Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Retete de sarbatori: Cozonac cu nuca

Publicat:

Retete de sarbatori: Cozonac cu nuca

Mod de preparare Cozonac cu nuca

Se amesteca faina, zaharul, ouale, margarina topita, uleiul si se adauga laptele caldut in care a fost dizolvata drojdia. Se framanta bine si se lasa la dospit 1-2 ore. Se amesteca ingredientele pentru umplutura. Cantitatea de nuca se poate dubla, asta daca iti place cozonacul cu muuulta nuca. Dupa ce a dospit se imparte aluatul in 3 parti egale. Fiecare parte de intinde intr-o foaie subtire peste care se adauga umplutura repartizata uniform. Se ruleaza usor si se aseaza in tavile unse initial cu putin unt. Ungem cozonacii…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Reteta tradiționala: Cozonacii de Paști

13:46, 01.05.2024 - In religia ortodoxa, cozonacul este considerat o paine ritualica, indulcita, care simbolizeaza bogatia, bucuria sarbatorii si transformarea spirituala. In prezent, cozonacul s-a transformat intr-o prajitura tradiționala romaneasca și bulgareasca (deși denumirea provine din termenul bulgaresc kozunak,…

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

10:55, 25.04.2024 -   Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…

Doamnelor, la ce prețuri au cozonacii de casa la Turda, mai bine ne punem pe treaba! Altfel ramanem fara bani de sarbatori….!

13:05, 03.04.2024 - Am aruncat o privire sa vedem cam ce prețuri au cozonacii de casa in zona Turzii, dar sumele sunt destul de mari și riscam sa ramanem fara bani de sarbatori daca ne bazam doar pe comenzi. Cei din magazine nu au niciun gust spun persoanele care prefera prajiturile facute in casa. Cu siguranța de Paște…

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe manastirești 

07:41, 20.03.2024 - Prepararea chifteluțelor manastirești dureaza doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe manastirești:500 g fasole boabe2-3 feli de paine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 caței de usturoi1 morcov1 pastarnac2 frunze de dafinmararpatrunjel50 g fainasarecimbru Puțina lume știe ca zacusca NU este de post! Poate…

Retete de pui chinezesc

09:05, 07.03.2024 - Mancarea chinezeasca se poate gati foarte ușor acasa, iar la baza stau cateva ingrediente simple și arome care sa completeze gustul perfect al preparatului. Iata care sunt cele mai iubite rețete de pui chinezesc.Iți recomandam cele mai gustoase și ușor de pregatit rețete de pui chinezesc. Arome specifice…

Festin culinar de 1 Martie, chiar la tine acasa! Cum prepari cel mai delicios sushi pe care l-ai mancat vreodata: rețeta, pas cu pas

11:10, 01.03.2024 - Ingredientele de care ai nevoie: - orez pentru sushi - alge nori (foi de alge speciale pentru sushi)- oțet de orez- zahar- sare- pește proaspat (ton, somon sau crab stick)- legume proaspete (castraveți, avocado, morcovi)- wasabi (opțional, in funcție de gusturi)INSTRUCTIUNI- Clatește orezul cu apa rece…

Retete de tort de biscuiti

09:05, 21.02.2024 - Daca vrei sa pregatești un desert bun acasa, chiar daca nu ai prea mult timp la dispoziție, incearca o rețeta de tort de biscuiți. Din doar cateva ingrediente vei obține o prajitura aromata, buna pentru intreaga familie.Cum ar fi sa poți face acasa rapid un tort gustos cu care sa ii cucerești pe toți…

Reteta de supa minestrone – cea mai buna supa din legume

09:06, 05.02.2024 - Supa minestrone este rețeta italiana de supa de legume, cu ierburi proaspete ce ofera arome unice și un gust savuros. Este o rețeta ce se diferențiaza prin versatilitatea și diversitatea ingredientelor și poate fi pregatita rapid acasa. Iata cateva idei de rețete pentru supa minestrone.Supa minestrone…


Ce parere ai despre aceasta stire?