Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum va arăta viitorul României din punct de vedere al energiei produse și consumate? (P)

Publicat:

In contextul crizei globale din energie din ultima perioada de timp, cu probleme semnificative pe continentul european reflectate de costurile in crestere majora, s-a discutat tot mai mult despre nevoia de independenta energetica a tarilor din . Din fericire, Romania nu sta deloc rau la acest capitol, dar lucrurile se pot imbunatati. De asemenea, se poate actiona si productie mai sustenabila, crescand cantitatea de energie obtinuta din surse regenerabile - mai ales eoliana si solara, care reprezinta cu adevarat energie verde. In prezent, Romania este al doilea cel mai mare producator…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Parlamentul a decis: Romania intra in linie dreapta pentru productia de energie eoliana in Marea Neagra

18:01, 09.04.2024 - Romania a intrat in linie dreapta catre productia de energie eoliana in largul Marii Negre, iar in ritmul impus de proiectul de lege adoptat astazi in Camera Deputatilor, in anul 2032 vom putea avea in Sistemul Energetic National primul MW de energie eoliana produsa offshore, a declarat ministrul Energiei,…

Bușoi: Prin exploatarea gazelor din Marea Neagra, Romania contribuie la securitatea energetica a Europei și competitivitatea industriei europene

12:06, 04.04.2024 - Exploatarea gazelor offshore din Marea Neagra reprezinta o baza importanta pentru securitatea aprovizionarii cu energie in regiune. Prin valorificarea resurselor de gaz natural din Marea Neagra, Europa face pași importanți in reducerea dependenței de importurile de energie și in asigurarea independenței…

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Greenpeace duce o campanie pe toate planurile impotriva producției de gaze in Marea Neagra

13:35, 05.03.2024 - Organizația de mediu Greenpeace Romania, filiala locala a ONG-ului global, duce o campanie impotriva proiectului Neptun Deep de producție a gazelor in Marea Neagra. Proiectul e derulat de OMV Petrom (capital majoritar austriac) și Romgaz (capital de stat) și e in faza de autorizare. Greenpeace Romania…

Numarul prosumatorilor din Buzau, in continua creștere

00:15, 28.02.2024 - La finalul anului trecut, in Romania existau 110.355 de prosumatori, dupa cum arata datele oficiale centralizate de Autoritatea Naționala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Puterea lor instalata a ajuns la un total de 1.442 de MW, același cu puterea cumulata a celor doua reactoare nucleare…

Sebastian Burduja: „Romania trebuie sa aiba o independența energetica cat mai mare”

16:15, 24.02.2024 - "Razboiul din Ucraina ne-a facut sa constientizam si mai bine ca, pe termen mediu si lung, este esential sa ne indeplinim cat mai bine obiectivele principale ale politicii noastre energetice, si anume obtinerea unei independente energetice cat mai mari in contextul pietei integrate europene, prin cresterea…

Apare TAXA pe soare 2024. Cei care au panouri fotovoltaice pentru productia de energie vor fi taxați

21:30, 19.02.2024 - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) vrea sa introduca asa numita ”taxa pe soare”, sustin reprezentantii Asociatiei Prosumatorilor si a Comunitatilor de Energie din Romania (APCE).”In ciuda asigurarilor din partea Guvernului, ca nu va introduce asa numita „taxa pe soare”,…


Ce parere ai despre aceasta stire?