Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce greșeală să nu faci când prepari PIFTIA românească - 9 secrete ale răciturii tradiționale de Crăciun și Anul Nou

Publicat:

 Cand vin sarbatorile de iarna, doamnele, dar și domnii care doresc și se pricep incep sa pregateasca tot felul de bunatați. Printre acestea se afla și piftia noastra tradiționala. Piftia nu este un preparat greu de gatit, dar cere foarte multa rabdare.Nicio masa de Craciun nu pare a fi completa fara acest preparat, denumit și „racitura'. Piftia se face doar din ingrediente naturale și nu se folosește deloc gelatina sau alte produse pline de conservanți.Piftia este o delicatesa culinara tradiționala, incarcata de istorie și specifica mai ales regiunilor cu influența balcanica și europeana. Cunoscuta

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care sa nu o faci cand il prepari - Secretul bucatarilor

10:55, 25.04.2024 -   Trebuie sa fim atenți la modul de preparare, la cantitați și la combinațiile cu alte alimente fiindca este o carne destul de greu de digerat, fara fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar daca este bogata in fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandata tuturor.…

Un preparat gustos si versatil, branza de caju

19:56, 15.04.2024 - Bogata in vitamine și minerale, branza de caju este o alternativa sanatoasa la branza tradiționala, inclusiv pentru persoanele care au intoleranța la lactoza si pentru copii. Este un aliment versatil, putand fi folosit ca atare sau adaugat intr-o gama variata de rețete culinare: prajituri, sosuri, salate,…

Marturiile etnografice, incluse intr-un concurs de fotografii document organizat in Prahova

00:26, 13.03.2024 - N. Dumitrescu Un inedit concurs de fotografie a fost anunțat in Prahova, de catre Centrul Județean de Cultura Prahova ”Acad. Eugen Simion”, al carui scop se dorește a fi punerea in lumina a tradițiilor romanești, prin intermediul marturiilor etnografice. In acest context, organizatorii au ținut sa precizeze:…

Retete cu purcel de lapte

14:26, 11.03.2024 - Rețete cu purcel de lapte se prepara adesea la ocazii speciale. Carnea de purcel de lapte este adesea folosita in bucataria tradiționala pentru diverse preparate, fiind apreciata pentru gustul sau delicat și textura sa frageda. Iata unele dintre cele mai apreciate rețete cu purcel de lapte.Ce inseamna…

Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna

14:46, 07.03.2024 - Sambata, 9 martie 2024, pomenirea celor adormiti, zi cunoscuta in traditia romaneasca si ca Mosii de iarna Dupa datina strabuna, in fiecare an, in sambata de dinaintea Duminicii Lasatului Sec de Carne, se pomenesc morții, dupa ritualul Moșilor de Iarna. Pentru ca mulți creștini au murit pe neașteptate…

Retete de pui chinezesc

09:05, 07.03.2024 - Mancarea chinezeasca se poate gati foarte ușor acasa, iar la baza stau cateva ingrediente simple și arome care sa completeze gustul perfect al preparatului. Iata care sunt cele mai iubite rețete de pui chinezesc.Iți recomandam cele mai gustoase și ușor de pregatit rețete de pui chinezesc. Arome specifice…

Ciorba in care nu se adauga niciodata patrunjel. Ce greșeala fac multe gospodine

15:46, 13.02.2024 - De regula, la ciorbe se adauga multa verdeața la final, pentru a oferi un gust mai aromat. Insa, exista un anumit tip de ciorba in care nu trebuie sa punem deloc patrunjel, deoarece ii va strica tot gustul.

Reteta de sloi de oaie. Reteta de sloi muntenesc de porc

09:06, 06.02.2024 - Sloiul este un preparat culinar gatit din carne de oaie, insa rețeta poate fi reinterpretata dupa bunul plac. Iata cum faci acasa racitura de oaie sau sloi de oaie, dar și care este cea mai buna rețeta de sloi muntenesc de porc.Sloiul este o mancare tradiționala, denumita și racitura ciobaneasca de…


Ce parere ai despre aceasta stire?