Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii din Columbia: Insuficiența cardiacă poate duce la demență

Publicat:

Insuficienta cardiaca poate duce la declin cognitiv prin crearea unei mici scurgeri de calciu in interiorul neuronilor din creier, potrivit unui nou studiu publicat in de catre cercetatori americani de la , scrie News.ro.

„Timp de multi ani, am stiut ca pacientii cu insuficienta cardiaca au tendinta de a avea deficiente cognitive, dar acest lucru a fost privit ca o coincidenta. Abia recent, studiile au sugerat ca insuficienta cardiaca provoaca problemele cognitive”, spune dr. Andrew R. Marks, presedinte al departamentului de fiziologie si biofizica celulara…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un simplu test ar putea depista demența cu 12 ani inainte de simptome

17:10, 04.05.2024 - Cercetatorii au facut o descoperire uimitoare: o anomalie ar putea fi un semn timpuriu al demenței. Aceasta tulburare ar putea permite depistarea bolii chiar și cu 12 ani inainte de apariția simptomelor clasice, precum pierderea memoriei sau confuzia.

Atenție! Furia marește riscul de crize cardiace și AVC

18:51, 02.05.2024 - A-ți pastra cumpatul chiar in momente dificile te ajuta sa reduci riscul de crize cardiace sau de accident vascular cerebral.  Este concluzia unui nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Columbia din New York, potrivit The Sun. Cercetatorii susțin ca atunci cand devenim furioși, celulele…

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Țigarile electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficiența cardiaca

22:26, 13.04.2024 - Țigarile electronice pot crește riscul de a dezvolta insuficiența cardiaca, arata un nou studiu. Vapingul a devenit o alternativa populara la fumatul tradițional, dar dovezile privind riscurile sale pentru sanatate sunt inca in curs de investigare.

Studiu: Tigarile electronice sunt asociate cu un risc mai mare de insuficienta cardiaca

13:20, 13.04.2024 - Tigarile electronice pot creste riscul de a dezvolta insuficienta cardiaca, arata un nou studiu. Vapingul a devenit o alternativa populara la fumatul traditional, iar dovezile privind riscurile sale pentru sanatate sunt inca in curs de investigare. Un nou studiu, care a analizat aproape 176.000 de adulti,…

Revoluționar: Un nou medicament reduce spectaculos tumorile pancreatice

08:30, 09.04.2024 - Un medicament experimental pentru cancerul pancreatic, agresiv și letal, a redus eficient aproape toate tumorile testate, arata un nou studiu de laborator. Cercetatorii care au testat tratamentul inovator l-au declarat cel mai eficient studiat de pana acum – micșorand tumori, in recipientele de laborator,…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Descoperire fantastica a cercetatorilor: cum pot prezice cine va avea demența cu 10 ani inainte de declanșarea bolii

08:10, 13.02.2024 -  Studiul, publicat in revista Nature Aging, face parte din cercetarile in curs de desfasurare ale mai multor echipe pentru a identifica pacientii cu risc de dementa cu ajutorul unui simplu test de sange, un progres despre care multi oameni de stiinta cred ca va accelera dezvoltarea de noi tratamente.In…


Ce parere ai despre aceasta stire?