Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bacteriile au ”învățat” tactici prin care să reziste la antibiotice

Publicat:

Rezistenta bacteriilor la antibiotice este o amenintare in crestere pentru sanatatea umana. Infectiile bacteriene rezistente la medicamente, cum ar fi MRSA si gonoreea, ucid in fiecare an 1,3 milioane de oameni la nivel global. Aceasta capacitate a bacteriilor are origini stravechi. Microbii sufera mutatii si pot fura gene unii de la altii, transmitandu-si rapid tactici de a rezista la antibiotice. Strategiile includ inactivarea directa a antibioticelor, prevenirea acumularii antibioticelor in interiorul lor sau schimbarea tintelor antibioticului, astfel incat medicamentele sa nu mai fie eficiente.…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Descoperire revoluționara facuta de cercetatori: O singura doza dintr-o noua clasa de antibiotice a tratat infecțiile din sange in doar 4 ore

00:11, 14.04.2024 - Rezistenta la antimicrobiene (RAM) reprezinta una dintre cele mai importante amenintari la adresa sanatatii publice si a asistentei medicale moderne. Acum, oamenii de stiinta au descoperit o modalitate complet noua de a anihila infectiile bacteriene rezistente la medicamente, scrie news.ro.

Respectam protocoalele, este singura sansa de a tine infectiile nosocomiale sub control, transmite un medic

23:30, 02.04.2024 - Conf. univ. dr. Razvan Hainarosie, medic primar ORL la Institutul ORL Prof Dr. D. Hociota din Capitala, a explicat ca protocoalele trebuie respectate pentru a tine sub control infectiile din spitale. Medicul a subliniat si importanta modalitatii in care apartinatorii vin sa viziteze bolnavii, potrivit…

Tuberculoza se vindeca! Rezistența la antibiotice și poluarea scad insa eficiența tratamentelor

11:10, 31.03.2024 - Este semnalul de alarma tras de medici și autoritați, in cadrul unei conferințe organizata de Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, de Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Tuberculozei, in contextul creșterii incidenței tuberculozei, in ultimii ani.    In fiecare an, Organizatia Mondiala a Sanatatii…

Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” aduce in atenția publicului o noua ediție a conferințelor conservatoare

20:10, 29.03.2024 - Suceava va fi gazda unui nou eveniment din ciclul de conferințe conservatoare organizat de Institutul de Studii Politice Conservatoare „Mihai Eminescu” – Conferința intitulata „Sfinții inchisorilor. Rezistența armata și salvarea spirituala” care va avea loc pe data de 6 aprilie 2024, la ora 16:00, la…

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Trei ani cu suspendare pentru un medic de la Institutul „Marius Nasta” din București: primea mita inclusiv gaini, branza sau palinca

21:06, 12.02.2024 - Cristian Paleru, medic specialist in chirurgie toracica la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a fost condamnat luni, 12 februarie, la trei ani de inchisoare cu suspendare de Tribunalul București, dupa ce a incheiat de recunoaștere a faptelor cu procurorii care il acuzau de luare de mita,…

Ce este „zaharul de mesteacan” - inlocuitorul zaharului clasic, pe care toți il consumam

08:30, 06.02.2024 - Este numit astfel pentru ca, in mod tradițional, este extras din mesteacan, deși in ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloza, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahar.Xilitolul este aproximativ la fel de dulce ca zaharul, dar are cu 40% mai puține calorii. Acesta…

Ce este „zaharul de mesteacan” - inlocuitorul zaharului clasic, pe care toți il consumam

17:00, 05.02.2024 - Este numit astfel pentru ca, in mod tradițional, este extras din mesteacan, deși in ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloza, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahar.Xilitolul este aproximativ la fel de dulce ca zaharul, dar are cu 40% mai puține calorii. Acesta…


Ce parere ai despre aceasta stire?