Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Inginerii ieşeni de la Continental, angrenaţi în dezvoltarea unui sistem de frânare a autovehiculelor care reduce emisiile de CO2

Publicat:

Presiunea e tot mai mare și ceasul ticaie in ceea ce privește emisiile de CO2 ale autoturismelor: in UE, vehiculele nou-inmatriculate vor putea sa emita, in medie, doar 95 g dioxid de carbon (CO2) pe kilometru din 2021. Fiecare gram de CO2 peste limita va costa producatorii 95 de euro – iar aceasta valoare trebuie sa fie inmulțita cu numarul de mașini vandute. Pe fondul unei legislații mai stricte privind emisiile de dioxid de carbon din intreaga lume, accentul se pune acum pe reducerea emisiilor. In SUA, pana in 2020 a fost stabilit un maxim de numai 121 g / km. Acest maxim este de 117 g / km…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Joe Biden anunța ca SUA vor apara Filipinele in cazul unui „atac” in Marea Chinei de Sud

08:06, 12.04.2024 - Presedintele american Joe Biden a declarat, joi, ca „orice atac impotriva unui avion, unei nave sau fortelor armate filipineze in Marea Chinei de Sud va declansa punerea in aplicare a tratatului de aparare reciproca" care leaga Washingtonul si Manila, relateaza AFP, citata de Agerpres.Avertismentul…

Un fost șef al NATO spune ca Alianța ar trebui sa accepte noi membri din Asia. China: „O mașina de razboi ambulanta”

11:46, 09.04.2024 - NATO ar trebui sa ia in considerare extinderea numarului de membri pentru a include națiuni din Asia-Pacific precum Japonia și Noua Zeelanda, a spus un fost comandant șef al forțelor aliate din Europa.

Intalnire importanta intre experți japonezi și chinezi pe tema gestionarii apelor uzate de la centrala Fukushima

05:35, 01.04.2024 - Experți chinez și japonezi au discutat oficial pentru prima data despre deversarea in mare a apelor uzate de la Centrala Nucleara japoneza de la Fukushima, afectata de cutremurul din 2011, informeaza Rador Radio Romania. Convorbirile fusesera anunțate de premierul nipon dupa intrevederea cu președintele…

Ambasada Chinei la Tokyo: Presa locala distrage atenția in deversarea apei nucleare de la Fukushima

17:01, 13.03.2024 - Potrivit unor relatari ale presei din Japonia, in anul 2022 conținutul de tritiu din apele uzate de la centralele nucleare in funcțiune din China a depașit de de noua ori concentrația din apele tratate deversate de la centrala nucleara Fukushima Daiichi.  Purtatorul de cuvant al Ambasadei Chinei in…

De la corporație la muzica. Olivia Addams, artista care lupta impotriva bullyingului și are ceva de zis: „Și acum, chiar daca am ințeles situațiile prin care am trecut, cand merg pe strada și vad copii de liceu ma apuca groaza”

07:01, 25.02.2024 - La 27 de ani, Olivia Addams este una dintre cele mai cunoscute cantarețe din Romania. Și-a lansat cariera pe TikTok, dupa ce a renunțat la un job stabil dintr-o corporație, pentru a-și urma visul. A reușit sa-și faca un nume in plan internațional, unde piese de-ale sale au fost in fruntea topurilor…

Cum SUA iși menține supremația economica in 2024, in timp ce restul lumii se zbate

08:20, 21.02.2024 - In SUA, locurile de munca sunt abundente, consumatorii sunt increzatori și cheltuiesc, iar acțiunile au atins un record in februarie, cu dolarul puternic. Economia a crescut anul trecut mai mult decat dimensiunea economiilor Spaniei sau Indoneziei, incheind 2023 cu cele mai rapide creșteri consecutive…

Scurgere de apa radioactiva la Centrala Nucleara avariata Fukushima. Incident in timpul dezmembrarii unui reactor nuclear in centrul Japoniei

11:55, 08.02.2024 - Insa nu s-a detectat nicio urma de contaminare in afara instalatiei, da asigurari operatorul. Aceasta scurgere a fost oprita la 20 de minute dupa ce a fost descoperita, miercuri dimineata, de catre un muncitor care curata tevi de evacuare in instalatie. Aceasta scurgere a aproximativ 5.500 de litri…

Eurostat: Producția de schiuri și snowboarduri din UE a crescut cu 37%

11:40, 08.02.2024 - In 2022, țarile UE au produs 4,8 milioane de perechi de schiuri și snowboard-uri, ceea ce reprezinta o creștere de 37% in comparație cu anul 2021. Aproape jumatate din aceste articole (2,2 milioane; 45%) au fost produse in Austria, potrivit Eurostat. Activitațile de schi au fost grav afectate de pandemie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?