Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:40, 12.04.2024

Final de proiect catehetic la Parohia Racâș

Final de proiect catehetic la Parohia Racâș

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Petroniu – Episcopul Sălajului, Parohia Ortodoxă „Sfântul Dimitrie” Racâș a inițiat, coordonat și derulat în perioada noiembrie 2023 – aprilie 2024 proiectul catehetic…




10:10, 02.01.2024

Pui la cuptor pe pat de sare

Se folosete un pui întreg. Splm puiul.Ingrediente un pui întreg sare pentru murturi marinadFacem o marinad (condimente usturoi piper cimbru boia de ardei etc. i ulei). Ungem puiul pe exterior cu aceast…




17:16, 27.10.2023

Reţetă de plăcintă cu caise şi brânză de vaci în aluat cu lapte bătut

O plăcintă cu caise și brânză de vaci în aluat cu lapte bătut este un desert delicios, perfect pentru sezonul cald, dar poate fi savurat şi în alte perioade ale anului. Pentru că se pot înlocui caisele proaspete…




16:30, 26.10.2023

Reţetă de melci cu magiun de prune şi scorţişoară

Melcii din aluat reprezintă un desert răspândit în bucătăria noastră şi în patiserii. Sunt pufoşi şi parfumaţi şi foarte delicioşi când sunt proaspeţi. De la o reţetă la alta, de obicei diferă umplutura melcilor.…




06:25, 13.10.2023

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete

Rețeta de roșii umplute de post. E ideală și în diete. Ardeii umpluți îi știm cu toții, dar roșiile umplute pot fi o alegere cu mult mai bună și poate chiar mai delicioasă. Dacă ții post și vrei să te bucuri de…




08:15, 14.06.2023

Cea mai bună rețetă pentru clătitele – Cum se prepară delicioasele pancakes

 Ingrediente  400 g faina 500 ml lapte 4 oua 3 lingurite rase praf copt 1/2 lingurita rasa bicarbonat un varf sare 5 linguri zahar zahar vanilat 6 linguri ulei Mod de preparare – Amestecam faina cu praful de copt,…




09:15, 15.04.2023

Cum să se face cea mai bună pască moldovenească. Micile secrete care-i fac gustul ca pe vremea bunicii

Minunata şi oarecum complexa prăjitură (căci pasca înglobează caracteristicile mai multor tipuri de dulce moştenite de la străbuni) este, categoric, nelipsită de pe masa sărbătorilor creştine, alături de cozonac,…




00:30, 03.03.2023

Chec cu caşcaval

Acest chec este minunat. Are o crustă foarte rumenă şi crocantă, de la caşcaval, şi este extrem de pufos la interior! Checul se păstrează foarte bine 2-3 zile, învelit în folie alimentară şi păstrat la frigider.…




00:55, 07.01.2023

Cum să faci cel mai bun tort de Sfântul Ion, pentru 7 ianuarie - 2 rețete speciale

TORT DE CASĂ - ESTE CEL MAI SIMPLU TORTEste cel mai simplu tort pe care l-am făcut vreodată. Conține ingrediente simple pe care le ai în casă. Dar, ca să fim siguri, revezi ingredientele și completăm ce lipsește.Tort…




16:30, 27.12.2022

Cozonacul pufos cu nucă - Cea mai ușoară rețetă tradițională pentru Anul Nou

Iată o rețetă ușoară de cozonac cu nucă, atât de dorit pe masă de sărbători.Cozonac cu nucă și cacao. Ingrediente10 linguri unt3 gălbenușuri1/2 linguriță sare600-650 gr făînă1plic zahăr vanilatesență rom14 gr drojdie…




16:55, 12.12.2022

Pandişpan de casă pufos. Cea mai simplă rețetă - Secretul preparării este cunoscut de puțină lume

Pandișpan de casă pufos. Ingrediente-Ouă-10 bucăţi;-Zahăr-o cană şi jumătate;-Făină-o cană şi jumătate;-Apă-şase linguri;-Ulei-şase linguri;-Zeamă de lămâie-o linguriţă;-Sare-un vârf de cuţit;-Coaja de la o portocală;-O…




14:05, 30.11.2022

Rețeta pentru sarmalele de post. Sunt preferatele românilor

Rețeta pentru sarmalele de post. Sunt preferatele românilor. Sarmalele sunt unul dintre cele mai delicioase preparate. Sute de mii de români le consumă de sărbători, iar avantajul este că există și o rețetă de…




07:15, 25.11.2022

Plăcintă sărată cu dovleac

Ingrediente: Pentru foi/ fillo: 450 g făină 200 g apă călduţă o lingură de oţet 50 ml de ulei o lingurita de sare. Pentru umplutură 1 kg de dovleac curăţat 400 g branza feta/telemea 60 ml ulei 2 ou 100 g orez/…




21:10, 16.09.2022

Cum să faci saleuri. Rețete simple și rapide

Minunatele saleuri sunt potrivite ca aperitiv sau gustare la orice masă în familie sau cu prieteni. Poți face cu ușurință saleuri de casă pufoase sau crocante care să fie pe placul tuturor. Iată câteva idei de…




00:25, 09.09.2022

Vafe aperitiv cu ingrediente de pizza

Ingrediente 3 ouă; 1 praf de sare; 1 praf de piper; 3 linguri iaurt cremos; 3 linguri ulei; 300 gr făină; 1 plic praf de copt; 100 gr salam; 50 gr muşchi file; 4 felii de gogoşari în oţet; 150 gr ciuperci din conservă;…




00:30, 13.05.2022

Plăcintă rapidă cu mere

Ingrediente: 3 ouă3 mere150 g zahăr80 g unt180 ml lapte300 g făină1 linguriță praf de copt. Mod de preparare: Într-un bol, mixăm ouăle împreună cu zahărul până obținem o compoziție deschisă la culoare și pufoasă.…




07:20, 12.04.2022

5 rețete de PASCĂ fără aluat pentru masa de PAȘTE

Pască fără aluat Ingrediente  – 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat – 1 plic praf de copt – 5 linguri de faina – 8 linguri de zahar – 5 oua – 100g stafide – 100ml rom / whisky…




00:40, 24.12.2021

Brad de Crăciun cu cremă de brânză şi spanac

Ingrediente: 300 g spanac congelat, 6 linguri de cremă de brânză, 1/2 cană parmezan ras, 1 cană brânză cheddar rasă, 1 pachet aluat de pizza, unt, 1/2 linguriţă praf cu usturoi (opţional) Mod de preparare Preîncălzim…




17:30, 22.09.2021

AGIL te ajută cu pacheţelul copilului tău!

ADVERTORIAL. Pacheţelul pentru şcoală sau grădiniţă poate fi o adevărată provocare. În special pentru că trebuie să fie sănătos, proaspăt, hrănitor, diversificat. Iar cea mai bună soluţie este sandviciul! AGIL…




14:05, 22.04.2021

Rețetă de friptură de miel la cuptor. Cum trebuie s-o prepari ca să iasă fragedă

Carnea de miel este una dintre preferate românilor când vine vorba de pregătirea preparatelor de Paşte. Deși este un sortiment de carne roșie, carnea de miel este sănătoasă datorită conținutului de seleniu. Ingrediente…




12:37, 18.04.2020

FRIPTURA DE MIEL la cuptor după reţeta bunicii de Paşte 2020, se topeşte în gură. Secretul pentru un MIEL LA CUPTOR delicios

Friptura de miel la cuptor traditionala. Reteta pentru friptura de miel dupa reteta bunicii. Friptura de miel nu poate să lipsească de pe masa tradiţională de Paşte dar poate fi consumată şi în restul anului, mai…




19:00, 12.03.2020

Ștrudel cu fructe de pădure

Ingrediente  1 pachet foietaj de post 300 gr fructe de padure congelate 150 gr zahar 50 ml apa Mod de preparare  Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana…




17:12, 26.02.2020

Plăcintă cu spanac și bânză

Iata o reteta delicioasa si usor de preparat: Placinta cu spanac. Ingrediente Placinta cu spanac (12 portii) – 8 foi de placinta; – 2 catei de usturoi; – o ceapa medie; – 1 kilogram…




01:24, 31.01.2020

Reţeta de weekend – Plăcintă de cartofi în straturi

Ingrediente: 2-3 cartofi (în funcţie de dimensiuni), 500 g mezeluri, 150 g caşcaval, 200 ml bulion/smântână/lapte, 8 ouă, ceapă şi ardei gras după dorinţă, sare, piper, unt pt uns tava Mod de preparare: Curăţăm…




09:23, 24.12.2019

Retete de Sarbatori: Pizza aperitiv

Se face un aluat de pizza din 500g faina, 250ml de lapte usor incalzit in care dizolvam un cub de drojdie si o lingurita de zahar si o lasam la 10 minute sa se umfle. Mai punem 5 linguri de ulei in aluat  si amestecam…




10:43, 18.07.2019

Reţeta zilei. Budinca din creier de porc

Creierul se lasa in apa cu otet o ora ca sa iasa sangele. Se clateste si apoi se pune la fiert in apa cu sare 10-15 min. Se lasa se sa scurga apoi si se portioneaza. Ungem o tava ceramica cu putin ulei si tapetam…




12:23, 13.05.2019

Floricele vesele

Mod de preparare Floricele vesele Intr-un bol frecam untul/margarina cu sarea si zaharul pudra; adaugam faina si framantam pana avem un aluat omogen(daca e cazul punem,1-2 linguri smantana sau apa rece) Lasam aluatul…




12:38, 11.05.2019

Cornuri pentru mic dejun

Ingrediente Cornuri pentru mic dejun150 g unt500 ml lapte50 g drojdie125 g zaharsare75 g miere600 g faina Mod de preparare Cornuri pentru mic dejunAmestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam laptele…




21:47, 26.04.2019

REŢETE DE PAŞTE 2019. Cum să faci cea mai fragedă FRIPTURĂ DE MIEL la cuptor. Vezi ingredientul secret

REŢETE DE PAŞTE 2019. Cum să faci cea mai fragedă FRIPTURĂ DE MIEL la cuptor. Cum pregătirile de Paşte au intrat pe ultima sută de metri, ne-am gândit să-ţi spunem câte ceva despre carnea de miel, laitmotivul acestei…




20:43, 26.03.2019

Reţeta zilei:Tartă cu ton

Ingrediente: 3 conserve ton în ulei de 170 gr, praz, ardei, 150 gr caşcaval răzuit, 2 ouă, măsline, 2-3 linguri smântână, 1 lingură pesmet, 1 lingură muştar, 250 gr foietaj. Mod de preparare: Ungem...