Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce înseamnă expresia „tobă de carte” și de unde provine

Publicat:
Ce înseamnă expresia „tobă de carte” și de unde provine

Limba romana este un izvor nesecat de expresii și locuțiuni populare, care reflecta istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Acestea sunt incarcate de ințelesuri și de emoții, fiind in fapt niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. In același timp, ele nu doar ca adauga culoare și vitalitate limbii romane, dar ne și ajuta sa ne exprimam clar și precis gandurile și sentimentele, folosind o tenta plastica, umoristica și uneori chiar ironica.Un aspect distinctiv al vorbirii populare in limba romana este folosirea frecventa a expresiilor și metaforelor

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol si foto: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

60 de elevi de la liceele cu predare in limba maghiara din Harghita, la un concurs de competente in limba romana

19:06, 23.04.2024 - Aproximativ 60 de elevi de la liceele cu predare in limba maghiara din Harghita au participat, astazi, la un concurs de competente lingvistice in limba romana, intitulat "Non recuso laborem", care a avut loc la Colegiul National "Marton Aron" din Miercurea-Ciuc. Concursul este o continuare a unei competitii…

Ce inseamna, de fapt, expresia ‘furi curent’. E folosita gresit de multi romani

08:30, 23.04.2024 - Cand vine vorba de limba pe care o vorbim, in cazul nostru limba romana, exista expresii care sunt folosite intr-un anume context, dar care nu inseamna neaparat ceea ce aparent ar da de ințeles, cum este și expresia ‘furi curent’, care este olosita gresit de multi romani. Așa ca, citește și afla ce…

Cuvantul din limba romana care da mari batai de cap. Cei mai mulți habar nu au ce inseamna

13:45, 18.04.2024 - Știi ce inseamna verbul „a abhora”? Este cuvantul din limba romana pe care mulți conaționali nu știu cum și cand sa il foloseasca, fiindca nu ii cunosc sensul. Ce explicații gasim in dicționare. Relația dintre societate și limba Limba nu este doar o cale de a comunica, ci și o componenta a culturii…

De unde vine expresia „a umbla cu ocaua mica” și ce semnifica

10:05, 17.04.2024 - Limba romana este o sursa inepuizabila de expresii și zicatori populare, care oglindesc bogația istorica, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Ele ascund ințelesuri profunde și emoții, fiind adevarate bijuterii lingvistice care pastreaza vie esența culturala și identitatea naționala a țarii noastre.…

Ce inseamna expresia ‘toba de carte’, de fapt. De unde provine

11:50, 15.04.2024 - Limba romana este destul de complexa și are in componența numeroase expresii. Una dintre acestea este ‘toba de carte’. Cu siguranța ați auzit-o de multe ori, dar ce inseamna, de fapt, și de unde provine? Ce inseamna și de unde provine expresia ‘toba de carte’ Limba romana este bogata in expresii și…

De unde vine expresia „afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul” și ce inseamna

17:36, 25.03.2024 - Limba romana este un bogat izvor de expresii populare, care reflecta din plin istoria, tradițiile și mentalitatea poporului roman. Aceste expresii, incarcate de ințelesuri și emoții, sunt ca niște relicve lingvistice care captureaza esența culturala și identitatea naționala. Ele nu doar ca adauga culoare…

Ce inseamna expresia „Secretul lui Polichinelle” si de unde provine

11:40, 22.03.2024 - Bogația unei limbi nu consta doar in numarul de cuvinte care sunt conținute in vocabular, ci și in capacitatea acestora de a ne ajuta sa ne putem exprima clar, precis și elegant gandurile și sentimentele. Dincolo de variantele și de stilurile ori de particularitațile lingvistice, fonetice și morfologice,…

De unde vine expresia „a-si pune cenusa in cap”

12:31, 19.03.2024 - Numarul limbilor care sunt vorbite in momentul de fața in lume este greu de stabilit, potrivit specialiștilor lingviști, insa fiecare dintre acestea este speciala in felul ei. Bogația unei limbi nu consta doar in numarul de cuvinte din vocabular, ci și in capacitatea acestora de a putea exprima cat…


Ce parere ai despre aceasta stire?