Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gustul fără egal al merelor de altădată. Cum au dispărut din România soiurile gurgueşti, ţigance sau merele-pere

Publicat:

Despre soiurile de mere care se cultivau in nordul Moldovei sunt marturii intr-un articol din „Sezatoarea. Revista de folclor si traditiuni populare”, cu aparitie neintrerupta timp de 26 de ani la sfarsiut de secol XIX - inceput de veac XX.

Sub semnatura directorului , in numarul 3 din februarie 1899, este publicat un articol care prezinta soiurile care se intalneau in satul Radaseni, langa Falticeni, o zona importanta pomicola din nordul Moldovei.

Gorovei precizeaza ca, in documentarea articolului, a fost ajutat de informatiile primite de la , un satean…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

MINAC: Vernisajul expozitiei temporare O istorie a celui mai vechi oras locuit din Romania – Constanta“ la sediul Muzeului National de Istorie a Moldovei

22:05, 14.05.2024 - Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, in parteneriat cu Muzeul National de Istorie a Moldovei din Chisinau, Republica Moldova, organizeaza sambata, 18 mai 2024, ora 13.00, la sediul Muzeului National de Istorie a Moldovei, vernisajul expozitiei temporare: O istorie a celui mai vechi oras…

„Delta Dunarii” de pe Siret. Satul de vacanța de 82 de hectare, cu zoo, pescuit sportiv și kilometri de canale unde te poți plimba cu barca

07:00, 04.05.2024 - „Delta Dunarii” de pe malul Siretului, satul de vacanța Zaga Zaga, este una dintre cele mai noi opțiuni turistice din zona Moldovei. Aflata fix la granița intre Galați și Vrancea, cu o suprafața de 82 de hectare, ofera zeci de variante de petrecere a timpului liber, de la cazare la pescuit sportiv sau…

Interlopul vasluian Moșailov nu se dezminte. A mers la priveghiul lui Costel Corduneanu cu cea mai mare coroana facuta in Romania

09:30, 19.04.2024 - In ultima seara de priveghi, Moșailov a venit la priveghiul șefului interlopilor din capitala Moldovei, Costel Corduneanu, cu o coroana imensa de peste 3 metri, batuta cu 500 de cale albe și roșii, dar și cu 200 de trandafiri. Astfel, interlopul vasluian a vrut sa-și arate atașamentul fața de familia…

„Maraton din avion” pe Autostrada „Moldovei” A7. Cum arata tronsoanele care ar trebui sa fie gata in acest an

12:55, 06.04.2024 - Aproximativ 319 kilometri din Autostrada „Moldovei” A7 au fost analizați de catre Asociația Pro Infrastructura, care a realizat o filmare din avion cu cel mai lung șantier aflat in execuție in Romania. Filmarea surprinde avansul, dar și intarzierile de pe tronsoanele autostrazii aflate in lucru, unele…

(video) Ciolacu: Susțin unirea Moldovei cu Romania. Ca se va face in interiorul UE, ca vom gasi alta cale

13:40, 04.04.2024 - Premierul roman, Marcel Ciolacu, a declarat ca susține unirea Republicii Moldova cu Romania. „Istoria a facut o nedreptate. Eu nu pot schimba trecutul, iar prezentul e o consecința a trecutului. Ce pot eu face, e sa cladim viitorul impreuna”, a declarat Ciolacu intr-un interviu pentru presa de peste…

Cum traiesc azi supraviețuitorii minelor de uraniu. Reziliența extraordinara a celor care au muncit in cele mai toxice condiții din Romania

09:45, 06.03.2024 - Localitatea Ciudanovița din Caraș-Severin avea circa 10.000 de locuitori, la plecarea sovieticilor din anul 1960. Alte mii de oameni s-au stabilit in zonele apropiate pentru a lucra in minele de uraniu sau in minele de carbune de la Anina, ori in minele de metale de la Oravița.„In urma cu patru decenii,…

Ciuca, vizita in Republica Moldova. Discuții importante cu președinta Maia Sandu și Igor Grosu, președintele Parlamentului moldovean

09:10, 01.03.2024 - Vizita acestuia la Chișinau este cu atat mai importanta in actualul context geopolitic dificil și vine dupa intalnirea de la București cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova. Președintele Senatului Romaniei i-a transmis acestuia ingrijorarea Bucureștiului fața…

Maia Sandu doneaza premiul de 30.000 de euro acordat la Timisoara pentru o organizație care este ”vocea copiilor cu sindromul Down”

13:10, 19.02.2024 - Presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, doneaza Premiul „Timisoara pentru Valori Europene", in valoare de 30.000 de euro, organizatiei „Prietena mea", despre care afirma ca ”este vocea copiilor cu sindromul Down si promoveaza incluziunea lor”, informeaza News.ro.”Presedinta Maia Sandu doneaza Premiul…


Ce parere ai despre aceasta stire?