Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul de carne roșie, asociat cu risc dublu de diabet zaharat de tip 2

Publicat:
Consumul de carne roșie, asociat cu risc dublu de diabet zaharat de tip 2

Consumul excesiv de carne roșie, atat procesata, cat și neprocesata, se asociaza cu riscul ridicat de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, conform unui studiu publicat in of . Principalele efecte determinate de consumul de carne roșie:• consumul de carne roșie procesata a crescut riscul de diabet zaharat de tip 2 cu peste 50%• consumul de carne roșie neprocesata a crescut riscul de diabet zaharat de tip 2 cu 40%•  o porție in plus pe zi de carne roșie procesata a crescut riscul de aproape 1,5 ori• riscul a fost crescut de 1,25 ori de o porție adiționala de…

Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…  

Sursa articol si foto: scientia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Exista inghețata sanatoasa?

18:55, 22.04.2024 - Exista pe piața o mulțime de sortimente de inghețata, iar unele dintre acestea sunt promovate ca fiind mai sanatoase. Astfel, in magazine se gasesc varietați cu conținut scazut de zahar, bogate in proteine și chiar fara lapte. Dar este vreunul dintre aceste produse cu adevarat mai bun pentru consumatori?…

DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementari legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor

12:10, 11.03.2024 - DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți despre noile reglementari legislative din domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor DSVSA Alba: Reprezentanții abatoarelor și a unitaților de procesare de carne roșie și lapte, instruiți…

Ce se intampla in organism daca bei lapte zilnic. Are un efect nebanuit daca ai aceasta problema de sanatate

19:40, 10.03.2024 - Laptele este o opțiune mai buna decat alte lichide daca dorești sa reduci caloriile. O cana de lapte integral are in jur de 150 de calorii, 8 grame de proteine și 8 grame de grasime (din care 4 grame de grasimi saturate). Daca incerci sa reduci din gramele de grasimi, ai putea opta pentru o cana de…

Spitalul de Recuperare Borsa cauta doctori: 4 posturi scoase la concurs!

06:05, 09.03.2024 - Spitalul de Recuperare Borsa (JUD.MARAMURES) scoate la CONCURS in conformitate cu prevederile O.M.S. nr. 166/2023, urmatoarele posturi contractuale de execuție, vacante de medici, cu norma intreaga – 7 ore/zi, perioada nedeterminata: – un post de medic specialist confirmat in specialitatea medicina…

Iaurturile pot reduce riscul de diabet de tip 2, spune Administrația americana pentru Alimente și Medicamente. Ce parere au medicii nutriționiști

16:55, 03.03.2024 - Dupa aproape cinci ani de deliberare, Administrația americana pentru Alimente și Medicamente (FDA) a decis ca iaurturile pot face acum o mențiune limitata conform careia pot reduce riscul de diabet de tip 2, relateaza CNN.

INS: Productia interna de energie primara a scazut usor anul trecut, la 17,924 milioane tone echivalent petrol, iar importul a scazut cu 5,3% fata de 2022, la 14,973 milioane tone echivalent petrol

11:55, 14.02.2024 - ”Principalele resurse de energie primara, in perioada 1.I-31.XII.2023, au totalizat 32,897 milioane tone echivalent petrol (tep), in scadere cu 979.000 tep fata de perioada 1.I-31.XII.2022 . Productia interna a insumat 17,924 milioane tep, in scadere cu 148.800 tep (-0,8%) fata de perioada 1.I-31.XII.2022,…

Cand face rau consumul de carne tocata. Medic: „Majoritatea o prepara cum nu trebuie și din ce nu trebuie”

22:40, 10.02.2024 - Deloc puține sunt persoanele care se plang de diverse simptome neplacute dupa consumul de preparate din carne tocata. La ce sa fim atenți ne explica un medic specializat in boli de nutriție.


Ce parere ai despre aceasta stire?