Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

19:15, 25.12.2023

Ingredientul magic pe care îl pun ardelenii în toba de casă. Gustul va fi mult mai bun

Toba reprezintă un adevărat deliciu culinar de pe masa de Crăciun. Rețetele de tobă diferă de la o regiune la alta, însă rezultatul final este la fel de delicios. Prepararea ei nu este una dificilă, dar există…




19:55, 24.12.2023

Rețeta Scutecele Domnului. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din prepararea desertului de Crăciun

Turte de Crăciun numite și Pelincile Domnului sau Scutecele lui Iisus Hristos, sunt turte extrem de fine, înmuiate în sirop aromat și presărate din belșug cu nucă sau semințe de cânepă. Însă, există un ingredientul…




17:30, 20.12.2023

Fursecuri de Craciun – retete de fursecuri cu ghimbir sau nuca

De pe mesele de Crăciun nu pot să lipsească celebrele frusecuri în formă de steluțe, om de zăpadă, brăduți sau globulețe. Mai jos am selectat cele mai bune rețete de fursecuri și biscuiți de Crăciun, care nu doar…




15:55, 20.12.2023

Electrocasnicele mici Beko: Cu suflet, în bucătăria Sărbătorilor de iarnă

Pe măsură ce luminițele de Crăciun încep să strălucească în orașe și mirosul de cozonac proaspăt se răspândește în case, ne adunăm în jurul unui element central al sărbătorilor - bucătăria. Aici, electrocasnicele…




09:50, 18.12.2023

Top 5 greşeli în prepararea cozonacului. Ingredientul care nu îl lasă să crească pufos, puţine gospodine ţin cont de asta

De Crăciun, de Revelion, de Paște, de pe mesele celor mai mulți români nu poate lipsi tradiționalul desert ce a devenit, cu timpul, sinonim cu ideea de sărbătoare. Cu toate că vorbim despre o rețetă veche, le dă…




03:01, 18.12.2023

Aroma Crăciunului vine din afumători. Secretele pentru prepararea cărnii de porc sunt moştenite de generaţii în Maramureș

Aroma Crăciunului vine din… afumători. Cârnaţii, slănina sau muşchiul au alt gust dacă stau la fum. Dacă la ţară încă se respectă tradiţia şi carnea se afumă în podul casei sau într-o cămară amenajată special,…




17:40, 16.12.2023

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului / VIDEO

Tradiții și obiceiuri de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte…




09:45, 16.12.2023

Tradiții de Crăciun, din moși-strămoși. Tăierea și prepararea porcului în Munții Apuseni VIDEO

Tăierea porcului este o tradiție importantă în România, care se desfășoară în fiecare an, de obicei în luna decembrie, înainte de Crăciun. În Munții Apuseni, această tradiție este păstrată cu sfințenie de generații…




17:26, 14.12.2023

Rulouri de carne de porc, perfecte pentru zilele de Crăciun și Anul Nou - 2 trucuri deosebite pe care să le știi la preparare

  Rulouri de carne de porc - Ingrediente  pulpă de porc tăiată subțire și bătută cu ciocănelulceapă verdemorcovoucașcaval  Rulouri de carne de porc - Mod de preparare   Se pune carnea de porc bătută pe un blat…




11:30, 13.12.2023

Cozonac tradițional moldovenesc. Celebra rețetă a lui Radu Anton Roman: ingredientul care îi dă gustul copilăriei - ce se pune în umplutură

„Cozonacii se fac într-o încăpere cât de cât caldă, chiar în zăduf. Drojdia se desface într-un pahar de lapte călduţ şi într-o linguriţă de zahăr şi se lasă să se trezească la viaţă. Într-un castron se opăresc…




18:00, 12.12.2023

Când se pune usturoiul în piftie, de fapt. Greșeala pe care nu trebuie să o mai faci la răcitură

Prepararea unei piftii necesită atenție la detalii și respectarea unor pași esențiali. Unul dintre ingredientele cheie este usturoiul. Cu toate acestea, mulți gospodari tind să comită o greșeală crucială în procesul…




22:06, 10.12.2023

Ceragrim Ungheni, investiție într-o unitate nouă de preparare și procesare a cărnii

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul "Demolare corp de clădire existent C1 și înființare unitate de preparare și procesare carne de porc și…




23:05, 07.12.2023

Cum faci cea mai bună pomana porcului. Ce trebuie să faci cu carnea înainte de preparare, se va topi în gură

Pomana porcului reprezintă unul dintre preparatele tradiționale pe care românii le îndrăgesc. Nu este deloc dificil să gătești acest fel de mâncare într-un mod cu totul savuros. Playtech Știri îți explică ce să…




23:00, 05.12.2023

Cum să gătești sănătos și să păstrezi toate aromele, gustul și savoarea - 5 trucuri știute de marii bucătari

 Trebuie să știi că sunt cinci moduri în care poți păstra savoarea, aroma și gustul ingredientelor dintr-o mâncare pe care o prepari, au dezvăluit marii bucătari. Acestea sunt gătitul timpul îndelungat, la foc…




09:05, 05.12.2023

Rețete de prăjituri cu portocale

Gustul proaspăt și aromat al portocalelor poate fi savurat și în rețete de prăjituri pe care să le servești alături de cei dragi. Iată cum poți face un desert gustos în doar câțiva pași simpli. Cele mai bune rețete…




18:45, 04.12.2023

Băutura care vindecă şi calmează tusea: Se bea în 5 minute de la preparare şi este 'aur curat' pentru sănătate

Băutura care vindecă şi calmează tusea: Se bea în 5 minute de la preparare şi este 'aur curat' pentru sănătateReţeta pentru băutura care vindecă şi calmează tusea a fost oferită de către bioenergoterapeutul Lidia…




15:10, 01.12.2023

Scapă ușor de tusea seacă și persistentă cu acest sirop făcut în casă! Mod de preparare. Cum acţionează?

Dacă deja ai început să te simţi rău şi nu reuşeşti să scapi de tusea seacă, nu te grăbi imediat la farmacie, pentru că există şi soluţii naturale şi eficiente pentru problema ta. Profită acum : Ofertă de nerefuzat…




15:30, 30.11.2023

Ce se întâmplă dacă pui drojdie în detergentul de rufe. Trucul ăsta te scapă de belele

Gospodinele folosesc tot felul de trucuri care le ajută să facă mai repede curat și mai ușor. Un truc pe care nu multă lume îl știe este cel în care punem drojdie în detergentul de rufe. Ce se întâmplă? De ce este…




16:05, 29.11.2023

Poftiți la masă! Tocmai s-a votat pentru folosirea făinii de insecte la prepararea produselor alimentare

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce priveşte prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe…




15:11, 29.11.2023

Regulile pentru folosirea insectelor la prepararea produselor alimentare din comerț, adoptate de Parlamnet

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege iniţiat de către deputaţii PSD Marcel Ciolacu, Alfred Simonis şi Diana Tuşa care reglementează utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor şi…




14:55, 29.11.2023

Deputaţii au adoptat proiectul PSD care reglementează utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor şi comercializarea acestora pe teritoriul…

Proiectul de lege are ca obiect reglementarea utilizării făinii de insecte în ceea ce priveşte prepararea şi comercializarea produselor alimentare pe teritoriul României, ca urmare a autorizării introducerii pe…




07:30, 22.11.2023

Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente

 Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…




17:00, 21.11.2023

Cele mai bune fursecuri cu susan, după rețeta originală din Sicilia - Preparare ușoară cu 7 ingrediente

 Fursecuri cu susan, ca în Sicilia - Ingrediente2-4 linguri semințe de susan420 grame făină¼ linguriţă praf de copt¼ linguriţă sare250 unt100 g zahărzahăr pudră*cantitățile sunt pentru două tăvi de fursecuri**opțional,…




09:16, 21.11.2023

Ștrudel cu mere – rețete aromate de ștrudel pe care le poți încerca acasă

Merele sunt printre cele mai îndrăgite și consumate fructe în orice perioadă a anului. Din fericire, pot fi adăugate și într-o varietate de rețete, iar deserturile pe bază de măr sunt cu adevărat delicioase. Mai…




15:35, 20.11.2023

Cea mai delicioasă fasole bătută de post. Două ingrediente simple fac diferența

Secretul este să nu uitați să lăsați fasolea la înmuiat, va fierbe mult mai ușor și mai rapid. În plus, cine are un blender vertical se poate bucura enorm, căci i se va ușura foarte mult munca.Fasole bătută de…




11:40, 20.11.2023

Brioșe cu mere și scorțișoară - Desertul delicios pentru serile lungi de toamnă

Pentru aluat- ½ linguriță oțet- 1 lingură amidon- ½ cană lapte- 1½ linguriță praf de copt- 220 g făină- 2 ouă- 2 mere- 80 g unt, la temperatura camerei- scorțișoară, după gust- 1 praf sare- 2 linguri zeamă de lămâie…




15:30, 17.11.2023

Ce greșeală să nu faci când prepari PIFTIA românească - 9 secrete ale răciturii tradiționale de Crăciun și Anul Nou

 Când vin sărbătorile de iarnă, doamnele, dar și domnii care doresc și se pricep încep să pregătească tot felul de bunătăți. Printre acestea se află și piftia noastră tradițională. Piftia nu este un preparat greu…




19:35, 16.11.2023

Ce să adaugi în salata orientală de post ca să iasă gustoasă. Ingredientele care dau un plus de savoare

Salata orientală este una cele mai populare rețete de salată de la noi. Aceasta se poate prepara în zilele de post și nu numai. Rețeta este una simplă, rapidă, și conține puține ingrediente. Ingredientul de bază…




11:35, 16.11.2023

Cum prepari cele mai bune sarmale de post. Rețeta măicuțelor de la mânăstire

Sunt în Postul Crăciunului iar majoritatea creștinilor țin post în această perioadă, ceea ce înseamnă că nu pot consuma carne, lactate sau ouă. Din fericire, noi avem pentru dumneavoastră o rețetă delicioasă de…




10:30, 15.11.2023

Pericolul din pateul vegetal - Românii îl consumă în perioadele de post dar puțini știu ce "bombe chimice" ascunde

Grăsimi hidrogenate: Unele pateurile de post conțin grăsimi hidrogenate sau trans, care sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot crește nivelul de colesterol „rău” (LDL) și să scadă…