Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Parkinson: Un nou medicament care ar putea încetini evoluția bolii

Publicat:

Cercetatorii americani au conceput un medicament capabil sa inhibe o proteina care joaca un rol important in evoluția maladiei Parkinson. Noul medicament poate sa incetineasca evoluția bolii. Rezultatele studiului au aparut in revista Proceedings of the of Sciences. Cercetarile au evidențiat ca proteina Bach1 este dereglata in cazul bolii Parkinson. Daca ea este eliminata, cercetatorii au reușit sa protejeze neuronii care produc dopamina, controlați de proteina Nrf2. Mai mult, cercetatorii de la of in colaborare cu societatea

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost deschisa Cutia Pandorei! AI a inceput sa copieze mintea umana: tradeaza, minte și iși schimba comportamentul

13:30, 11.05.2024 - Ceea ce mulți așteptau sa se intample mai devreme sau mai tarziu, a devenit deja realitate: inteligența artificiala a inceput sa copieze mintea umana. Cercetatorii au descoperit cazuri in care anumite sisteme AI iși tradeaza adversarii, mint, iși schimba comportamentul in timpul testelor și spun ca…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Un nou test ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson in stadii incipiente

15:20, 03.04.2024 - In prezent, nu exista un test de diagnostic definitiv pentru Parkinson, ceea ce duce la o rata ridicata de diagnosticare greșita, in special din cauza suprapunerii simptomelor cu afecțiuni precum demența cu corpi Lewy, atrofia multipla a sistemului și insuficiența autonoma pura.

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Un mare bancher roman trimis in judecata pentru omor din culpa

14:16, 18.03.2024 - In urma cu aproape doi ani, mai exact pe 5 iunie 2022, la Harșova a avut loc un accident rutier, soldat cu un decedat. Autoturismul care a provocat  dezastrul era condus de Radu Grațian Ghețea , un mare bancher roman. In luna iunie 2022, in orașul Harșova a avut loc un grav accident rutier in care au…

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…

ATENTIE! CITITI NEAPARAT ASTA! Ce conține apa la pet din supermarket, pe langa apa. Dezvaluirea specialiștilor: „Un litru poate include 240.000 de particule de plastic”

14:00, 18.02.2024 - Un studiu recent publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit niveluri alarmante de particule de plastic, cunoscute sub numele de nanoplastice, in apa imbuteliata din magazine. Aceste particule minuscule, invizibile cu ochiul liber, reprezinta un risc semnificativ pentru…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…


Ce parere ai despre aceasta stire?