Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:50, 30.07.2022

GastroArt: Galusti de paine (Reteta Interbelica)

Se moaie paine rece si se prajeste in tigaia cu untura 3 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura faina, verdeata tocata, sare, piper si, dupa ce s a racit putin, un ou batut. Se amesteca bine.Inainte de aceasta…




09:20, 29.07.2022

GastroArt: Tartine cu ou si sos (Reteta Interbelica)

In apa clocotita cu sare si putin otet se da drumul unui ou care in 4 minute este gata. In timpul acesta, se prajesc in untura doua felii de paine. In timp ce se prepara ochiul al doilea, se rumeneste painea si…




11:41, 28.07.2022

GastroArt: Tartine picante (Reteta Interbelica)

Cate o felie de paine de persoana. Cate un galbenus de persoana. Se toaca carnea, sau sunca, sau salamul, se amesteca cu sare, piper, un varf de cutit mustar.Se unge compozitia gros pe paine, formand cu lingura…




09:15, 27.07.2022

GastroArt: Tartine cu Carne (Reteta Interbelica)

Orice fel de carne, porc, vaca, amestecata, carne de pasare sau mezeluri, se toaca, se prajeste in tigaie, cu verdeata, sare, piper, se adauga si un ou batut, pana se inchiaga oul.Separat, se prajesc felii de paine…




08:40, 26.07.2022

GastroArt: Branza Prajita (Reteta Interbelica)

Doua felii de paine veche se umezesc cu lapte, in care am batut jumatate de ou, se pune o felie de branza intre feliile de paine, se dau prin restul oului, pesmet sau faina si se prajesc pe ambele parti, fixand…




10:05, 25.07.2022

GastroArt: Galusti cu prune (Reteta Interbelica)

Se face un aluat din frac12; kgr, cartofi fierti curatati si dati prin masina, cu 2 linguri de faina, un ou si un varf de lingurita de sare. Se pun toate pe masa de aluat si se framanta pana se face un aluat ca…




08:45, 19.07.2022

GastroArt: Peste la cuptor (Reteta Interbelica)

Peste alb fiert, sau resturi de peste carnos, fara oase, se pune intr o forma unsa cu unt, se adauga 1 pahar smantana batuta cu 2 oua, sare, piper, se presara cu mult cascaval. Se coace frac14; ora la cuptor.Se…




09:15, 17.07.2022

GastroArt: Șarlota de mere (Reteta Interbelica)

Se captusesc fundul si peretii unei forme cu felioare de cozonac muiate in unt topit.Se umple cu compot de mere, trecut prin masina de piure si redus ca o marmelada groasa, se coace la cuptor pana se rumeneste…




08:50, 11.07.2022

GastroArt: Mamaliguta in forme (Reteta Interbelica)

Se prepara o mamaliguta pripita, se unge cu unt un castron de iaurt, se umple pe jumatate cu mamaliguta, se pune un strat gros de branza si se acopera cu mamaliga.Se rastoarna intr o forma joasa de faianta unsa,…




09:00, 10.07.2022

GastroArt: Chiftele de Ficat (Reteta Interbelica)

Cantitatile: 400 gr. ficat, 2 felii paine, 2 oua, verdeata.Ficatul fert intr un clocot si racit se da de 2 ori pe masina de tocat, impreuna cu painea muiata si ceapa, se amesteca cu ouale, verdeata, sare, piper,…




08:41, 08.07.2022

GastroArt: Supa de Varza (Reteta Interbelica)

Cantitatile: frac12; varza dulce, frac12; varza acra, frac12; kgr. piept de vaca, 1 lingura faina, 1 lingura untura, 1 pahar smantana acra.Se fierbe carne. Separat se fierbe varza, se scurge, se toaca nu prea marunt.…




09:01, 18.06.2022

GastroArt: Șalau Fript (Reteta Interbelica)

Un salau curatat si sarat se pune intreg in cratita, se presara cu putin pesmet, se opareste cu unt topit, se adauga un pahar cu smantana si in timpul frigerii se umezeste mereu cu sosul lui. Cu cartofi si salata…




08:41, 09.06.2022

GastroArt: Prajitura cu miere de albine (Reteta Interbelica)

100 gr untura, 200 gr zahar, 2 oua intregi, 2 linguri de miere de albine, 1 lingurita bicarbonat, coaja de lamaie, scortisoara, 1 dcl de lapte, se freaca toate la un loc si pe urma se adauga 400 gr faina.Dintr…




11:16, 30.05.2022

GastroArt: Gogosi in vin (Reteta Interbelica)

Cantitatile: 4 linguri pesmet, 80 gr zahar, 4 oua, frac34; pahar vin indulcit.Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga pesmetul si albusele batute, se iau cantitati mici cu lingurita, se dau drumul in untura…




07:55, 06.05.2022

GastroArt: Chiftele cu sos de rosii (Reteta Interbelica)

Se face tocatura ca mai sus formand chiftele rotunde ce se dau in faina si se prajesc in untura. Se pun intr o cratita. Se face un sos dr rosii care se toarna deasupra. Se lasa sa dea vreo doua clocote la foc mic.Dintr…




14:25, 30.04.2022

GastroArt: Coltunasi cu carne fierti (Reteta Interbelica)

Se pregateste o foaie de aluat din 2 oua, se taie patrate de 4 5 cm. Se trece prin masina frac14; kgr. carne cruda sau de rasol fiert si se prajeste cu untura, cu o ceapa taiata marunt. Se toarna cate putina apa,…




14:40, 24.04.2022

GastroArt: Mancare de dovlecei (Reteta Interbelica)

Se curata dovleceii ca mai sus. Se inabuse intr o cratita cu putin unt. Se face un sos din doua cepe taiate marunt si ingalbenite in unt, un praf de faina, o lingura de bulion, putina zeama de carne. Se pun dovleceii,…




09:40, 05.02.2022

GastroArt: Roche (Reteta Interbelica)

Se pun doua albusuri intr un cazanel, se adauga zahar putin cate putin, batand pe un foc slab.Adaugam treptat pana la 100 gr. zahar pudra batand mereu.Dupa aceea lasam sa se raceasca putin si amestecam incet cu…




14:31, 02.02.2022

GastroArt: Salata de creer (Reteta Interbelica)

Se fierbe creerul. Dupa ce s a racorit, se preseaza sau se freaca intr o strachina cu putin miez de paine muiat in lapte si stors. Se freaca bine cu lingura de lemn adaugand cate putin unt de lemn.Se pune ceapa…