Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce înseamnă expresia „Secretul lui Polichinelle” şi de unde provine

Publicat:
Ce înseamnă expresia „Secretul lui Polichinelle” şi de unde provine

Bogația unei limbi nu consta doar in numarul de cuvinte care sunt conținute in vocabular, ci și in capacitatea acestora de a ne ajuta sa ne putem exprima clar, precis și elegant gandurile și sentimentele. Dincolo de variantele și de stilurile ori de particularitațile lingvistice, fonetice și morfologice, orice limba se distinge printr-o serie de aspecte esențiale așa cum sunt ortografia, lexicul, morfologia sau etimologia acelei limbi. In același timp, orice limba se distinge de altele prin modalitatea prin care anumite cuvinte pot sa capete o tenta artistica aparte prin care se pot transforma…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Expresia veche de sute de ani pe care o folosești mereu, fara sa știi ce inseamna cu adevarat. Cum a aparut “boala lui Calache”

23:51, 25.04.2024 - Exista și este folosita de sute de ani, dar puțini romani ar putea sa o explice. Afla, din randurile de mai jos, cum a aparut și ce inseamna expresia „boala lui Calache”. O expresie veche de secole, pe care puțini o pot defini Este probabil una dintre puținele expresii din limba romana ce dainuie de…

Ce inseamna expresia ‘toba de carte’, de fapt. De unde provine

11:50, 15.04.2024 - Limba romana este destul de complexa și are in componența numeroase expresii. Una dintre acestea este ‘toba de carte’. Cu siguranța ați auzit-o de multe ori, dar ce inseamna, de fapt, și de unde provine? Ce inseamna și de unde provine expresia ‘toba de carte’ Limba romana este bogata in expresii și…

Ce inseamna expresia „toba de carte” și de unde provine

11:50, 08.04.2024 - Limba romana este un izvor nesecat de expresii și locuțiuni populare, care reflecta istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Acestea sunt incarcate de ințelesuri și de emoții, fiind in fapt niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. In același timp,…

De unde vine expresia „a-si pune cenusa in cap”

12:31, 19.03.2024 - Numarul limbilor care sunt vorbite in momentul de fața in lume este greu de stabilit, potrivit specialiștilor lingviști, insa fiecare dintre acestea este speciala in felul ei. Bogația unei limbi nu consta doar in numarul de cuvinte din vocabular, ci și in capacitatea acestora de a putea exprima cat…

Cuvinte care pot atrage banii in viața ta. Ce e indicat sa rostești, potrivit specialiștilor

22:30, 06.03.2024 - Sa ai o relație pozitiva cu banii este una dintre cele mai importante lucruri din rutina de zi cu zi. Desigur, e important sa ai un calcul exact asupra banilor pe care ii caștigi ca sa știi și cat poți sa cheltui. Limitele sunt importante in acest context.Cuvinte care pot atrage banii in viața taMai…

Ce inseamna expresia ‘marul discordiei’, de fapt. De unde provine, mulți oameni o folosesc

11:20, 20.02.2024 - Este folosita foarte des, insa puțini știu ce inseamna expresia ‘marul discordiei’, de fapt. Afla, din randurile de mai jos, cum s-a nascut aceasta sintagma inedita și ce legatura are cu unul dintre cele mai cunoscute razboaie. Ce inseamna expresia ‘marul discordiei’? Este, cu siguranța, o sintagma…

„Ce sunt eu, Mafalda?” – de unde vine expresia

16:36, 17.02.2024 - Multe expresii populare și zicale sunt parte din vocabularul cotidian și, deși le folosim in mod frecvent, foarte rar ne intrebam care este originea lor. Așadar, poate fi interesant de aflat de unde vine expresia „Ce sunt eu, Mafalda?” sau cum este folosita de multe ori - „De unde sa știu eu, ce, sunt…


Ce parere ai despre aceasta stire?