Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Jocul lung al inflației: politica monetară se va înăspri și mai mult

Publicat:

Dupa ce și-a majorat deja de patru ori ratele dobanzilor cheie , (BCE) este pregatita „sa mearga mai departe pentru a invinge inflația”, chiar daca obiectivul „ nu este sa provoace o recesiune”, a avertizat guvernatorul Banque de France. „Am acționat rapid și puternic inca din primavara, cand am vazut ca inflația […] The post Jocul lung al inflației: politica monetara se va inaspri și mai mult first appeared on Ziarul National .

Citeste articolul mai departe pe enational.ro…  

Sursa articol: enational.ro


Stiri pe aceeasi tema

BNR a menținut dobanda-cheie la 7% anual / O singura luna de scadere a inflației nu l-a convins pe Isarescu sa taie din dobanda

15:05, 04.04.2024 - Confirmand așteptarile economiștilor, cei 9 membri ai Consiliului de Administrație al BNR au decis joi sa mențina rata dobanzii de politica monetara la 7% pe an. Guvernatorul a spus ca la nivelul conducerii BNR s-a discutat un calendar potential de reducere a ratei dobanzii de politica monetara, dar…

Sistemul monetar al Turciei se prabușește? Dobanda cheie a ajuns la 50%

08:20, 22.03.2024 - Banca centrala a Turciei a majorat joi dobanda de referinta, respectiv dobanda de rascumparare pe o saptamana, de la 45% la 50%, invocand nevoia continua de a contracara accentuarea inflatiei din tara, in pofida asigurarilor anterioare ca a incheiat ciclul majorarilor, transmite CNBC. ”In februarie,…

Este istorie - Banca Centrala a Japoniei a renuntat la dobanda de politica monetara negativa

10:40, 19.03.2024 - Banca Centrala a Japoniei si-a incetat dobanda de politica monetara negativa si a crescut costul imprumuturilor, pentru prima data in 17 ani. Astfel, nu mai exista in lume tari cu dobanzi negative, relateaza BBC citat de Rador Radio Romania.Japonia a redus dobanzile la zero la finalul secolului…

Cresterea economica a Romaniei va accelera spre 2,9% in acest an

13:25, 07.03.2024 - Anul 2024 va marca o evolutie pozitiva a economiei romanesti in ansamblu, cresterea urmand sa accelereze spre 2,9% sau chiar 3,4% – 3,5%, in timp ce inflatia ar continua sa scada spre un nivel de 4,7% – 5,8%, a declarat joi, intr-o conferinta de specialitate, Alexandru Reff, country managing partner…

Creșterea prețului la energie inseamna persistența inflației europene. Ce fac “gardienii euro”?

16:25, 29.02.2024 - Inflația a scazut mai puțin decat se aștepta in februarie, deoarece creșterea mai rapida a prețurilor la energie a compensat o incetinire a costurilor alimentelor, reducand speranțele ca Banca Centrala Europeana va reduce in curand ratele dobanzilor. Masurile de subvenționare a energiei sunt in curs…

Eurostat: Modificarile fiscale au propulsat inflatia din Romania pe primul loc in Uniunea Europeana

16:45, 23.02.2024 - Inflatia din Romania a fost de 7,3% dupa masuratorile europene, cea mai mare din Uniunea Europeana, arata datele publicate de Eurostat, biroul european de statistica. La mare departare, pe locul al doilea, se afla Estonia, cu o inflatie de 5%. Media europeana a inflatiei a fost de 3,1% in ianuarie.…

Isarescu, intrebat despre o scadere a ratei dobanzii de politica monetara: Ne trebuie cel putin doua luni de scadere a preturilor, a indicelui preturilor de consum, ca sa luam o decizie / Cu datele actuale credem ca urmam si noi traiectoria de scadere

15:55, 15.02.2024 - Mugur Isarescu a fost intrebat daca este posibila o scadere a ratei dobanzii de politica monetara la sedinta din aprilie.  “Stiu ca va dezamagesc, dar chiar nu va raspund. Nici nu stiu precis. Daca nu ma insel, in sedinta precedenta, am spus ”Domnule, nici nu putem sa discutam daca nu avem o traiectorie…

Puterea bancherilor, inflația și obsesia pentru politica monetara

15:15, 08.02.2024 - A ținti inflația pare mult mai dificil decat se pare. O dovedesc bancherii centrali prin inasprirea politicii monetare – creșterea ratei dobanzii. Politica monetara este un instrument contondent. Era inflației scazute de la mijlocul anilor 1980 pana la criza financiara globala a sporit importanța bancilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?