Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum au FURAT bulgarii MOAŞTELE Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucureştiului

Publicat:

Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucurestiului Maresalul August von Mackensen, guvernatorul militar al Romaniei ocupate de nemti, era informat, in februarie 1918, ca soldati bulgari, aliati ai Germaniei, furasera moastele Cuviosului Dimitrie cel Nou din Basarabi, ocrotitorul Bucurestiului, care este serbat pe 27 octombrie.

Imediat dupa furtul moastelor din , îi trimitea urmatoarea scrisoare lui Mackensen:

,

Avem marea durere sufleteasca de a va aduce la cunostiinta…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuba a trimis din greșeala cadavrul unui rus in Canada și cadavrul unui canadian in Rusia

07:15, 28.04.2024 - Cuba a incurcat cadavrele unui rus și al unui canadian, cand le-a trimis acasa, dupa ce barbații decedasera in timp ce se aflau in vacanța. Eroarea a fost descoperita in timpul identificarii corpului primit de rudele canadianului, relateaza cotidianul rusesc Kommersant. Rudele rusului nu au contactat…

Programul slujbelor la Catedrala Mitropolitana din Timișoara, de la Florii pana la Duminica Sfantului Toma

17:20, 27.04.2024 - In aceasta perioada a sarbatorilor pascale, Catedrala Mitropolitana din Timișoara le prezinta credincioșilor programul liturgic, oferindu-le oportunitatea de a participa la slujbele tradiționale și de a se pregati spiritual pentru celebrarea Invierii Domnului.

Ciolacu, dupa sfințirea capelei ortodoxe din Parlament: „Un moment istoric marcat de binecuvantarea de catre Preafericitul Daniel”

19:40, 25.03.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a evidentiat luni, dupa sfintirea Capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului, ca aceasta reprezinta „marturia rolului crucial” pe care spiritualitatea il are in viata cotidiana, informeaza Agerpres.

Familia femeii care a murit la spitalul Movila din Ploiești, declarații cutremuratoare! Fiica ei vrea ca medicii sa fie pedepsiți: ”Nu pot sa deschid sicriul”

10:05, 07.03.2024 - Apar din ce in ce mai multe detalii șocante despre tragedia de la spitalul Movila din Ploiești. Familia femeii moarte vrea sa știe de ce ea nu a putut fi salvata, in timp ce alți pacienți au fost. Fiica femeii a vorbit cu medicii, iar declarațiile ei sunt ingrozitoare. Iata ce i s-a spus!

Imaginea lui Alexei Navalnii, in sicriul deschis, la slujba de inmormantare: "Curajul tau va straluci deasupra lașitații celor care te-au luat de pe aceasta lume!"

15:15, 01.03.2024 - Echipa lui Alexei Navalnii a publicat pe rețelele sociale o fotografie cu sicriul deschis și trupul neinsuflețit al disidentului, in timpul slujbei de inmormantare. Atenție, informații și imagini cu un puternic impact emoțional!

Ce a spus Petre Roman la priveghiul Mioarei Roman. Nu a putut sa o vada și a plecat dupa 10 minute: „Au plans, s-au imbrațișat”

10:20, 26.02.2024 - Petre Roman a ajuns duminica, 25 februarie, la capela unde a fost depus sicriul cu trupul neinsuflețit al fostei sale soții, Mioara Roman. Fostul premier al Romaniei nu a dorit sa o vada pe aceasta in sicriu și a plecat dupa doar 10 minute.Sicriul cu trupul neinsuflețit al Mioarei Roman a fost depus…

Se reia circulația tramvaielor pe bulevardul Cetații din Timișoara, dupa mai mulți ani de șantier

15:45, 16.02.2024 - Primaria Timișoara a anunțat ca circulația tramvaielor pe Bulevardul Cetații din Timișoara se va relua duminica, 18 februarie, incepand cu ora 12:15. Tramvaiele liniilor 4 și 7 vor circula pe urmatoarele trasee: Linia 4 Calea Torontalului (Ciocanul), Matei Basarab, Amforei, Gheorghe Lazar, Balta Verde,…

Protest AUR in Bacau fața de comasarea alegerilor. A fost depus “sicriul democrației” la sediul PSD

20:20, 07.02.2024 - Membrii AUR Bacau au participat la un protest spontan in centrul orașului, exprimandu-și dezacordul fața de intenția de a se comasa alegerile. Protagoniștii evenimentului au continuat marșul catre sediul PSD Bacau, unde au depus simbolic “sicriul democrației”. Protestatarii au denunțat vehement ceea…


Ce parere ai despre aceasta stire?