Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ortodocșii scriu Iisus Hristos și catolicii, Isus Cristos. Diferențele în versiunile Bibliei și mituri urbane, explicate de un teolog

Publicat:

  Filologul și teologul Emanuel Conțac, specializat in problematica traducerii Vechiului și , explica, intr-un interviu in exclusivitate pentru Gandul , diferențele care apar in diversele versiuni ale Bibliei, precum și unele mituri urbane create pe marginea scrierii unor nume biblice. Diferențele in traducerea numelui lui : Care sunt acele diferențieri de sens in diversele traduceri ale , unele care nu modifica esențial mesajul Vechiului și , dar care pot genera unele discuții de ordin teologic? Emanuel Conțac: Esențialul…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sarbatoare 25 aprilie, cruce cu negru in calendarul ortodox din Romania. Zi de mare importanța pentru credincioși

06:55, 25.04.2024 - Sarbatorile zilei:OrtodoxeSf. Ap. si Evanghelist Marcu; Sf. Cuv. Vasile de la Poiana MaruluiGreco-catoliceSf. ap. si ev. MarcuRomano-catoliceSf. Marcu, ev. Rugaciunea care te ajuta sa te vindeci de vicii! Rostește-o cu incredere și nu vei mai avea probleme Sfantul Apostol si Evanghelist Marcu este pomenit…

Evaluarea Nationala, in atentia ministrului Educatiei! Ce solutie a fost gasita pentru diferentele de notare la grile

16:06, 21.04.2024 - Ministrul Educatiei Ligia Deca a precizat ca a gasit solutia tehnica pentru ca, in cazul in care exista diferente de notare la grile, la evaluarea nationala, platforma de evaluare digitalizata sa semnaleze asta evaluatorilor, pentru a reveni asupra grilelor respective si a remedia Potrivit ministrului,…

CRISTIAN AVRAM: „Pentru mine, opera trebuie sa aiba o doza de glamour”

18:05, 15.04.2024 - Cristian Avram este Directorul de Marketing al Operei Naționale Romane din Cluj-Napoca . Ține cursuri la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca și la Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturala și se incapațaneaza sa contribuie la profesionalizarea unei nișe aparte de specialiști:…

Dreptul la neuitare – 151 de ani de la hirotonirea arhiereului Policarp Barladeanul. „Viața raposatului a fost pururi o jertfa pentru adevar și pentru bine!”

18:35, 24.03.2024 - ■ inaltul prelat a fost fiul preotului Gheorghe Popescu din Gadinți, județul Roman ■ acesta a predat ca profesor la seminariile de la Manastirea Neamț, Roman și Huși ■ in 1871, Policarp Barladeanu a tiparit la Roman un manual pentru studiul Vechiului și Noului Testament ■ un exemplar se afla in biblioteca…

Inca o scumpire a carburanților la pompa

10:05, 19.03.2024 - Dupa ce la inceputul lunii martie au avut loc mai multe scaderi ale prețului la pompa al carburanților, astazi are loc și prima scumpire. Variațiile de preț nu sunt semnificative, dar ilustreaza un trend , la fel ca și scaderile anterioare. La Petrom, de exemplu, de la inceputul lunii martie prețul…

Un mare duhovnic al neamului: Parintele Paisie Olaru

08:05, 03.03.2024 - Ieroschimonahul Paisie Olaru este considerat unul dintre cei mai mari duhovnici ai monahismului romanesc. S-a nascut la 20 iunie 1897 in satul Stroiești, comuna Lunca, județul Botoșani, intr-o familie cu cinci copii, fiind cel mai mic la parinți. Tatal sau, Ioan, era padurar, iar mama sa, Ecaterina,…

Arhiepiscopia Tomisului ii cere lui Vasile Banescu sa iși publice CV-ul

18:05, 25.02.2024 - Reprezentantii Arhiepiscopiei Tomisului l-au acuzat duminica, 25 februarie, pe purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, ca a scris pe Facebook un text din Biblie, completat si modificat, și i-au cerut sa iși faca public CV-ul.„Luand ca referinta doar doua versiuni in limba romana contemporana…

Lazea, BNR: Diferențele de abordare dintre generații cand vine vorba despre plata datoriilor, atitudinea fața de munca și cea fața de invațatura

08:15, 15.02.2024 - „Aș sublinia cateva diferențe de abordare in generațiile vechi fața de generațiile actuale. De exemplu, problema plații datoriilor. Aici trebuie sa facem din nou un excurs istoric. In perioada dintre 1873 și 1814, era normal și firesc ca fiecare individ sa traiasca exact in limitele plapumei sale proprii.…


Ce parere ai despre aceasta stire?