Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Captarea umidităţii din oceane pentru a o transforma în apa potabilă? Cercetătorii susţin că este posibil (studiu)

Publicat:

Si daca incalzirea oceanelor ar putea ajuta, in mod paradoxal, la rezolvarea problemelor deficitului de apa? Cercetatori americani au dezvoltat un sistem care ar putea recupera vaporii de apa din ocean pentru a-i transforma in apa potabila, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Nature, relateaza marti AFP. Odata cu accentuarea incalzirii globale, ‘va trebui sa gasim o modalitate de a creste furnizarea de apa dulce deoarece conservarea si reciclarea apei din surse existente, desi esentiale, nu vor fi suficiente pentru a satisface nevoile umane. Credem ca metoda pe care tocmai am propus-o…

Citeste articolul mai departe pe radioiasi.ro…  

Sursa articol: radioiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

Atacul israelian asupra unor obiective din orașul Isfahan, posibil sa fi fost efectuat de Mossad, susțin experți

13:35, 20.04.2024 - Este posibil ca atacul efectuat in noaptea de joi spre vineri de Israel in apropierea unui sit nuclear iranian sa fi fost o lovitura a Mossadului de pe teritoriul Iranului, au spus doi experți pentru The Sun.

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Ai avut Covid și crezi ca ai scapat? Cercetatorii au facut o descoperire șocanta

19:40, 15.03.2024 - Doua studii recente ofera informații noi despre modul in care virusul SARS-CoV-2 interacționeaza cu organismul nostru. Un studiu american a identificat virusul in sangele pacienților și la 14 luni dupa infectare, relateaza Mediafax. O singura contaminare este suficienta, iar virusul care provoaca…

STUDIU. Injecțiile cu insulina ar putea fi in curand inlocuite cu pastile sau chiar cu ciocolata

12:46, 02.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din Sydney, Australia, in colaborare cu cei de la Universitatea Arctica din Norvegia, au descoperit o modalitate de administrare a insulinei pe cale orala, prin intermediul unei capsule sau chiar a unei ciocolate fara zahar. Ideea a aparut dupa ce un medic geriatru dintr-o…


Ce parere ai despre aceasta stire?