare profesionala. Pe ce loc e Romania

14:15, 08.05.2024 - S-a facut un top. Romania se afla pe locul 89 in topul celor mai atragatoare destinații de relocare profesionala. Totuși, fața de 2020, cand se afla pe 92, țara noastra a urcat patru poziții. In 2018, Romania se situa pe poziția a 78-a. Potrivit studiului anual realizat de Boston Consulting Group (…

Veniturile medii mondiale vor scadea cu aproape 20% pana in 2050 din cauza pagubelor de zeci de miliarde provocate de criza climatica

08:40, 18.04.2024 - Veniturile medii vor scadea cu aproape o cincime in urmatorii 26 de ani ca urmare a crizei climatice, potrivit unui studiu care prevede ca pagubele vor avea costuri de sase ori mai mari decat pretul limitarii incalzirii globale la 2C, transmite News.ro. Cresterea temperaturilor, ploile mai abundente…

Criza climatica – Veniturile medii mondiale vor scadea cu aproape o cincime pana in 2050

06:55, 18.04.2024 - Cresterea temperaturilor, ploile mai abundente si fenomenele meteorologice extreme mai frecvente si mai intense vor provoca distrugeri de 38 de miliarde de dolari (30 de miliarde de lire sterline) in fiecare an pana la jumatatea secolului, potrivit cercetarii, care este cea mai cuprinzatoare analiza…

Șansele lui Klaus Iohannis pentru șefia NATO, demolate de Financial Times și The Wall Street Journal. ”A iritat mulți diplomați ai Alianței”

15:25, 03.04.2024 - Klaus Iohannis și-a anunțat candidatura la președenția NATO. Financial Times și The Wall Street Journal au scris acum despre inițiativa președintelui Romaniei. Candidatura la șefia NATO anunțata de președintele Klaus Iohannis a facut subiectul unor articole aparute astazi in publicațiile Financial Times…

O palma pentru Iohannis din partea Americii

20:20, 02.04.2024 - O palma pentru Iohannis din partea Americii NATO se afla in plin proces de dezbatere si cautare a consensului cu privire la numele urmatorului secretar general al Aliantei Nord-Atlantice, dar pozitia Washingtonului este aceea ca il sustine pe deplin pentru aceasta functie pe actualul premier olandez…

Are sau nu are Iohannis susținere pentru șefia NATO?

09:45, 14.03.2024 - Iohannis intra in cursa pentru funcția de secretar general al NATO, insa nu are susținerea niciunui partener strategic. Diplomația romaneasca este nevoita sa intre in acțiune pentru funcția pe care peședintele Klaus Iohannis și-o dorește. Klaus Iohannis, președintele Romaniei, a facut anunțul oficial…

Politicianul care nu a fost surprins de anunțul lui Iohannis. Ce șanse ii da președintelui Romaniei la șefia NATO

10:36, 13.03.2024 - Președintele UDMR, Kelemen Hunor, considera ca anuntul lui Klaus Iohannis privind candidatura la functia de secretar general al NATO nu a fost o surpriza pentru nimeni, precizand ca vor urma negocieri deoarece este nevoie de consens.Kelemen Hunor a declarat, marti, la un post TV, ca exista doi candidati…

Tarile UE au convenit joi sa renunte la un tratat international privind energia, pentru ca submineaza combaterea schimbarilor climatice

08:55, 08.03.2024 - Tratatul Cartei Energiei din 1998, care permite companiilor energetice sa dea in judecata guvernele pentru politicile care dauneaza investitiilor lor, a fost folosit in ultimii ani pentru a contesta masurile care necesita inchiderea fabricilor de combustibili fosili. Ministrii din tarile UE au convenit…


Ce parere ai despre aceasta stire?