Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Corina Creţu: Cheltuirea banilor europeni, o provocare foarte mare pentru România din perspectiva capacităţii sale administrative / Cred că România poate face mai mult, în primul rând prin reducerea birocraţiei excesive

Publicat:
Corina Creţu: Cheltuirea banilor europeni, o provocare foarte mare pentru România din perspectiva capacităţii sale administrative / Cred că România poate face mai mult, în primul rând prin reducerea birocraţiei excesive

Provocarea pe care o avem este aceea de a cheltui o suma importanta de bani. O provocare foarte mare pentru Romania privind capacitatea sa administrativa. Ne aflam in exercitiul financiar 2021-2027, banii puteau fi folositi din iulie 2022, cand au fost adoptate regulamentele, rata de absorbtie de 4%, majoritatea acestor bani sunt de fapt prefinantari care se dau de catre la inceputul programelor europene pentru a putea fi asigurata cofinantarea. Rata de absorbtie in ceea ce priveste PNRR este de aprox 10%, desi avem peste 9 miliarde euro transferate de catre

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol si foto: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nici pace, nici forța

18:10, 28.04.2024 -  Președintele Joe Biden a promulgat ca lege hotararile luate de Congresul SUA, spre satisfacția complexului militar-industrial american, cu privire la scoaterea de noi bani din buzunarul contribuabililor americani, ca și din acela al aliaților Americii (printre care și Romania), pentru a prelungi, cu…

Corina Crețu, europarlamentar: „Provocarea pe care o avem este de a cheltui o suma importanta de bani”

15:45, 09.04.2024 - Cea mai mare provocare a Romaniei este de a cheltui banii de la Uniunea Europeana din perspectiva capacitații sale administrative, a declarat Corina Crețu, deputat in Parlamentul European, S&D, in cadrul conferinței „Romania dezvoltata cu 90 miliarde euro de la UE. Ce urmeaza?”, organizata de Economedia…

Ce fel de alegeri sunt astea?

06:00, 01.04.2024 - Vi se pare normala toata invazia asta de gunoaie politice care nu este capabila sa serveasca nicio prioritate a Romaniei? Cit de morale și de scirboase sunt aceste partide care iși elimina din lideri pentru a lansa personaje scoase din palarie? Vi se pare normala aceasta incleștare oarba a doua partide…

Nu sunt de acord cu Comisia Europeana. Salariul minim trebuie sa creasca in Romania!

15:11, 28.03.2024 - Inainte de a va vorbi despre ce am muncit eu, in Parlamentul European, cu privire la creșterea salariului minim, vreau sa remarc, dintr-o analiza publicata recent de Comisia Europeana cu privire la Romania, doua observații pe care, in mod cert, le resping.

‘Cererea de plata 3 nu este blocata. Suntem in dialog constant cu reprezentantii Comisiei Europene’

09:51, 13.03.2024 - Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Caciu, a transmis, miercuri, ca cererea de plata 3 din PNRR nu este blocata, iar autoritatile din Romania sunt in dialog constant cu reprezentantii Comisiei Europene pentru indeplinirea jaloanelor si tintelor. ”Cererea de plata 3 nu este blocata. Suntem in dialog…

STUDIU: Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale

09:20, 23.02.2024 - Un studiu realizat la nivel international privind implicarea civica a elevilor de clasa a opta, cercetare care a inclus si Romania, arata ca elevii romani au mai mare incredere in institutiile europene decat in cele nationale. Raportul dat publicitatii in urma studiului arata ca 69%, dintre elevii romani…

Elevii romani de clasa a opta au incredere mai mare in institutiile europene decat in cele nationale, arata un studiu realizat la nivel european

17:40, 22.02.2024 - Raportul european al studiului International Civic and Citizenship Education Study 2022, bazat pe date din 18 tari, inclusiv Romania, a fost publicat joi de Asociatia Internationala pentru Evaluarea Performantelor Educationale, iar concluziile privind Romania au fost publicate de Ministerul Educatiei.…

Romania sta extrem de prost la capitolul mediu, dar ar putea avea noroc. Statele UE cer amanarea drasticelor norme antipoluare

10:41, 18.02.2024 - Pentru a se ține de promisiunea de a atinge un nivel net de poluare zero pana in 2050, UE introduce ținte mult mai drastice pentru reducerea poluarii aerului, care a provocat 253.000 de decese premature in tot blocul comunitar in 2021. Dar statele membre UE insista ca ar mai avea nevoie de o extindere…


Ce parere ai despre aceasta stire?