Prepararese - Stiri si informatii despre Prepararese | pagina 3 Ultima actualizare: 03:31:08, 29.05.2024
19:15, 25.12.2023
Ingredientul magic pe care îl pun ardelenii în toba de casă. Gustul va fi mult mai bun
Toba reprezintă un adevărat deliciu culinar de pe masa de Crăciun. Rețetele de tobă diferă de la o regiune la alta, însă rezultatul final este la fel de delicios. Prepararea ei nu este una dificilă, dar există…
19:55, 24.12.2023
Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun
Turte de Crăciun numite și Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus Hristos, sunt turte extrem de fine, înmuiate în sirop aromat și presărate din belșug cu nucă sau semințe de cânepă. Însă, există un ingredientul…
17:30, 20.12.2023
Fursecuri de Craciun – retete de fursecuri cu ghimbir sau nuca
De pe mesele de Crăciun nu pot să lipsească celebrele frusecuri în formă de steluțe, om de zăpadă, brăduți sau globulețe. Mai jos am selectat cele mai bune rețete de fursecuri și biscuiți de Crăciun, care nu doar…
15:55, 20.12.2023
Electrocasnicele mici Beko: Cu suflet, în bucătăria Sărbătorilor de iarnă
Pe măsură ce luminițele de Crăciun încep să strălucească în orașe și mirosul de cozonac proaspăt se răspândește în case, ne adunăm în jurul unui element central al sărbătorilor - bucătăria. Aici, electrocasnicele…
09:50, 18.12.2023
Top 5 greşeli în prepararea cozonacului. Ingredientul care nu îl lasă să crească pufos, puţine gospodine ţin cont de asta
De Crăciun, de Revelion, de Paște, de pe mesele celor mai mulți români nu poate lipsi tradiționalul desert ce a devenit, cu timpul, sinonim cu ideea de sărbătoare. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, le dă…
03:01, 18.12.2023
Aroma Crăciunului vine din afumători. Secretele pentru prepararea cărnii de porc sunt moştenite de generaţii în Maramureș
Aroma Crăciunului vine din… afumători. Cârnaţii, slănina sau muşchiul au alt gust dacă stau la fum. Dacă la ţară încă se respectă tradiţia şi carnea se afumă în podul casei sau într-o cămară amenajată special,…
17:40, 16.12.2023
Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului / VIDEO
Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte…
09:45, 16.12.2023
Tradiții de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului în Munții Apuseni VIDEO
Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte de Crăciun. În Munții Apuseni, această tradiție este păstrată cu sfințenie de generații…
17:26, 14.12.2023
Rulouri de carne de porc, perfecte pentru zilele de Crăciun și Anul Nou - 2 trucuri deosebite pe care să le știi la preparare
Rulouri de carne de porc - Ingrediente pulpă de porc tăiată subțire și bătută cu ciocănelulceapă verdemorcovoucașcaval Rulouri de carne de porc - Mod de preparare Se pune carnea de porc bătută pe un blat…
11:30, 13.12.2023
Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură
„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…
18:00, 12.12.2023
Când se pune usturoiul în piftie, de fapt. Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură
Prepararea unei piftii necesită atenție la detalii și respectarea unor pași esențiali. Unul dintre ingredientele cheie este usturoiul. Cu toate acestea, mulți gospodari tind să comită o greșeală crucială în procesul…
22:06, 10.12.2023
Ceragrim Ungheni, investiție într-o unitate nouă de preparare și procesare a cărnii
Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul "Demolare corp de clădire existent C1 și înființare unitate de preparare și procesare carne de porc și…
23:05, 07.12.2023
Cum faci cea mai bună pomana porcului. Ce trebuie să faci cu carnea înainte de preparare, se va topi în gură
Pomana porcului reprezintă unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le îndrăgesc. Nu este deloc dificil să gătești acest fel de mâncare într-un mod cu totul savuros. Playtech Știri îți explică ce să…
23:00, 05.12.2023
Cum să gătești sănătos și să păstrezi toate aromele, gustul și savoarea - 5 trucuri știute de marii bucătari
Trebuie să știi că sunt cinci moduri în care poți păstra savoarea, aroma și gustul ingredientelor dintr-o mâncare pe care o prepari, au dezvăluit marii bucătari. Acestea sunt gătitul timpul îndelungat, la foc…
09:05, 05.12.2023
Rețete de prăjituri cu portocale
Gustul proaspăt și aromat al portocalelor poate fi savurat și în rețete de prăjituri pe care să le servești alături de cei dragi. Iată cum poți face un desert gustos în doar câțiva pași simpli. Cele mai bune rețete…
18:45, 04.12.2023
Băutura care vindecă şi calmează tusea: Se bea în 5 minute de la preparare şi este 'aur curat' pentru sănătate
Băutura care vindecă şi calmează tusea: Se bea în 5 minute de la preparare şi este 'aur curat' pentru sănătateReţeta pentru băutura care vindecă şi calmează tusea a fost oferită de către bioenergoterapeutul Lidia…
15:10, 01.12.2023
Scapă ușor de tusea seacă și persistentă cu acest sirop făcut în casă! Mod de preparare. Cum acţionează?
Dacă deja ai început să te simţi rău şi nu reuşeşti să scapi de tusea seacă, nu te grăbi imediat la farmacie, pentru că există şi soluţii naturale şi eficiente pentru problema ta. Profită acum : Ofertă de nerefuzat…
15:30, 30.11.2023
Ce se întâmplă dacă pui drojdie în detergentul de rufe. Trucul ăsta te scapă de belele
Gospodinele folosesc tot felul de trucuri care le ajută să facă mai repede curat și mai ușor. Un truc pe care nu multă lume îl știe este cel în care punem drojdie în detergentul de rufe. Ce se întâmplă? De ce este…
16:05, 29.11.2023
Poftiți la masă! Tocmai s-a votat pentru folosirea făinii de insecte la prepararea produselor alimentare
Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce priveşte prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe…
15:11, 29.11.2023
Regulile pentru folosirea insectelor la prepararea produselor alimentare din comerț, adoptate de Parlamnet
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către deputaţii PSD Marcel Ciolacu, Alfred Simonis şi Diana Tuşa care reglementează utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor şi…
14:55, 29.11.2023
Deputaţii au adoptat proiectul PSD care reglementează utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor şi comercializarea acestora pe teritoriul…
Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce priveşte prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe…
07:30, 22.11.2023
Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente
Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…
17:00, 21.11.2023
Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente
Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…
09:16, 21.11.2023
Ștrudel cu mere – rețete aromate de ștrudel pe care le poți încerca acasă
Merele sunt printre cele mai îndrăgite și consumate fructe în orice perioadă a anului. Din fericire, pot fi adăugate și într-o varietate de rețete, iar deserturile pe bază de măr sunt cu adevărat delicioase. Mai…
15:35, 20.11.2023
Cea mai delicioasă fasole bătută de post. Două ingrediente simple fac diferența
Secretul este să nu uitați să lăsați fasolea la înmuiat, va fierbe mult mai ușor și mai rapid. În plus, cine are un blender vertical se poate bucura enorm, căci i se va ușura foarte mult munca.Fasole bătută de…
11:40, 20.11.2023
Brioșe cu mere și scorțișoară - Desertul delicios pentru serile lungi de toamnă
Pentru aluat- ½ linguriță oțet- 1 lingură amidon- ½ cană lapte- 1½ linguriță praf de copt- 220 g făină- 2 ouă- 2 mere- 80 g unt, la temperatura camerei- scorțișoară, după gust- 1 praf sare- 2 linguri zeamă de lămâie…
15:30, 17.11.2023
Ce greșeală să nu faci când prepari PIFTIA românească - 9 secrete ale răciturii tradiționale de Crăciun și Anul Nou
Când vin sărbătorile de iarnă, doamnele, dar și domnii care doresc și se pricep încep să pregătească tot felul de bunătăți. Printre acestea se află și piftia noastră tradițională. Piftia nu este un preparat greu…
19:35, 16.11.2023
Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care dau un plus de savoare
Salata orientală este una cele mai populare rețete de salată de la noi. Aceasta se poate prepara în zilele de post și nu numai. Rețeta este una simplă, rapidă, și conține puține ingrediente. Ingredientul de bază…
11:35, 16.11.2023
Cum prepari cele mai bune sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la mânăstire
Sunt în Postul Crăciunului iar majoritatea creștinilor țin post în această perioadă, ceea ce înseamnă că nu pot consuma carne, lactate sau ouă. Din fericire, noi avem pentru dumneavoastră o rețetă delicioasă de…
10:30, 15.11.2023
Pericolul din pateul vegetal - Românii îl consumă în perioadele de post dar puțini știu ce "bombe chimice" ascunde
Grăsimi hidrogenate: Unele pateurile de post conțin grăsimi hidrogenate sau trans, care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot crește nivelul de colesterol „rău” (LDL) și să scadă…