Crește riscul de a face cancer - Greșeala majoră pe care o face toată lumea când prăjește cartofi
Publicat:Potrivit Agenției guvernamentale pentru standarde alimentare din Marea Britanie (FSA), o substanța numita acrilamida, produsa atunci cand alimentele bogate in amidon sunt prajite, fripte sau coapte pentru o perioada indelungata la temperaturi foarte inalte, poate crește riscul de cancer. Acest lucru a fost relevat in urma studiilor efectuate pe animale, au precizat reprezentanții Agenției.Intr-o declarație care a starnit critici din partea unor experți independenți, FSA susține ca pentru reducerea pericolului consumatorii ar trebui sa gateasca alimentele bogate in amidon la temperaturi scazute…
Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…
Sursa articol: realitatea.net
Stiri pe aceeasi tema
OMS: Exista riscul ca gripa aviara sa se extinda la vaci din afara SUA
00:15, 01.05.2024 - Exista riscul ca virusul gripei aviare H5N1 sa se raspandeasca la vacile din afara Statelor Unite prin intermediul pasarilor migratoare, a declarat un oficial al Organizației Mondiale a Sanatații. La sfarșitul lunii martie, instituțiile de specialiatate din SUA au verificat siguranța laptelui și a carnii,…
Raport: Nestle adauga zahar și miere la laptele pentru sugari vandut in țarile mai sarace
09:55, 17.04.2024 - Cea mai mare companie de bunuri de larg consum din lume, Nestle, adauga zahar și miere la laptele pentru sugari și la produsele din cereale vandute in multe țari mai sarace, contrar ghidurilor internaționale, arata un raport, citat de The Guardian. Activitațile de la Public Eye, o organizație de investigație…
UBB se implica, alaturi de instituțiile internaționale de marca in domeniu, in analiza și reformarea politicilor de sanatate publica
14:45, 15.04.2024 - Departamentul de Sanatate Publica din cadrul Facultații de Științe Politice, Administrative și ale Comunicarii (FSPAC) a Universitații ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), impreuna cu secțiunea Cercetare in Resurse Umane in Sanatate (Health Workforce Research Section) din cadrul Asociației Europene…
Cresterea alarmanta a numarului de cazuri de cancer pulmonar la nefumatori, legata de prezenta unui gaz radioactiv din aer
00:26, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar este una dintre cele mai intalnite cauze ale deceselor cauzate de cancer, cu un procent de 18,2%. Desi acest cancer este considerat in mod traditional ca fiind o ”boala a fumatorilor”, un procent surprinzator de 15-20% din cancerele pulmonare nou diagnosticate apar la persoane care…
Rusia acuza Ucraina de "atac fara precedent" la centrala Zaporojie. AIEA avertizeaza ca riscul unui "accident nuclear major" crește
08:10, 08.04.2024 - Un nou atac cu drone asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina a crescut riscul unui „accident nuclear major”, a avertizat Agenția Internaționala pentru Energie Atomica a ONU (AIEA). Rusia a acuzat ca Ucraina se afla in spatele atacului, in care ar fi fost ranite trei persoane. Ucraina a negat…
Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice
17:25, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie.
Studiu: Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice
14:20, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie, relateaza Mediafax. Studiul a concluzionat ca cei cu…
Fumatul modifica sistemul imunitar
00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…