Storceagul, regina ciorbelor pescărești. Secretul preparatului de care nu te mai saturi, greșeala care strică gustul
Publicat:Regretatul gastronom, Radu Anton Roman dezvaluie in lucrarea “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” (Editura Paideia) toti pasii necesari pregatirii celei mai bune ciorbe de pește. Intr-un singur loc din Romania se gatește cel mai bun stroceag: la Sf.Gheorghe, in Delta Dunarii.
Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…
Sursa articol: adevarul.ro
Stiri pe aceeasi tema
Secretul pentru cea mai buna salata boeuf de Paște. Greșeala care nu-i da gustul ca la mama acasa
20:40, 04.05.2024 - Un preparat ce a luat naștere departe de țara noastra, dar pe care romanii l-au transformat in vedeta meselor de sarbatoare. Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, trebuie sa știi un truc important. Afla, din randurile de mai jos, care este secretul pentru cea mai buna salata boeuf de Paște.…
Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
12:36, 29.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…
Cata drojdie trebuie sa punem, de fapt, in cozonaci. Greșeala pe care multe gospodine o fac
19:15, 27.04.2024 - Fie el cumparat sau gatit in casa, trebuie sa recunoaștem - cozonacul este o adevarata delicatesa. Gustul dulce și aromat nu poate fi inlocuit cu ușurința de alt produs de patiserie. Daca și tu alegi sa gatești cozonaci de Paște, mai jos venim in ajutorul tau cu cateva trucuri. Greșeala pe care o fac…
Delta Dunarii se transforma complet: Investiții masive pentru infrastructura
07:50, 25.04.2024 - Delta Dunarii, una dintre cele mai prețuite și frumoase destinații din Romania, se pregatește sa sufere o transformare semnificativa, odata cu implementarea unui plan amplu de dezvoltare și modernizare a infrastructurii. Aceste schimbari majore sunt menite sa faciliteze accesul turiștilor și sa stimuleze…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
16:21, 08.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Cea mai simpla rețeta de mucenici fierți muntenești: ingredientul folosit de Radu Anton Roman - gustul copilariei
10:50, 07.03.2024 - Mucenici muntenesti (fierti)Ingrediente:125 ml ulei1 lingurita de sare500 ml apa1 kg de faina sau cat primeste uleiul si apaSirop: 1 ceasca de miez de nuca macinat3 linguri de zahar1 lingurita scortisoarazahar vanilatcoaja rasa de la o lamaieMod de preparare:Se incalzeste putin apa, se cerne faina pe…
Mucenici moldovenești, rețeta renumitului gastronom Radu Anton Roman. Ingredientul secret pe care il folosea maestrul bucatar
10:16, 05.03.2024 - In credinta populara, 9 martie este ziua in care se deschid cerurile. Pentru pomenirea celor morti, in multe sate se obisnuieste sa se imparta mucenici.Regretatul gastronom Radu Anton Roman a publicat in cartea sa „Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” o rețeta a preparatului traditional.Cum se fac…
Secretul mucenicilor moldovenești. Gustul va fi savuros, ce ingrediente folosesc gospodinele din Moldova
19:41, 19.02.2024 - Mucenicii preparați dupa rețeta moldoveneasca sunt pur și simplu savuroși. Afla in randurile de mai jos cum trebuie sa pregatești desertul pentru sarbatoarea Sfinților 40 de Mucenici. Care sunt ingredientele folosite de gospodinele din nordul țarii și care este modul de preparare. In fiecare an, pe…