Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Județele în care bărbații se pot simți discriminați, fiind mai prost plătiți decât colegele de muncă

Publicat:

Diferențele salariale dintre femei și barbați pot fi parțial explicate de factori masurabili, cum ar fi nivelul studiilor, segregarea ocupaționala și experiența profesionala, exista și factori greu de masurat, cum ar fi discriminarea de gen, care pot contribui la discrepanțele veniturilor, scrie ciuda progreselor inregistrate, aceste diferențe continua sa existe. Cu cateva excepții.

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Piloții TAROM raman printre cei mai prost platiți din industrie, in ciuda creșterilor salariale

17:45, 10.07.2024 - Piloții companiei aeriene TAROM au obținut recent o creștere salariala de 1.500 de euro, in urma negocierilor cu conducerea companiei. Chiar și cu aceasta creștere, veniturile lor raman sub media industriei aviatice. Marius Popescu, președintele Asociației Companiilor Aeriene Romanești (ACAR), a explicat…

Se schimba peisajul demografic global și e o schimbare istorica

05:40, 29.06.2024 - Peisajul demografic global este in pragul unei schimbari istorice Raportul dintre numarul barbaților și al femeilor variaza semnificativ. In prezent, sunt mai mulți barbați in lume decat femei. Insa lucrurile sunt pe cale sa se schimbe, scrie ScienceABC .  La nivelul anului 2022, exista doar o ușoara…

115 programe de formare profesionala vor incepe in iulie, la nivel national

12:55, 20.06.2024 - Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va organiza, in luna iulie, 115 programe de formare profesionala, pentru un numar de 1.696 persoane care beneficiaza, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite. Potrivit unui comunicat al ANOFM, transmis joi AGERPRES, programele de…

Locul din Romania unde lucratorii sunt platiți cu 100 de euro pe zi la cules de cireșe: „In strainatate am lucrat 12 ani, dar era mai greu ca aici”

13:05, 12.06.2024 - Intr-o livada din județul Vaslui, culesul de cireșe este mai profitabil decat in afara țarii. Angajații sunt remunerați pentru fiecare galeata culeasa, iar cei mai harnici pot ajunge sa caștige și 100 de euro pe zi. Mulți au renunțat la munca in strainatate in favoarea culesului de fructe in țara, unde…

Sfaturi esențiale pentru o schimbare de cariera de succes

12:51, 11.06.2024 - Poate ca te-ai saturat de rutina de zi cu zi, sau simți ca nu mai ai provocari in actualul loc de munca. Poate ca salariul tau nu mai acopera cheltuielile tale sau ca ai nevoie de mai multa flexibilitate. Oricare ar fi motivul, uneori este momentul potrivit sa faci o schimbare. De ce sa iți schimbi…

Globalizarea muncii in Romania. Indienii din corporatii, platiti prost, dar nici nu-si dau interesul. Angajatii romani, exasperati!

09:00, 23.05.2024 - Forta de munca asiatica a patruns aproape in toate domeniile de activitate din Romania. Economia tarii noastre a primit o „injectie” de personal in piata muncii. Avantajul acestor angajati? Ca accepta salarii mai mici decat romanii. Economie la bani, dar si la calitate De exemplu, in corporatii, in…

Ce este ACORDUL GLOBAL, sistemul de remunerare foarte popular in comunism? Ce categorii de angajați au fost platiți astfel și ar putea profita la recalcularea pensiilor

21:15, 20.05.2024 - Acordul global ar fi fost definit prima data in Codul Muncii din 1950 ca „plata pentru munca depusa (care) se va face, din acel moment, fie dupa durata ei, fie in acord sau cu bucata. (...). Cuantumul retribuției pentru unitatea de acord sau bucata se stabilește imparțind salariul din indicatorul tarifar…


Ce parere ai despre aceasta stire?