Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Înălțarea Domnului – Tradiții și obiceiuri de Ispas

Publicat:

Hristos s-a inalțat! Astazi, 9 iunie, sarbatorim Inalțarea Domnului, cunoscuta popular și sub numele sau Paștele Cailor. Tot astazi, in bisericile creștin-ortodoxe, se duc slujbe de pomenire a eroilor neamului romanesc, a celor cazuți in razboi. Sarbatoarea Inalțarii Domnului cade intotdeauna in Joia celei de-a șasea saptamani de dupa Paști, simbolizand inalțarea la cer, cu trupul și sufletul, a Mantuitorului Iisus Hristos. * Tradiții și obiceiuri In ” al romanilor”, Inalțarea Domnului este cunoscuta și ca ”ziua ”. Legenda spune ca Ispas a fost de fața…

Citeste articolul mai departe pe mesagerulneamt.ro…  

Sursa articol: mesagerulneamt.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cand cade Inalțarea in 2024. Are legatura cu Paștele!

08:00, 04.05.2024 - Invierea și Inalțarea fac parte din glorificarea lui Cristos. Deși mulți pun sarbatoarea in ”preajma” Paștelui, Inalțarea Domnului la Cer este praznuita la 40 de zile de la Inviere. Iata in ce zi va fi sarbatorita anul acesta. Socotita drept una dintre cele mai mari sarbatori creștine, Invierea cade…

Obiceiuri și tradiții ce pregatesc sarbatoarea Invierii Domnului

14:36, 03.05.2024 - Ultima saptamana din Postul Mare este denumita Saptamana Mare. Este o perioada de pregatire pentru sarbatoarea Invierii Domnului, plina de tradiții și obiceiuri religioase și populare. „Cine moare in Saptamana Mare dinaintea Paștelor, sufletul lui se duce in iad, caci raiul e inchis”, este doar una…

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: Pelerinajul de Florii este binecuvantare pentru cetate si simbol al prieteniei oamenilor cu Hristos

12:36, 29.04.2024 - "Acest pelerinaj de Florii este, cum spuneam si altadata, procesiune in comuniune si adunare in miscare. O multime de parohii, de manastiri se aduna si merg in procesiune, formand o icoana a comuniunii bisericesti a celor care au postit 40 de zile si se pregatesc pentru ultima perioada a postului Sfintelor…

Patriarhul Daniel, mesaj pentru credincioși: Pelerinajul de Florii este binecuvantare pentru cetate si simbol al prieteniei oamenilor cu Hristos

20:45, 27.04.2024 - "Acest pelerinaj de Florii este, cum spuneam si altadata, procesiune in comuniune si adunare in miscare. O multime de parohii, de manastiri se aduna si merg in procesiune, formand o icoana a comuniunii bisericesti a celor care au postit 40 de zile si se pregatesc pentru ultima perioada a postului Sfintelor…

Buna Vestire, praznicul care deschide poarta mantuirii noastre  

15:50, 25.03.2024 - @ Inca o zi cu slujbe pline de adanca inalțare duhovniceasca, in bisericile ortodoxe @ Prin Maica Domnului, omul a fost eliberat de pacate @ Aceasta sarbatoare este simbolul innoirii și regenerarii spirituale Luni, pe 25 martie, luminata sarbatoare a Bunei Vestiri a Nascatoarei de Dumnezeu umple sufletele…

Ce reprezinta și cand se sarbatorește Paștele Cailor

13:55, 14.03.2024 - Paștele Cailor reprezinta Inalțarea Domnului sau Ispasul, una dintre cele mai importante sarbatori inchinate Mantuitorului Iisus Hristos. Aceasta are loc in fiecare an, la 40 de zile de la Invierea Sa. Nu are o data fixa. Anul acesta, Invierea Domnului pica pe data de 5 mai, iar Inalțarea Domnului va…

25 februarie: Duminica Vameșului și a Fariseului. Pilda biblica a smereniei, in contrast cu mandria și lipsa de compasiune

06:05, 25.02.2024 - 25 februarie: Duminica Vameșului și a Fariseului. Pilda biblica a smereniei, in contrast cu mandria și lipsa de compasiune 25 februarie: Duminica Vameșului și a Fariseului este ziua in care creștinii ortodocși incep pregatirea pentru Sfanta Sarbatoare a Invierii.  Legenda biblica a Vameșului și a Fariseului…


Ce parere ai despre aceasta stire?