Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

O nouă planetă, compusă aproape în totalitate de apă, descoperită de savanți | VIDEO

Publicat:

Descoperire istorica in astronomie. Oamenii de știința au gasit un nou tip de planeta, situata in afara sistemului nostru solar, alcatuita in principal din apa si inconjurata de o atmosfera densa si umeda.

GJ1214b a fost descoperita in 2009 de telescopul spatial Hubble, iar dupa ce au cercetat-o indeaproape, astronomii au anunțat concluziile care caracterizeaza ”exoplaneta”, așa cum o denumesc aceștia, potrivit Mediafax. 

Potrivit lui , astronom la Centrul de astrofizica Harvard-Smithsonian (CFA), noua planeta reprezinta…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire uluitoare care da speranțe diabeticilor: Medicamentul-picatura care s-a dovedit extrem de eficient

23:00, 07.06.2024 - Diabeticii satui de injecțiile zilnice ar putea avea o noua speranța pentru o alternativa mai puțin invaziva. Oamenii de știința de la Universitatea din British Columbia (UBC) au dezvoltat o noua metoda de administrare a insulinei prin care utilizatorii pun doar cateva picaturi sub limba.

Știința face o descoperire monumentala: putem obține electricitate doar din aer

05:40, 28.05.2024 - Oamenii de știința au construit recent un material capabil sa genereze electricitate aproape constanta doar din aer, punand astfel bazele unei noi surse de energie durabila și regenerabila, practic nelimitata. Facand acest lucru și bazandu-se pe inovațiile din trecut, ei susțin acum ca aproape orice…

O cometa nou descoperita va fi in curind vizibila cu ochiul liber

02:31, 25.05.2024 - Oamenii de știința anunța o noua cometa care ar putea deveni vizibila fara telescop in urmatoarele luni. Cometa C/2023 A3 se indreapta spre Pamint și este posibil sa devina suficient de stralucitoare pentru a fi observata fara telescop pina la sfirșitul verii sau inceputul toamnei. In prezent, cometa…

(video) Un tanar, atacat cu un cuțit și jefuit in centrul capitalei: Doi idivizi, reținuți de oamenii legii

18:31, 21.05.2024 - Doi barbați de 22 și 24 de ani, originari din Chișinau și Bender, au fost plasați in arest pentru 30 de zile, dupa ce ar fi comis o talharie in sectorul Centru al capitalei. Potrivit oamenilor legii, suspecții nu sunt la prima abatere și risca inchisoare de la 8 la 10 ani.

O pata solara gigantica poate fi vazuta cu ochiul liber de pe Pamint

19:56, 10.05.2024 - Oamenii de știința americani de la Centrul de prognoza meteo spațiala al Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (SWPC NOAA) au menționat despre creșterea petei solare gigantice AR3664, care continua sa produca erupții puternice. Dimensiunea acestei zone a ajuns la 200 de mii de kilometri,…

Descoperire macabra in Focșani. Un politist de penitenciar a fost gasit mort intr-o benzinarie

09:25, 25.04.2024 - Un polițist de penitenciar a fost gasit mort intr-o benzinarie din Focșani. Persoana decedata a fost identificata ca fiind un barbat in varsta de 43 de ani. Oamenii legii fac acum cercetari pentru a afla ce s-a intmplat, de fapt.

O noua descoperire confirma tot mai mult existența unei creaturi misterioase

06:05, 18.04.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire senzaționala, generand controverse ample. Este vorba despre o creatura misterioasa care ar fi trait acum aproximativ 202 milioane de ani, pe vremea dinozaurilor.Oamenii de știința au identificat o ființa cu totul neobișnuita.

Cautat pentru țepe in Germania, prins la Agadici

12:25, 22.03.2024 - AGADICI – Este vorba despre un tanar de 25 de ani care acumulase deja ceva experiența infracționala intr-ale inșelaciunii, vreo doi ani, prin Germania, avand in palmares și doua mandate de arestare. Oamenii legii au dat de el la Agadici, de unde a fost saltat, urmand sa fie extradat! „Joi, 21 martie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?