Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce au nevoie comunitățile locale de CCS?

Publicat:
De ce au nevoie comunitățile locale de CCS?

de și stocarea carbonului (CCS) este un proces complex care implica captarea dioxidului de carbon (CO2) de la sursele principale de emisii, cum ar fi centralele electrice pe baza de combustibili fosili sau industriile grele, impiedicandu-l sa ajunga in atmosfera. Apoi, gazul CO2 captat este transportat și stocat in subteran, in straturi geologice adanci și sigure, unde este reținut pe termen lung, impiedicandu-l sa contribuie la creșterea efectului de sera. Astfel, tehnologia CCS este extrem de importanta prin capacitatea sa de a reduce semnificativ emisiile de CO2 in industrii…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol si foto: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sprijinim comunitațile locale in absorbția de fonduri europene!

14:06, 24.04.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Ne asigura deputatul liberal Jaro Marșalic, vorbind despre posibilitatea pe care o au acum administrațiile locale de a-și acoperi cofinanțarile necesare pentru banii europeni cu bani imprumutați de la Trezoreria Statului! Liberalul carașean da o veste buna administrațiilor locale pentru…

Big Oil trece la ecologie?

17:41, 07.04.2024 - SLB, gigantul de servicii pentru campuri petroliere cunoscut anterior sub numele de Schlumberger, proiecteaza sistemul de captare a carbonului in colaborare cu RTI International, o organizație non-profit care a dezvoltat tehnologia. In prezent, tehnologia de captare și stocare a carbonului este costisitoare,…

ADR Sud-Muntenia a lansat apelul de proiecte destinat eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze la blocuri

06:10, 20.03.2024 - Agenția pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud-Muntenia, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional (PR) Sud-Muntenia 2021-2027, a lansat vineri, 15 martie 2024, apelul de proiecte destinat eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze la blocurile din regiunea Sud-Muntenia.…

Shell si-a revizuit in scadere obiectivul de reducere a emisiilor de carbon pana in 2030

07:55, 15.03.2024 - Revizuirea Shell urmeaza unei masuri similare a rivalului BP, de anul trecut, deoarece multe guverne din intreaga lume au incetinit implementarea politicilor climatice si au amanat obiectivele pe fondul cresterii costurilor energiei si al preocuparilor legate de aprovizionare. De asemenea, companiile…

Centralele de apartament, interzise in UE. Noi prevederi pentru reducerea emisiilor și creșterea eficienței energetice a cladirilor, adoptate de Parlamentul European.

15:06, 13.03.2024 - O noua directive adoptata de Parlamentul European prevede eliminarea centralelor termice de apartament, pana in 2040. Din 2025, statele europene nu vor mai avea voie sa acorde subvenții pentru astfel de sisteme de incalzire.

Cand se vor interzice centralele de apartament: Parlamentul European a adoptat o directiva in acest sens

07:26, 13.03.2024 -  Aceasta inițiativa face parte dintr-un efort mai larg al parlamentarilor de a atinge neutralitatea climatica in sectorul construcțiilor pana in 2050, avand in vedere ca, in prezent, cladirile din Uniunea Europeana sunt responsabile pentru 40% din consumul total de energie și 36% din totalul emisiilor…

Reducerea cheltuielilor bugetare și alegerile europarlamentare și locale, pe masa Guvernului

11:00, 04.03.2024 - Pe agenda Guvernului se afla un act normativ privind reducerea cheltuielilor bugetare și proiectul de ordonanța de urgența privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare. Execuția deficitului bugetului general consolidat pe prima luna a anului a fost de 0,45% – aproximativ 8 miliarde de lei…


Ce parere ai despre aceasta stire?