Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Încălzirea record a oceanelor duce la posibil cel mai grav fenomen de albire a coralilor din lume

Publicat:
Încălzirea record a oceanelor duce la posibil cel mai grav fenomen de albire a coralilor din lume

Recifele de corali din intreaga lume trec printr-un fenomen de albire in masa in contextul in care criza climatica provoaca o caldura record in oceane, au anunțat luni doua organisme științifice care studiaza oceanele. Unii experți au avertizat ca aceasta ar putea deveni cea mai grava perioada de albire din istoria inregistrarilor, conform CNN. 

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol si foto: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Incalzirea globala devine o realitate de necontestat: Anul 2024 bate orice record

08:25, 08.07.2024 - Luna trecuta a fost cea mai calduroasa luna iunie inregistrata vreodata, a anuntat luni serviciul UE de monitorizare a schimbarilor climatice. Continua astfel o serie de temperaturi exceptionale care, potrivit unor oameni de stiinta, fac ca anul 2024 sa fie pe cale de a deveni cel mai fierbinte an inregistrat…

Balenele gri din Pacific, „santinele” ale ecosistemului, se micșoreaza odata cu incalzirea oceanelor

11:46, 14.06.2024 - ​Balenele gri din Oceanul Pacific si-au micsorat dimensiunile cu 13% de-a lungul a doua decenii, potrivit unui studiu care ofera noi indicii asupra efectelor pe care schimbarile climatice le au asupra mamiferelor marine, informeaza agenția AFP, citata de Agerpres.

De ce Pamintul fierbe din interior spre exterior intr-un ritm record

07:01, 06.06.2024 - „Incalzirea provocata de om a crescut intr-un ritm fara precedent in masuratorile instrumentale, atingind 0,26 grade Celsius in perioada 2014-2023”, indica acesti oameni de stiinta. Studiul, publicat miercuri in revista Earth System Science Data, este rodul muncii a circa 60 de cercetatori de renume,…

RECORD NEGATIV Romania, a patra luna la rand tara cu cea mai ridicata inflatie din UE

08:16, 19.05.2024 - Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a ramas stabila, la 2,6% in luna aprilie, insa Romania este... The post RECORD NEGATIV Romania, a patra luna la rand tara cu cea mai ridicata inflatie din UE first appeared on Informatia Zilei .

VIDEO Aproximativ 60% din recifele de corali din lume ar fi fost afectate de albire in ultimul an

15:31, 17.05.2024 - Aproape doua treimi din recifele de corali din lumea intreaga au fost supuse unui stres termic suficient de sever incat sa declanseze fenomenul de albire in decursul ultimului an, a afirmat joi principala agentie care monitorizeaza recifele de corali, informeaza Reuters, potrivit Agerpres.

(AUDIO) Record de candidați la admiterea pentru clasa a V-a la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași. 800 de copii pe 130 de locuri

18:30, 10.05.2024 - Record de candidați la admiterea pentru clasa a V-a organizata, maine, de Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași. Pe cele 130 de locuri puse la dispoziție de instituția de invațamant s-au inscris 800 de elevi. Directorul Colegiului Negruzzi, Camelia Gavrila, a declarat ca numarul este aproape…

Fenomen amplu de albire a coralilor in Thailanda. O insula a fost inchisa pentru vizitatori

19:10, 09.05.2024 - Accesul pe o insula din sudul Thailandei si intr-un parc national de pe insula Phuket a fost inchis joi dupa descoperirea unui episod de mare amploare de albire a coralilor, a anuntat Departamentul parcurilor nationale si pentru conservarea faunei si a florei (DNP) din aceasta tara.

Numarul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport international

13:40, 05.05.2024 - Liga Anti-Defaimare (ADL) a tras un semnal de alarma duminica - in raportul sau global anual - asupra "nivelului fara precedent" al actiunilor antisemite inregistrate in 2023, razboiul intre Hamas si Israel alimentand un "incendiu care era deja scapat de sub control", potrivit AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?