Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este ACORDUL GLOBAL, sistemul de remunerare foarte popular în comunism? Ce categorii de angajați au fost plătiți astfel și ar putea profita la recalcularea pensiilor

Publicat:
Ce este ACORDUL GLOBAL, sistemul de remunerare foarte popular în comunism? Ce categorii de angajați au fost plătiți astfel și ar putea profita la recalcularea pensiilor

Acordul global ar fi fost definit prima data in din 1950 ca „plata pentru munca depusa (care) se va face, din acel moment, fie dupa durata ei, fie in acord sau cu bucata. (...). Cuantumul retribuției pentru unitatea de acord sau bucata se stabilește imparțind salariul din indicatorul tarifar fixat pe un timp determinat, pentru categoria profesionala respectiva, la norma de munca fixata pe același interval de timp. Pentru timpul necesar lucrarilor pregatitoare in vederea efectuarii in acord, angajații vor fi platiți cu o retribuție al carei cuantum se va stabili pentru fiecare categorie…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol si foto: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Noi modificari la calcul pensiilor. Includerea unei activitați le-ar putea aduce bani in plus multor romani

10:00, 09.06.2024 - In aceste condiții, cei care lucreaza in baza unui contract de mandat nu ar mai fi dezavantajați la angajarea la stat, de exemplu, unde se cere vechime in munca.Inițiatorii propunerii legislative propun ca in Codul Muncii sa fie inclus un capitol nou, dedicat contractului de mandat, iar prevedere care…

Parinții singuri, exceptați de la turele de munca pe timp de noapte. Legea a fost promulgata

11:30, 30.05.2024 - Parinții singuri, exceptați de la turele de munca pe timp de noapte. Legea a fost promulgata Parinții singuri sunt exceptați de la turele de munca pe timp de noapte. Legea care completeaza Codul Muncii a fost promulgata, miercuri, de presedintele Klaus Iohannis. Potrivit modificarilor, „femeile gravide,…

Pensia pe care o va incasa un roman dupa 35 de ani de munca

13:56, 19.05.2024 - Calculele detaliate arata ce pensie va primi un roman dupa 35 de ani de munca, in contextul adoptarii noii legi a pensiilor in Romania. Mulți romani, dupa ce au cotizat timp de 35 de ani, iși primesc pensia pentru aproximativ 12 ani dupa retragerea din activitate, ceea ce inseamna ca nu iși recupereaza…

Legea muncii 2024: Dreptul de refuz al munții de noapte pentru anumite categorii de angajați

21:30, 30.04.2024 - Plenul Camerei Deputaților a votat in favoarea unui proiect de lege care aduce modificari semnificative in Codul Muncii din 2024. Potrivit acestui proiect, anumite categorii de angajați au dreptul sa refuze munca de noapte. Printre aceste categorii se numara femeile gravide, proaspetele mamici și cele…

Sindicaliștii cer reanalizarea Legii pensiilor. Care sunt nemulțumirile

10:16, 28.03.2024 - Sindicaliștii din Cartel Alfa au ieșit public și au cerut reanalizarea unora dintre prevederile Legii pensiilor. Cartel Alfa propune modificarea articolului 88 alineatul (1) din Legea nr. 360/2023 „pentru a ajusta punctajul suplimentar acordat lucratorilor cu activitați in condiții speciale și deosebite,…

Mai mulți bani pentru unii pensionari

14:30, 21.03.2024 - Noua lege a pensiilor aduce o serie de modificari concepute in beneficiul romanilor, susțin autoritațile. De aceea, aproximativ trei milioane de romani vor beneficia de majorari ale pensiilor. ”Exista și o noutate in noua lege a pensiilor, faptul ca acele venituri brute care includ și sporurile cu caracter…

O noua capcana in legea pensiilor. Sute de mii de romani ar putea fi afectați

08:10, 20.03.2024 - Prin noua interpretare a pensiei de invaliditate, se considera ca persoanele a caror capacitate de munca nu a fost integral afectata pot presta o serie de activitați.Teoretic, circa 350.000 de romani care se afla in situația de a nu le fi afectata integral capacitatea de munca ar putea avea probleme…


Ce parere ai despre aceasta stire?