Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Decizia Comisiei Europene: Statele UE pot să se abată de la ținta de deficit și în 2022

Publicat:

a adoptat miercuri o comunicare prin care le ofera statelor membre orientari generale cu privire la desfașurarea politicii bugetare in perioada urmatoare. Clauza derogatorie generala ar trebui sa ramana activa in 2022, susține vicepreședintele . Clauza derogatorie le permite statelor membre sa se abata de la deficitul bugetar maxim admis de 3% din PIB, pe perioada pandemiei. Datorita acestei clauze. Romania a putut adopta o lege a bugetului cu un deficit de 7,16% din PIB. 

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

datoria statului a crescut puternic/ Un nou nivel record

10:50, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut puternic in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in ianuarie la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, relateaza News.ro. Cresterea rapida a datoriei la inceputul anului are loc ca urmare a strategiei Finantelor…

Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat

19:05, 12.04.2024 - Comisia Europeana a trimis statelor membre propunerea de prelungire a masurilor privind ajutorul de stat, dupa ce ele fusesera aprobate in 2022, ca urmare a crizei declansate de razboiul din Ucraina. Prelungirea are termen final 30 iunie, iar tarile Uniunii Europene pot acorda ajutoare de stat pentru…

S-a aflat problema arzatoare pe care Iohannis o va moșteni la șefia NATO: Pune in pericol siguranța tuturor statelor membre

22:00, 14.03.2024 - Statele membre ale NATO au continuat anul trecut sa-si creasca bugetele apararii, sa-si dezvolte fortele si capabilitatile si sa contribuie la operatiunile, misiunile si activitatile aliate, potrivit raportului pentru anul 2023 al secretarului general al Aliantei, Jens Stoltenberg. Tinta alocarii…

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Guvernul a alocat 272.000 lei pentru organizarea si desfasurarea vizitei oficiale a reprezentantilor militari nationali ai sefilor statelor majore din statele membre NATO la SHAPE-NMR Echelon

21:00, 07.03.2024 - Actul normativ prevede alocarea sumei de 272.000 lei pentru organizarea si desfasurarea vizitei oficiale a reprezentantilor militari nationali ai sefilor statelor majore din statele membre NATO la SHAPE-NMR Echelon (SHAPE- National Military Representative), eveniment care va avea loc in perioada 27-29…

Guvernul a alocat 272.000 lei pentru organizarea vizitei oficiale a reprezentantilor militari nationali ai sefilor statelor majore din statele membre NATO

20:45, 07.03.2024 - Guvernul a adoptat, joi, hotararea privind aprobarea normativelor de cheltuieli si a devizului estimativ pentru organizarea si desfasurarea vizitei oficiale a reprezentantilor militari nationali ai sefilor statelor majore din statele membre NATO la SHAPE (SHAPE-National Military Representative, SHAPE…

Ajuns la jumatatea perioadei de aplicare, Mecanismul de redresare si rezilienta produce efecte concrete in intreaga UE prin reforme si investitii ambitioase

18:55, 21.02.2024 - Mecanismul a fost, de asemenea, vital pentru abordarea provocarilor urgente, cum ar fi impactul in lant al razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, arata comunicatul de presa al Executivului european. In planurile lor de redresare si rezilienta, statele membre au conceput reforme si investitii:…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?