Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Antibioticele se regăsesc printre cele mai frecvente medicamente însoțite de reacții adverse

Publicat:

Cand vorbim despre alergie la antibiotic, cea mai frecventa este cea la penicilina și la derivatele ei. Penicilina este prescrisa pentru tratarea diferitelor infecții bacteriene. Semnele și simptomele comune ale alergiei la penicilina includ urticarie, erupții cutanate și mancarime. Reacțiile severe includ șocul anafilactic, care pune viața in pericol, afectand mai multe organe importante. Cercetarile au aratat ca alergiile la penicilina pot fi supraraportate – o problema care poate duce la utilizarea unor tratamente cu antibiotice mai puțin adecvate și mai scumpe. Prin urmare, este necesar un…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala

14:31, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…

Cei mai multi romani sunt pesimisti privind viitorul tarii

00:55, 23.04.2024 - • A crescut, totuși, numarul celor care cred ca lucrurile se indreapta intr-o direcție buna Puțin peste 30% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie buna, procentul fiind in crestere fata de acum 10 ani, dar si fata de acum o luna, conform unui sondaj realizat de INSCOP…

'A fost atat de fericit de victoria lui Putin incat a facut atac de cord'. Adjunctul lui Serghei Lavrov, in stare grava la Terapie Intensiva

09:41, 19.03.2024 - Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, a fost internat la terapie intensiva, dupa ce a suferit un infarct. Motivul este absolut uluitor. „A fost atat de fericit de victoria lui Putin incat a facut atac de cord", spune un jurnalist ucrainean. Potrivit informațiilor…

Elevul din Targu Mureș care și-a batut diriginta, suspendat pentru 5 zile. Ce prevede Legea Educației in cazul unor astfel de abateri grave: principalele sancțiuni

13:00, 13.03.2024 - Propunerea de suspendare a elevului pentru o perioada de cinci zile a venit din partea Consiliului Profesoral, care a fost, ulterior, validata de Consiliul de Administrație al Colegiului „Alexandru Papiu Ilarian”, a declarat, pentru HotNews.ro, purtatoarea de cuvant a Inspectoratului Școlar Județean…

Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul

09:01, 05.03.2024 - Pacienții care au trecut printr-o pneumonie au nevoie de monitorizare pentru evitarea complicațiilor. Care sunt semnele și simptomele care anunța complicații pulmonare și care este tratamentul discutam cu dr. Catalina Trifan, medic primar medicina interna.

Un nou test ajuta la detectarea cancerului colorectal incipient

00:26, 20.02.2024 - Cancerul colorectal se situeaza pe locul trei in topul celor mai frecvente tipuri de cancere la nivel mondial. Un nou tip de test poate ajuta la depistarea mai eficienta a acestui tip de cancer, potrivit unui studiu publicat in The Lancet Oncology și preluat de Hotnews. In Romania, potrivit raportului…

Forța de munca buzoiana, scadere drastica in urmatorii 20 de ani

00:15, 14.02.2024 - Puțin peste 150.000 de copii au venit pe lume anul trecut, situație nemaivazuta din 1924 incoace, arata datele publicate de Institutul Național de Statistica, potrivit HotNews.ro. Iar proiecțiile demografice pentru urmatorii 20 de ani arata ca suntem in plina criza din acest punct de vedere. Cu o fertilitate…

O legatura curioasa intre depresie și temperatura corpului

17:50, 08.02.2024 - O echipa de cercetatori de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) susține ca exista o legatura intre simptomele depresiei și temperatura corpului. Ei au analizat datele provenind de la 20.800 de persoane din 106 țari, timp de șapte luni. La finalul studiului, autorii acestuia au ajuns…


Ce parere ai despre aceasta stire?