Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Medic: Mâncatul a devenit pentru mulți o metodă de evadare și relaxare

Publicat:
Medic: Mâncatul a devenit pentru mulți o metodă de evadare și relaxare

Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi a declarat medicul psihiatru . Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale – fie ca este vorba despre odihna, plimbari in natura, activitati sportive sau lectura – si invatam cum sa le satisfacem adecvat, tendinta de a recurge la diverse alimente ca forma de consolare sau recompensa scade semnificativ. „Oamenii trebuie sa manance pentru a supravietui. Asadar, hrana este una dintre nevoile noastre fundamentale. Organismul ne atentioneaza,…

Citeste articolul mai departe pe newsbv.ro…  

Sursa articol si foto: newsbv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

13:41, 15.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Medic psihiatru: Mancatul a devenit pentru multi o metoda de evadare si relaxare. Acest obicei hraneste emotiile, nu stomacul

12:50, 14.04.2024 - Medic psihiatru: Mancatul a devenit pentru multi o metoda de evadare si relaxare. Acest obicei hraneste emotiile, nu stomaculModul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.

Mancatul excesiv este legat de emoții și a devenit o metoda de relaxare, ca un viciu, avertizeaza un medic psihiatru

16:40, 13.04.2024 - Mancatul excesiv reflecta modul in care gestionam emoțiile și nevoile și hranitul emoțional poate fi rezultatul unei lipse de rezolvare a problemelor emoționale și a celor reale, a avertizat medicul psihiatru Petronela Nechita, de la Institutul Socola din Iasi, intr-un interviu pentru Agerpres.Psihiatrul…

Mancatul a devenit pentru mulți o metoda de evadare și relaxare. Obiceiul care hranește emoțiile, nu stomacul

16:15, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat, pentru AGERPRES, medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale - fie ca este vorba despre odihna, plimbari…

Mancatul a devenit un obicei de a hrani emotiile si nu stomacul. Ce spune specialistul

16:05, 13.04.2024 - Modul in care ne raportam la mancare este o oglinda a relatiei pe care o avem cu noi, a declarat medicul psihiatru Petronela Nechita.Este esential sa subliniem, spune aceasta, ca, pe masura ce devenim mai constienti de nevoile noastre personale fie ca este vorba despre odihna, plimbari in natura, activitati…

A fost publicat carnetul lui Nicolae Ceaușescu. Cate diplome de doctor avea și cum a ajuns Doctor Honoris Causa in Filipine

03:01, 04.04.2024 - Cei de la CNSAS au facut, așadar, public, carnetul lui Nicolae Ceaușescu care arata inca o data realitatea trista a dictaturii comuniste. Așadar, cel mai cunoscut cizmar al neamului se lauda cu foarte multe titluri de Doctor Honoris Causa, inclusiv al unor universitați din Filipine, Liban sau Buenos…

Critica si inducerea sentimentului de rusine in randul copiilor – „erori savarsite de profesori sau parinti”

00:16, 21.03.2024 - Perfectionismul si teama de esec ne urmaresc de-a lungul intregii vieti, mai ales atunci cand vine vorba de examene, evaluari sau concursuri, care in realitate se dovedesc a fi doar momente stresante si provocatoare pentru multi dintre noi. Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul…

Psihiatru: Critica si inducerea sentimentului de rusine in randul copiilor – erori savarsite de profesori sau parinti

00:10, 21.03.2024 - Perfectionismul si teama de esec ne urmaresc de-a lungul intregii vieti, mai ales atunci cand vine vorba de examene, evaluari sau concursuri, care in realitate se dovedesc a fi doar momente stresante si provocatoare pentru multi dintre noi. Dr. Petronela Nechita, medic primar psihiatru la Institutul…


Ce parere ai despre aceasta stire?