Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creierul copiilor se dezvoltă în funcție de veniturile părinților

Publicat:

Copiii care cresc in sanul unor familii cu venituri mari par sa aiba creierul mai mare, potrivit unui studiu realizat de cercetatori in neuroștiințe de la noua universitați americane.

Savanții au vrut sa afle care sunt efectele venitului familial și ale educației parentale asupra dezvoltarii cerebrale la copii și adolescenți. &"Știm deja de mai multa vreme ca școlarii care provin din familii defavorizate sau cu venituri mici nu se descurca prea bine la școala. Cum creierul este cel care dirijeaza cunoașterea și comportamentul, ne-am gândit ca acolo trebuie cautata explicația&",…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Risc crescut de tumori intracraniene asociat cu trei contraceptive

00:10, 30.03.2024 - Cercetatorii francezi au observat un risc crescut de meningiom – tumoare a membranelor  protectoare ale creierului – legat de utilizarea a trei medicamente cu proprietați contraceptive.  Este concluzia unui studiu realizat de GIS Epi-Phare , publicat in British Medical Journal (BMJ), care indica un…

Unele stele gemene se formeaza dupa ce ,,inghit" planete

23:05, 27.03.2024 - O echipa internaționala de cercetare a studiat stelele gemene, descoperind ca acestea pot „inghiți” planete atunci cind se formeaza. Rezultatele au fost posibile datorita unui set de date colectate cu ajutorul telescoapelor și analizate de oamenii de știința. Savanții afirma ca astfel au putut observa…

METODA DE INVAȚARE Cum pot invața elevii de-a VIII-a Matematica de-a III-a in patru luni

20:05, 04.03.2024 - Rezultatele slabe inregistrate de elevi la examenul de simulare a Evaluarii Naționale cer masuri drastice. Copiii au de recuperat foarte mult intr-un timp extrem de scurt, motiv pentru care Ministerul Educației vine cu cateva propuneri. The post METODA DE INVAȚARE Cum pot invața elevii de-a VIII-a Matematica…

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Impozitarea drepturilor de autor, 2024. In ce conditii trebuie depusa declaratia unica pentru veniturile obținute din drepturi de autor

09:35, 20.02.2024 - Ministerul Finanțelor clarifica regulile privind depunerea Declarației Unice pentru persoanele care obțin venituri din drepturi de autor in Romania in anul 2024.Potrivit unui comunicat emis recent de Ministerul Finanțelor persoanele care primesc venituri din drepturi de autor nu sunt obligate sa depuna…

Alimentația sanatoasa pentru copiii la varsta de 1 an: Cum sa alegi corect formula de lapte praf in funcție de etapa de dezvoltare a celui mic

16:06, 09.02.2024 - (P) Alimentația copiilor dupa primul an de viața joaca un rol foarte important in dezvoltarea lor sanatoasa și armonioasa. Printre cele mai importante decizii pe care parinții trebuie sa le ia in aceasta perioada se numara și tranziția de la laptele de formula destinat sugarilor mici, la laptele praf…

Cercetatorii considera ca modalitatea de clasificare a cancerelor trebuie sa se schimbe

00:11, 05.02.2024 - Clasificarea unui cancer metastazat in functie de organul in care boala a aparut pentru prima data este o metoda depasita si poate sa ii impiedice uneori pe anumiti pacienti sa aiba acces la un tratament adaptat, considera cercetatorii de la Institutul Gustave-Roussy din orasul francez Villejuif intr-un…


Ce parere ai despre aceasta stire?