Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Nu ești bun la calcule? Oamenii de știință au descoperit cum te poți perfecționa

Publicat:


Potrivit unui nou studiu realizat de cercetatorii e la , expunerea creierului la un zgomot electric de frecvențe înalte poate ajuta la îmbunatațirea performanțelor matematice.

Un studiu de mici proportii publicat recent sugereaza ca aceasta tehnica de stimulare a creierului determina neuronii sa functioneze mai eficient. Descoperirea are potentialul de a veni în ajutorul celor care sufera de boli neurodegenerative, atac cerebral sau dificultati de învatare.

Transcranial random noise stimulation, un tip de stimulare transcraniana…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tratament minune: distruge cancerul in 48 de ore. Oamenii de știința au gasit metoda de a-l produce in laborator

08:40, 01.06.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Stanford din California au demonstrat pentru prima oara in toamna anului trecut ca EBC-46, extras din plante, poate fi sintetizat. Inițial, s-a crezut ca, avand in vedere structura sa complexa, compusul chimic nu poate fi sintetizat in laborator, scrie doctorulzilei.ro. Lumea…

Descoperirea ingrijoratoare facuta de oamenii de știința in legatura cu dieta ketogenica

14:06, 29.05.2024 - Un nou studiu realizat de oamenii de știința de la UTHealth San Antonio arata ca dietele ketogenice pot grabi imbatranirea inimii și a rinichilor. Concluziile ingrijoratoare au fost facute publice in Science Advances, relateaza Medical News Today.

Oamenii de știința au descoperit o metoda prin care persoanele paralizate iși pot mișca mainile

00:20, 21.05.2024 - Ceea ce era pana acum doar un experiment limitat ar putea deveni in curand o solutie benefica pentru mai multe persoane paralizate in viata de zi cu zi. Aproximativ 40 de tetraplegici si-au recapatat controlul asupra bratelor sau al mainilor datorita unor electrozi plasati in jurul maduvei spinarii,…

Oamenii de știința au creat din greșeala ceva fabulos: descoperirea va avea un impact major asupra bateriilor mașinilor electrice și ale laptopurilor

05:05, 09.05.2024 - Bateriile pentru vehicule electrice ar putea dura mult mai mult datorita unui nou condensator cu o densitate energetica de 19 ori mai mare, creat din greșeala de oamenii de știința, scrie livescience.com.

Oamenii de stiinta saluta descoperirea unui material ”interesant”

12:11, 29.04.2024 - Oamenii de stiinta au salutat descoperirea „interesanta” a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, informeaza DPA. In cadrul noului studiu, publicat in revista Nature Synthesis, o echipa condusa de cercetatori de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh a creat molecule goale,…

Ce sunt ursuleții de apa? Cum ne vor incetini imbatranirea?

15:55, 07.04.2024 - Oamenii de știința care studiaza creaturile misterioase numite tardigrade ar putea fi pe cale sa descopere un nou instrument in lupta impotriva imbatranirii umane. Uneori numiți ursuleți de apa, aceste animale aproape microscopice, cu opt picioare, pot supraviețui in condiții care ar ucide majoritatea…

Oamenii de știința au avut un șoc cand au descoperit un craniu uriaș, vechi de 16 milioane de ani/ VIDEO

07:25, 21.03.2024 - Oamenii de stiinta au descoperit craniul fosilizat al unui delfin urias de rau, apartinand unei specii despre care se crede ca a fugit din ocean si s-a refugiat in raurile amazoniene din Peru in urma cu 16 milioane de ani. Specia disparuta ar fi masurat pana la 3,5 metri lungime, ceea ce il face cel…

Cel mai rau și cel mai bun moment al zilei - Descoperirea oamenilor de știința

20:26, 15.03.2024 - Oamenii de știința au descoperit ca ora 5 dimineața este oficial cel mai rau moment al zilei, in funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat in „PLOS Digital Health Journal”, noteaza Mediafax. Studiul a folosit datele stranse de la 2.602…


Ce parere ai despre aceasta stire?