Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:11, 27.04.2024

Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’ - Care este ingredientul secret

Reţeta originală de mici de la Cocoşatu’ - Care este ingredientul secret

 Pentru prepararea celebrilor mititei ai nevoie de următoarele ingrediente: carne de vită, piper măcinat, cimbru uscat, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anis stelat (flori uscate sub formă de stele), bicarbonat…




18:41, 26.04.2024

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

Rețetă delicioasă de pască pentru masa de Paște. Este aromată și plină de gust

IngredientePentru aluat:500 g făină200 ml lapte călduț10 g drojdie uscată100 g zahăr2 ouă50 g unt topitCoaja rasă de la o lămâie1 linguriță esență de vanilieUn praf de sarePentru umplutură:500 g brânză de vaci,…




10:55, 25.04.2024

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

Cel mai bun stufat de miel. Greșeala pe care să nu o faci când îl prepari - Secretul bucătarilor

  Trebuie să fim atenți la modul de preparare, la cantități și la combinațiile cu alte alimente fiindcă este o carne destul de greu de digerat, fără fibre. Are cam 280-300 de kcal la 100 de grame. Chiar dacă este…




23:01, 24.04.2024

Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători

Metoda naturală a bunicilor: Cu ce stropim plantele pentru a le feri de dăunători

Ce este apa cu cenușăApa cu cenușă reprezintă o metodă de fertilizare folosită de generații, recunoscută pentru eficacitatea sa în îmbogățirea solului cu minerale esențiale precum potasiu, fosfor și calciu. Acest…




20:56, 24.04.2024

Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari

Secretul grădinarilor: cu ce trebuie să stropim roșiile pentru a fi gustoase și mari

Momentul ideal pentru tratamentExperții afirmă că tratamentul plantelor ar trebui să se facă în timpul fructificării active, mai exact când tomatele încep să se înroșească. Aceasta este faza în care plantele pot…




12:20, 22.04.2024

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Povestea faimoșilor cârnați Virșli, mândria Ardealului! Moții au perfecționat acest produs pentru a supraviețui climatului dur

Virșlii sunt un tip de cârnați uscați, de obicei făcuți din carne de porc sau de vită, care sunt condimentați și uscați. Aceștia sunt populari în multe țări, fiind consumați atât ca gustare, cât și în diverse preparate…




10:55, 22.04.2024

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Rețetă. Beneficiile extraordinare ale siropului de păpădie

Siropul din flori de păpădie este un produs mai puţin cunoscut, deşi este foarte gustos şi are multe proprietăți medicinale. Este un lichid de consistență mai vâscoasă, de aceea mai este denumit și „mierea de păpădie”…




11:30, 19.04.2024

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Concursului regional „Gastronomie și tradiții de pe meleaguri românești” – preparare de cozonaci, la Târgu Lăpuș

Urmează un alt eveniment deosebit la Târgu Lăpuș. Sâmbătă, 20 aprilie, începând cu ora 11:00, la Grădinița cu Program Prelungit din Târgu Lăpuș, organizează o nouă ediție a Concursului regional „Gastronomie și…




18:00, 18.04.2024

Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez. Cum îl poți prepara simplu

Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez. Cum îl poți prepara simplu

Prima atestare a desertului datează încă din anul 794. Acest desert era destinat, în principal, luptătorilor samurai. Ei aveau nevoie de un aliment consistent și foarte hrănitor care să le ofere sațietate pentru…




19:56, 15.04.2024

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Un preparat gustos şi versatil, brânza de caju

Bogată în vitamine și minerale, brânza de caju este o alternativă sănătoasă la brânza tradițională, inclusiv pentru persoanele care au intoleranță la lactoză şi pentru copii. Este un aliment versatil, putând fi…




16:25, 15.04.2024

Descoperă Secretul Delicios al Cozonacului de Post

Descoperă Secretul Delicios al Cozonacului de Post

În timpul postului, gustările și deserturile pot fi la fel de delicioase și satisfăcătoare ca și în restul anului. Un exemplu clasic este cozonacul de post, o reinterpretare creativă a rețetei tradiționale, care…




09:05, 15.04.2024

Rețete de prăjituri marmorate

Rețete de prăjituri marmorate

Prăjitura marmorată este, de regulă, aluatul pufos, fraged, în care adaugi diferite ingrediente și arome care să se îmbine perfect în straturi distincte, pentru a obține un aspect marmorat. Iată și câteva rețete…




23:10, 13.04.2024

FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului

Din 1945, toate tancurile britanice sunt echipate cu dispozitive de preparare a ceaiului. The post FAPTE INCREDIBILE DIN ISTORIE De la pisici spioni la tancuri britanice cu dispozitive de preparare a ceaiului first…




16:45, 04.04.2024

Plăcintă creață cu brânză sărată. Rețetă turcească denumită Borek

Plăcintă creață cu brânză sărată. Rețetă turcească denumită Borek

Această plăcintă se deosebește de plăcintele clasice cu care ne-am obișnuit, atât prin compoziție, cât și prin felul de formare. Nu se formează sub formă de straturi, din foi și brânză la mijloc. Se formează prin…




09:05, 04.04.2024

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Reţete cu organe de porc, vită, miel, pasăre

Una dintre cele mai consumate mâncăruri tradiționale de la noi este tochitura cu organe. O mâncare în care se adaugă organe de pasăre ori animal pentru un gust cu adevărat delicios. Mai jos îți prezentăm ce rețete…




17:40, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:35, 03.04.2024

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Ce întrebuințări mai are socul, în afară de celebra socată? Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




16:25, 03.04.2024

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Sezonul socului. Descoperă beneficiile ascunse ale celebrei flori, pe care lumea o știe doar prin prisma socatei

Definiția și Descrierea Florii de SocSocul, cunoscut științific sub numele de Sambucus nigra, este un arbust cu flori albe-crem caracteristice, recunoscut pentru proprietățile sale medicinale și aroma sa distinctă.…




18:30, 02.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




14:46, 01.04.2024

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Sănătate și energie într-un singur bol. Cum prepari cea mai bună ciorbă de lobodă dreasă cu iaurt: rețeta lui Radu Anton Roman

Delicioasă şi uşor de preparat, ciorba de lobodă este nelipsită primăvara de pe mesele românilor. Bogată în vitamine, mâncarea se face cât ai clipi. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom…




10:55, 29.03.2024

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Negresă cu bezea. Una dintre cele mai adorate prăjituri, într-o variantă delicioasă

Rețeta de negresă este varianta românească a rețetei americane de brownie. Diferența constă în textura mai pufoasă, față de cea densă și lipicioasă a prăjiturii din bucătăria americană. Acest fapt se datorează…




09:55, 29.03.2024

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

Rețete de POST: 30 de BUCATE populare pentru post

Mâncare de gutui Ingrediente  2 gutui 1 lingura de faina 5-6 linguri de zahar (daca gutuile sunt mai acrisoare, atunci puteti pune mai mult zahar ) 80 ml ulei Mod de preparare  Se spala gutuile, dupa care se taie…




10:05, 27.03.2024

Reţete de creme pentru prăjituri

Reţete de creme pentru prăjituri

Cremă dulce, cremă ușor sărată sau cremă aromată, fiecare dintre acestea sunt ingredientul vedetă al oricărei rețete de prăjituri. Mai jos îți spunem ce rețete de creme pentru prăjituri poți face acasă.Prăjiturile…




15:25, 22.03.2024

Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate

Cine are mai multă cofeină: ceaiul sau cafeaua? Câștigătorul confruntării, desemnat de studiile de specialitate

Aroma ceaiului nu sunt singurele aspecte care îl diferențiază de cafea, ci și nivelul de cofeină, care poate varia semnificativ în funcție de tipul și modul de preparare al ceaiului.Ceaiul este o băutură străveche…




15:16, 21.03.2024

Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei

Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei

Eveniment Unitățile de tip catering, verificate de inspectorii ANSVSA / Amenzi de peste 600.000 lei martie 21, 2024 15:15 În intervalul 17.02.2024 – 04.03.2024, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru…




11:40, 20.03.2024

Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie

Descoperă Comoditatea și Eficiența în Bucătărie cu Mixerul Vertical și Robotul de Bucătărie

  În era modernă a bucătăriei, tehnologia avansată îți face viața mult mai ușoară și îți oferă o gamă largă de instrumente și aparate care să îți faciliteze munca în bucătărie. Două dintre aceste instrumente esențiale…




07:41, 20.03.2024

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe mănăstirești 

Postul Paștelui 2024. Rețete de post: cum faci cele mai delicioase chifteluțe mănăstirești 

Prepararea chifteluțelor mănăstirești durează doar 20 de minute.Ingrediente chifteluțe mănăstirești:500 g fasole boabe2-3 feli de pâine150 g orez150 ml ulei2 cepe5-6 căței de usturoi1 morcov1 păstârnac2 frunze…




12:26, 19.03.2024

De ce nu ar trebui să mănânci orezul după ce a fost ținut la frigider

Prepararea meselor pentru întreaga săptămână este o metodă excelentă de a economisi timp și bani. Totuși, unele alimente, precum pastele și cerealele, vin la pachet cu un risc de apariție a unei intoxicații alimentari…




08:41, 19.03.2024

Termoficare Constanta: Caldura si apa calda oprite din cauza unei avarii in cateva zone ale municipiului Constanta

Din cauza unei avarii aparute pe reteaua de transport amplasata pe strada Nicolae Iorga, nu se poate asigura deocamdata energie termica pentru prepararea apei calde de consum si incalzirii catre urmatoarele puncte…




13:10, 18.03.2024

Rețeta de post pentru mâncarea de ștevie, delicatesa sezonului. Gospodinele iubesc acest mod de preparare

Pentru că Postul Paștelui a început, gospodinele se pregătesc în fiecare zi cu mâncare bună și respectă cu sfințenie regulile. Iată cum poți prepara chiar la tine acasă o mâncare de ștevie de post ca la restaurant.