Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comportamentul țînțarilor poate fi influențat cu ajutorul luminii

Publicat:

Cercetatorii de la au descoperit ca expunerea la lumina pe o perioada de 10 minute in timpul nopții altereaza comportamentul de zbor și ințepare la țințarii din specia Anopheles gambiae, principalii vectori de transmitere a malariei. Aceasta specie de țințari iși desfașoara activitațile esențiale - hranirea, depunerea oualor, zborul, cea mai mare parte a ințeparilor din cu

Citeste articolul mai departe pe noi.md…  

Sursa articol: noi.md


Stiri pe aceeasi tema

A fost gasita o modalitate ieftina de a extrage aur din "deșeuri"

04:15, 07.03.2024 - Extragerea metalelor prețioase din deșeuri ar putea fi profitabila cu ajutorul unei noi metode, spun inginerii. Cercetatorii de la Școala Tehnica Superioara din Elveția (ETH Zurich) au folosit un burete fibrilar proteic pentru a extrage aur de inalta puritate din placi de baza vechi. Se estimeaza ca…

Comportamentul emoționant al elefanților asiatici: Ingroparea și jeluirea puiilor morți (studiu)

21:36, 01.03.2024 - Elefantii asiatici isi ingroapa puii morti si ii jelesc zgomotos, potrivit unui studiu realizat de oamenii de stiinta indieni, care detaliaza un comportament al pahidermelor ce aminteste de ritualurile funerare umane, informeaza AFP, conform Agerpres. Cercetatorii au identificat cinci locuri in care…

Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge

13:55, 29.02.2024 - Val de praf saharian peste Romania, observat cu ajutorul imaginilor din satelit. Cand ajunge Val de praf saharian, peste Romania: persoanele cu sensibilitați și alergii ar trebui sa fie mai atente.  Un val consistent de praf din Deșertul Sahara, care va ajunge in Europa, a fost remarcat in urma cu cateva…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cainii robot, controlați cu ajutorul Inteligenței Artificiale, noile ajutoare pentru nevazatori

18:15, 26.02.2024 - Cainii reali au nevoie de ani intregi de pregatire, pe cand roboții sunt gata imediat ce se incarca la priza. Bineințeles, cainii cu inteligența artificiala pot fi folosiți și pentru supravegherea locuințelor, dar și pentru divertisment. Tot mai multe companii au inceput sa dezvolte așa-numiții caini…

Cercetatorii sud-coreeni au dezvoltat un aliment care combina orez si celule de carne de vita

08:05, 19.02.2024 - Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au dezvoltat un nou tip de aliment hibrid sustenabil, care combina orez si celule de carne de vita, despre care cred ca ar putea contribui la rezolvarea crizelor alimentare si care ar putea marca un progres in combaterea schimbarilor climatice, informeaza AFP.

Studiu: Frunzele de Ginkgo ar putea accelera recuperarea cognitiva dupa un accident vascular cerebral

20:10, 13.02.2024 - Un studiu efectuat in China a aratat ca o substanta extrasa din frunzele si semintele uscate ale arborelui Ginkgo ar putea imbunatati recuperarea cognitiva precoce dupa un accident vascular cerebral (AVC), informeaza Xinhua. Cercetatorii asiatici, condusi de cei de la Spitalul Tiantan din Beijing,…

S-a descoperit tipul de pește care reduce colesterolul. Conține 4 compuși magici: „Unul, doua fileuri pe saptamana”

14:00, 08.02.2024 - Cercetatorii au descoperit tipul de pește care reduce colesterolul datorita a patru compuși „magici” pe care ii conține. Dieteticienii recomanda includerea somonului in dieta, deoarece studiile arata ca persoanele care mananca mult somon au mai multe șanse sa fie slabe și sa nu aiba boli.


Ce parere ai despre aceasta stire?