Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

00:35, 26.03.2024

Actualitate medicală/ Proteinele au efect asupra calităţii somnului

Un studiu recent, realizat de cercetători din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul în care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, încercând să afle dacă proteinele vegetale sunt mai…




20:35, 11.12.2023

Singura ciolcolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)

Singura ciolcolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)Consumul de extract de ciocolată poate reduce probabilitatea tulburărilor cognitive asociate cu demența, au descoperit reprezentanții Universității…




10:35, 10.07.2023

Cele mai sănătoase verdețuri care nu trebuie să lipsească niciodată din casă - 12 plante de bază

Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile,…




17:30, 01.11.2022

O femeie a fost operată de o tumoare ovariană de 70 kg

O femeie a fost operată la un spital din Italia pentru îndepărtarea unei mase tumorale de pe ovare care cântărea peste 70 kg, mai mult decât cântărește pacienta după ce masa tumorală a fost îndepărtată, informează…




10:30, 26.01.2022

Dieta prin care slăbeşti rapid cel puţin 10 kilograme şi nu te mai îngraşi la loc

Un studiu danez a relevat faptul ca pacientii obezi care au urmat o dieta de 800 de calorii pe zi, pe baza de supe si shake-uri, sub supraveghere medicala, au pierdut mai mult de 10- din greutatea corporala - peste…




13:31, 15.12.2021

Otrava din puii gigant pe care îi cumpărăm din supermarket. Ce punem, de fapt, în farfurie - risc de boli oncologice

Boli ale sistemului imunitar, boli oncologice sunt urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate”.Carnea cu saramurăCarnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are…




22:26, 10.12.2021

De ce devin, de fapt, mezelurile lipicioase. Mai sunt bune de consum?

Mezelurile sunt accesibile ca preţ, aşa că românii le consideră potrivite pentru o masă rapidă sau pentru sandvişul copiilor.„Citirea etichetei nu lămureşte majoritatea oamenilor. E-urile trecute acolo nu explică…




10:15, 22.03.2021

​Nutriție și sănătate: Impactul băuturilor îndulcite cu zahăr asupra organismului

​Chiar și un consum redus de zahăr poate afecta ficatul – este concluzia unui studiu efectuat la Universitatea din Zürich și citat de Medical News Today.Cercetătorii le-au cerut inițial participanților…




12:40, 04.11.2020

Fructele şi băuturile care te feresc de Alzheimer

Studiul epidemiologic, prezentat de DC Medical, si efectuat pe 2.800 de persoane cu vârsta peste 50 de ani a examinat relatia pe termen lung dintre consumul de alimente care contin flavonoide si riscul de boala…




04:05, 04.02.2020

Nu mai cumpăra piept de pui dacă are aceste semne! Medicii trag semnalul de alarmă

Carnea de pui, atât de iubită de foarte mulţi dintre români, prezintă în ziua de astăzi un mare pericol. Mai exact, este vorba despre puii crescuţi forţat, prin injectarea de hormoni. Specialiştii ne învaţă cum…




13:38, 09.02.2019

Teoria mahmurelii. Cercetătorii au testat veridicitatea zicalei "Vinul după bere e plăcere", care e concluzia

Cercetarea a fost făcută pe 90 de subiecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani. Scopul a fost acela de a observa "influenţa ordinii şi combinaţiei consumului de bere şi vin şi intensitatea influenţei acestora…




04:24, 08.02.2018

Dacă dormi mai mult, s-ar putea să mănînci mai puțin zahăr

Un somn de cel puțin șapte ore pe noapte ar putea ajuta oamenii să mănînce mai puțin zahăr conform unui nou studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică. Cercetarea a constatat că somnul este un obiectiv pentru…




15:24, 24.12.2017

Studiu prezentat de Revista Americana de Nutritie Clinica: Consumul de cartofi prajiti a dus la dublarea riscului de deces prematur!

Cartofii prajiti (sau alte alimente prajite bogate in acrilamida) consumati de doua ori pe saptamana pot duce la un risc dramatic mai mare de deces timpuriu. Un studiu realizat de Revista Americana de Nutritie…




13:43, 12.10.2017

Un nivel scăzut al acestei vitamine creşte riscul mai multor forme de cancer

Vitamina D. Oamenii de știință de la Harvard spun că un nivel scăzut de vitamina D crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și nu mai puțin de 17 forme de cancer, potrivit doctorulzilei.ro. "Majoritatea…




09:37, 16.05.2017

Gândacii sunt mult mai sănătoşi decât orice tip de carne. Iată ce spun studiile

Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile cu mai multe proteine tradiţionale, precum carne de vită, carne de porc şi de pui, constatând…




17:04, 12.12.2016

Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi şanse aduse în lupta cu cancerul

„Malnutritia, sarcopenia si casexia sunt evenimente comune in evolutia pacientilor cu cancer si de multe ori, atunci cand nu sunt identificate sau nu pot fi tratate devin ireversibile. Din aceasta cauza, in prezent,…




17:54, 03.11.2016

Beneficiul neştiut al alcoolului! Ce se întâmplă dacă bei un pahar pe zi

Abordăm astăzi un subiect care va binedispune pe mulţi, iar pe alţii, mai conservatori, îi va enerva: beneficiile alcoolului! Oricât de tare v-ar şoca, aflaţi că Asociaţia Americană a Diabetului sfătuieşte femeile…




19:53, 27.09.2016

Câte ouă putem mânca zi? Iată ce spun experţii

Ouăle conțin mulți nutrienți necesari organismului, precum proteine, fosfor și vitamina B 12, însă au o reputație rea din cauza conținutului ridicat de colesterol. Un ou mediu are 186 de mg de grăsime, aproximativ…




08:52, 13.09.2016

Patru beneficii ale cafeinei asupra sănătății

Arde grasimile. Cafeina stimuleaza termogeneza, procesul prin care organismul transforma mâncarea în energie. Daca bei o cana de cafea, creste numarul de calorii pe care corpul le "arde" de-a lungul zilei. Scade…




17:54, 17.03.2016

Soluţii pentru criza obezităţii - discutate la conferinţa despre nutriţie şi sănătate organizată de Daciana Sârbu

Criza actuala a obezitatii nu este recunoscuta si tratata ca atare de institutiile europene si de autoritatile din statele membre, în pofida cifrelor si a studiilor care avertizeaza ca aceasta va avea efecte puternice…




12:18, 11.03.2016

Daciana Sârbu, inițiatoarea unui eveniment important la Bruxelles

Impactul alimentației moderne asupra sănătății este tema centrala a conferinței organizate de eurodeputata Daciana Sârbu la Bruxelles, sub titlul WE ARE WHAT WE EAT (Suntem ceea ce mâncam). Evenimentul…




18:12, 09.03.2016

Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână

Ouăle se numără printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă, însă trebuie să le consumi cu moderație, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile lor. Află câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. Ouăle conțin…




12:55, 29.02.2016

5 reguli simple ca să mănânci mai sănătos în fiecare zi

Să mănânci sănătos nu înseamnă să ții dietă, ci doar să faci niște schimbări mici în programul tău zilnic, care îți vor aduce beneficii imense. Nu ne crezi? Încearcă ideile de…




15:38, 09.01.2016

Iaurtul, mai bogat în nutrienţi decât laptele

În ciuda beneficiilor recunoscute ale iaurtului, România se află pe ultimele locuri, în rândul ţărilor din Europa, în ceea ce priveşte consumul acestui aliment, cu o medie de un pahar de iaurt la două săptămâni.…




19:33, 01.12.2015

20 de minute de mers în fiecare zi v-ar putea salva viaţa

Dacă nu sunteţi o persoană activă, douăzeci de minute de mers în fiecare zi ar putea să vă reducă riscul de mortalitate cu până la 30%. Lipsa exercţiilor fizice creşte riscul de deces prematur de două ori mai mult…




10:33, 21.11.2015

Nutriţia clinică, parte integrantă a tratamentului mai multor afecţiuni

Cu puține zile în urmă, la Complexul „Sport” din Poiana Braşov s-a desfăşurat cel de-al XVI-lea Simpozion Naţional de Nutriție Clinică, cu participare internațională, eveniment la care au fost prezenți peste 100…




20:19, 14.10.2015

Este mai sănătos să mănânci gândaci decât carne?

Potrivit unui studiu recent, este mai sănătos să manânci o insectă decât o friptură. Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile…




12:55, 06.10.2015

Ce se întâmplă dacă mănânci acest fruct de trei ori pe zi, timp de 12 zile consecutive

Iata proprietatile vindecatoare ale consumului de 3 curmale pe zi, timp de 12 zile:  Au valoare nutritiva mare  Doar trei curmale pe zi furnizeaza corpului o cantitate mare de fibre, vitamina B6, potasiu, cupru,…




06:42, 09.08.2015

Pâinea albă şi pastele pot creşte riscul de depresie şi de anxietate

  Produsele rafinate provoacă creşterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge ceea ce împinge organismul să producă cât mai multă insulină, ceea ce poate conduce la depresie.    Conform studiului…




13:39, 30.07.2015

Berea in ameliorarea simptomelor menopauzei!

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie evidentiaza noi efecte benefice ale consumului moderat de bere: Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza. Centrul…