Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce ar trebui sa consumi mai des ceai. Cercetatorii au descoperit un nou beneficiu al acestei bauturi

Publicat:

Ceaiul a fost subiectul multor cercetari care au scos la iveala nenumarate beneficii ale acestei bauturi: ajuta la diferite boli, precum cancer, diabet, afectiuni cardiovasculare, dar are si calitati microbiene. Iar acum oamenii de stiinta au descoperit un nou beneficiu al ceaiurilor.

Conform unui studiu realizat de din Singapore, persoanele care consuma constant ceai au regiunile cerebrale mai bine organizate in comparatie cu cei care nu fac asta. Aceste regiuni sunt asociate cu o functie de invatare mai buna, care protejeaza impotriva declinului cognitiv cauzat…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Ce faceți cand vedeți roșu de manie? Cercetatorii japonezi recomanda o tehnica de gestionare a furiei: 'Va fi mai eficient'

06:51, 12.04.2024 - Cand vedeti rosu de manie, evitati sa va descarcati pe colegi sau pe cei dragi, notati-va mai degraba gandurile vulcanice apoi aruncati-le la gunoi sau intr-un tocator de hartie! Va fi mai eficient, recomanda cercetatori japonezi, relateaza AFP, conform AGERPRES.

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Salata verde, mai periculoasa pentru sanatate decat carnea de porc. Cand devine toxic cel mai consumat aliment de primavara

08:15, 11.03.2024 - Cu toate acestea, o descoperire recenta desfiinteaza realitatea conform careia salata verde s-ar numara printre cele mai sanatoase alimente.Salata verde este o leguma pe care o consumam frecvent, mai ales in aceasta perioada, si pe care nutritionistii ne recomanda sa o includem in meniul zilnic pentru…

4 motive pentru a cumpara jocuri de societate

14:25, 06.03.2024 - Te intrebi daca merita sau nu sa investești in a achiziționa jocuri de societate? Fie ca sunt pentru copii sau pentru adulți, jocurile de societate iți pot aduce o serie de beneficii. Principalul lor scop, așa cum sugereaza și numele, este acela de a facilita socializarea, insa, in afara de acest aspect,…

UE nu are nevoie de tranzit ucrainean, iar importurile de GNL rusesc ar trebui reduse. Kadri Simson rezuma rezultatele Consiliului Energetic al UE

07:45, 06.03.2024 - UE nu este interesata sa prelungeasca contractul de tranzit intre Rusia și Ucraina, iar cadrul legal pentru oprirea livrarilor de gaz natural lichefiat (GNL) rusesc fara penalitați pentru cumparatori poate fi pregatit in aprilie 2024, scrie neftegaz.ru. Comisarul european pentru energie Kadri Simson…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

STUDIU: Femeile pot obține aceleași beneficii pentru sanatate din exerciții fizice ca și barbații, in jumatate din timp

17:25, 20.02.2024 - Femeile și-au redus riscul de mortalitate cu 15% in mai puțin de doua ore și jumatate de exerciții fizice saptamanale, in timp ce barbații au nevoie de cinci ore pentru a obține aceleași beneficii, arata un nou studiu citat de Euronews. Femeile pot face exerciții fizice mai puțin frecvent decat barbații…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…


Ce parere ai despre aceasta stire?