Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

06:55, 14.01.2024

Chef bucătarul care inspiră maeștrii în arta culinară. Rețeta reinterpretată de storceag cu care face furori

Bogdan Ivanov este unul dintre cei mai cunoscuți chefi bucătari din România, cu o carieră de peste două decenii. Și-a pus amprenta asupra a numeroase rețete tradiționale românești, dar și italiene și chiar mexicane,…




09:20, 29.10.2023

Hello Chef sezon 6, 28 octombrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici și Ionuț Galani au pregătit storceag și plăcintă dobrogeană

În a noua ediție Hello Chef, Roxana Blenche și Damian Drăghici l-au avut ca invitat special pe nimeni altul decât Ionuț Galani, alături de care au pregătit storceag și plăcintă dobrogeană. Hai să descoperi de ce…




09:20, 22.05.2023

Zamă de pește: Storceag, borș pescăresc, halászcsárda sau bouillabaisse

Noi suntem unii dintre cei care odată ajunși la mare sau în Deltă caută restaurantele pescărești sau cherhanalele. Și, după ce le-am încercat și pe cele ale maghiarilor, ne-am dori să ajungem și în Provence. Dar…




13:20, 08.04.2023

Storceagul, regina ciorbelor pescărești. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, greșeala care strică gustul

Regretatul gastronom, Radu Anton Roman dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe de pește. Într-un singur loc din România…




11:06, 29.09.2022

Storceag de sturion

Ingrediente:Supă rezultată de la 2-3 kg din tacâmuri de peşteSturion ( Păstrugă, Nisetru)1,5 kgȚelină, păstârnac, morcov, ardei gras alb, ceapă, cartofi, smântână dulce (32%) 0,5 kgZeama de la 2-3 lămâiMărar proaspăt…




13:21, 06.02.2022

Cum se face storgeac – rețetă ușoară pentru celebra ciorbă pescărească

Storceagul este o ciorbă tradițională care se face în Sfântul Gheorghe, localitate din județul Tulcea care se află la câțiva kilometri de vărsarea Dunării în Marea Neagră. Aici, oamenii prepară storceagul din carne…




15:51, 22.10.2021

Cum se prepară storceagul de pește. Rețetă și ingrediente

Storceagul sau storceacul cum i se mai spune, este o ciorbă de pește specifică Deltei Dunării. În principiu, aceasta se face din sturion, sau din pește cu carne albă și, numai din pește dezosat. Ingrediente Cum…




10:30, 23.04.2021

Cum se prepară storceagul, ciorba ucrainenilor din Sfântu Gheorghe. Ce peşte nu trebuie pus niciodată în ea

Sărbătoarea Floriilor este una dintre dezlegările la peşte din Postul Paştelui. Iar unul dintre cele mai savuroase preparate este storceagul, un hibrid între ciorbă şi supă, o mâncare a ucrainenilor din Sfântu…




08:05, 07.11.2020

Cum faci adevăratul storceag. Secretele celei mai gustoase ciorbe, ce fel de peşte pui şi în cât timp e gata, cu ce se drage

Radu Anton Roman, reputatul gastronom, dezvăluie în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) toţi paşii necesari pregătirii celei mai bune ciorbe ucrainene. Într-un singur loc din România…




04:48, 06.04.2019

Reţeta storceagului de nisetru, „furată“ de la bătrânii pescari din Delta Dunării

Storceagul sau storceacul, cum i se mai spune, este o ciorbă de peşte specifică Deltei Dunării. Provine din bucătăria ucraineană şi nu trebuie confundată cu ciorba de peşte lipovenească. Storceagul este o ciorbă…




00:57, 22.05.2017

Storceag (rețeta lui Radu Anton Roman)

Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepară în Delta Dunării, storceag, rețeta lui Radu Anton Roman, poate fi gătită de oricine. Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe -...




16:23, 06.09.2015

Regina ciorbelor pescărești, Storceagul, la Brașov

Storceagul a fost denumit, pentru gustul de excepție, „Regina ciorbelor pescărești”. Gurmanzii, și nu numai, știu că în Delta Dunării  se prepară peste 20 de tipuri de ciorbe, borşuri și supe de peşte, caracteristice…