Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

15:46, 04.02.2019

REŢETA ZILEI: Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt MOD DE PREPARARE Placinta cu iaurt Pregatim tava de copt, s-o avem rapid la indemana: eu am folosit tava de la aragaz (~32/36cm); o ungem cu ulei sau unt topit. Batem ouale cu zaharul (daca avem…




12:57, 20.12.2018

Retete de sarbatori: Cozonac cu nuca

Retete de sarbatori: Cozonac cu nuca Mod de preparare Cozonac cu nuca Se amesteca faina, zaharul, ouale, margarina topita, uleiul si se adauga laptele caldut in care a fost dizolvata drojdia. Se framanta bine si…




23:10, 11.12.2018

Cozonac pufos: Retete de cozonaci gustosi pentru Craciun

Cozonac pufos: Cozonac stelutaIngrediente Cozonac steluta-500 gr.faina de grau,-2 galbenusuri,-2 linguri zahar,-1 esenta de migdale,-50 gr.unt,-300 ml.lapte caldut,-un praf de sare,-drojdie cat o nuca,-2 linguri…




23:14, 04.12.2018

Melci umpluţi cu nucă măcinată

Mod de preparare Melci umpluti cu nuca macinata Facem un aluat elastic din ingredientele de mai sus (dizolvi drojdia si apoi amesteci cu laptele zaharul dizolvat, faina, mirodenii); la sfarsit adaugam untul moale…




12:34, 02.12.2018

Friptură de iepure cu unt aromat

Ingrediente: 1 kg carne de iepure 100 gr unt 4 catei usturoi sare Preparare: Spalam carnea si o rumenim în ulei încins, la foc iute, doar cât sa capete o crusta aurie. Scoatem carnea din tigaie. Untul moale, la…




23:27, 05.11.2018

Lasagna cu carne de vită

Mod de preparare Lasagna cu carne de vita Pregatim sosul bolognese astfel: intr-o cratita punem 200 g unt, adaugam ceapa si lasam la calit. Dupa ce s-au calit putin, adaugam morcovul si telina curatate, spalate…




10:58, 25.07.2018

Budincă din creier de porc

Mod de preparare Budinca din creier de porc Creierul se lasa in apa cu otet o ora ca sa iasa sangele. Se clateste si apoi se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min. Se lasa se sa scurga apoi si se portioneaza.…




10:01, 21.07.2018

Tort cu nuci şi cremă de vişine

Pentru blat separam ouale si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana spuma devine lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile si amestecam usor dupa fiecare.Faina o amestecam cu nuca macinata…




12:34, 12.07.2018

Prăjitura cu iaurt şi vişine, un desert răcoritor de sezon

Prajitura cu iaurt si visine Mod de preparare Prajitura cu iaurt si visine Se bat bine ouale, impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, pana ce compozitia isi dubleaza volumul si nu se mai simt cristalele…




12:37, 16.06.2018

Prăjitură cu cireşe şi nectarine. Profită cât e sezonul lor!

Mod de preparare Prajitura cu cirese si nectarineFructele bine spalate se lasa sa se usuce, iar cuptorul il incalzim usor.Nectarinelor le scoatem samburii si le taiem felii, iar cireselor le scoatem de asemenea…




23:19, 18.05.2018

Rulouri din piept de pui cu caşcaval, bacon şi mozzarella

Primele operatiuni sunt bine de facut cu o zi inainte. Pieptul de pui fara pielita il dezosam si il taiem fileuri potrivite. Usturoiul spalat il taiem rondele cu cozile verzi cu tot. Fileurile de carne le pudram…




23:56, 13.05.2018

Reţeta zilei: Samosa cu cartofi

Mod de preparare Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si treptat apa, framantam pana rezulta o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute. Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita…




09:37, 05.05.2018

REŢETA ZILEI: Pui cu smântână şi caşcaval la cuptor

Pulpele le spalam bine dupa care le stergem cu un prosop. Intr-un vas batem oul cu sare, piper, usturoiul pisat, smantana. Ungem un vas termorezistent cu ulei adaugam pulpele, adaugam amestecul de smantana si deasupra…




15:33, 06.04.2018

Reţetă pască moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii

Reţetă pască moldovenească. INGREDIENTE:Drojdie uscata10 g (pentru aluat)Lapte250 ml lapte caldut (pentru aluat)Galbenus de ou3 (pentru aluat)Unt100 g (pentru aluat)Coaja de portocalade la 1 portocala sau coaja…




08:56, 17.03.2018

Reţete de PASCĂ fără aluat şi PASCĂ TRADIŢIONALĂ pentru masă de Paşte

Iata câteva retete de pasca fara aluat si pasca traditionala, pentru ca masa de Pasti sa respecte traditiile strabune. Pasca fara aluat, Reteta lui Bogdan Roman (Master Chef)"Imi place si pasca traditionala, dar…




13:15, 05.03.2018

Reţetă de mucenici moldoveneşti sau Sfinţişori

Mucenici moldoveneşti Ingrediente: - 700 g faină - 100 g zahăr - 50 g margarină - 2 linguri miere de albine  - 4 linguri ulei - 25 g drojdie  - 300 ml apă - 1 plic zahăr vanilat - nucă măcinată Pentru sirop: 1…




21:33, 14.02.2018

Mamaliga cu telemea de oaie si carnati la cuptor

Ingrediente 1 cana faina malai 300 gr carnati de casa 100 gr telemea oaie unt pentru uns forma 1 lingura ulei sare smantana pentru servire Preparare Intr-o oala punem 1 l apa la fiert. Cand apa e aproape gata de…




15:31, 23.12.2017

COZONAC. REŢETE DE CRĂCIUN. REŢETE DE COZONAC delicios, pufos şi aromat. Secretul gospodinelor. Se face în fix 3 ore

COZONAC. REŢETE DE CRĂCIUN. REŢETE DE COZONAC delicios, pufos şi aromat. Secretul gospodinelor Iată modul de preparare a cozonacului, conform site-ului de specialitate reteteculinare.ro. Ingrediente: 1 kg făină,…




10:34, 09.12.2017

REŢETE DE POST: Ştrudel cu fructe de pădure

REŢETE DE POST: Ştrudel cu fructe de pădure Mod de preparare Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana capata consistenta unui sos gros. Dam deoparte si lasam sa se…




22:58, 12.05.2017

Reţetele Tale: Pizza aperitiv

Lasam aluat la dospit cam 20 minute la loc cald. Apoi intindem o foaie nu foate groasa si daca se lipeste ne ajutam de un pic de  ulei.Ungem foaia cu putin bulion si presaram ceapa, mezeluri, carnaciori, ciuperci,…




06:29, 14.04.2017

FRIPTURA DE MIEL la cuptor după reţeta bunicii de Paşte. Secretul pentru un MIEL LA CUPTOR delicios

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii. Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, mai…




05:03, 14.04.2017

Rețete tradiționale pe masa de Paște: umplutură în costiță, varianta mai “ușoară” a drobului

Drobul de miel, nelipsit de pe masa tradițională de Paște, are dezavantajul de a fi considerat un preparat greu pentru stomac. Așa că, unele gospodine din Transilvania, preferă să înlocuiască drobul de miel cu…




06:27, 13.04.2017

PAŞTE 2017: Cum vopsim ouăle în mod natural

Oua vopsite cu foi de ceapa Ingrediente: 10 ouacojile de la 5-6 cepe2 linguri otetulei pentru uns Mod de preparare Alegem oua mai albe. Le degresam cu detergent de vase si apoi le clatim bine cu apa.Curatam cojile…




17:54, 25.03.2017

DEZLEGARE LA PEŞTE. Trei reţete DELICIOASE de peşte la cuptor

Iată ce ai putea prepara - 3 reţete de peşte la cuptor 1. Reţetă de macrou la cuptor cu sos de roşii Ingrediente macrou la cuptor cu sos de roşii 2 kg de macrou 500 ml suc de rosii 2 ardei kapia rosii 1 capatana…




04:19, 09.03.2017

Cum se prepară delicioasa „pâine-girafă“ în două culori, pentru copiii mofturoşi

Ingrediente: 300 grame făină 1 linguriţă drojdie uscată 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rasă de sare 15 mililitri ulei 180 grame apă călduţă 25 grame ciocolată neagră (80%) topită Mod de preparare: Frământăm toate…




05:13, 07.03.2017

Pacheţele de post cu spanac şi ciuperci

Fie că alegeţi să le preparaţi pentru o drumeţie, pachet la serviciu sau mici gustări pentru invitaţi, celebrele pacheţele cu spanac şi ciuperci sunt delicioase şi săţioase. Ingrediente: 400 grame aluat de foietaj…




11:58, 25.11.2016

Post Crăciun 2016: Cele mai delicioase cinci reţete pentru zilele cu dezlegare la peşte

În acest articol v-am pregătit un top cu cele mai bune reţete din peşte, potrivite pentru zilele din post cu dezlegare la peşte 1. Macrou cu legume la cuptor Ingrediente 4 bucati de macrou 2 lamai 2 fire praz 1…




04:07, 26.09.2016

Trucuri pentru curăţirea mobilei şi parchetului. Petele de cerneală ies garantat cu cel mai comun fruct exotic

Mobila pătată de apă poate fi curăţată uşor cu o pastă compusă dintr-un amestec format din unt şi scrum de ţigară. Ungem uşor locul pătat, apoi ştergem cu o cârpă puţin umezită. Petele de cerneală de pe mobilă…




06:27, 14.06.2016

Cum facem cea mai bună şaorma de casă. Reţeta lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef

O reţetă delicioasă de şaorma de casă este oferită de Bogdan Roman, bucătarul sibian care a făcut senzaţie la Masterchef, pe blogul său.    Aveţi nevoie de: 1 piept de pui, lipie (în absenţa lipiei, putem…




14:43, 29.05.2016

Prăjitură la METRU! Uşor de făcut, rapid şi fără coacere. Căpşunile şi cocosul se împletesc armonios în cel mai bun desert

Dacă vrei să prepari ceva delicios fără prea mult efort, reţetă de mai jos este perfectă. Nu necesită coacere şi are aromele preferate de toată lumea De ce ai nevoie: - biscuiţi - 1 pachet budinca căpşuni - 1 pachet…