Nutritie Clinica - Stiri si informatii despre Nutritie Clinica | prima pagina Ultima actualizare: 06:51:13, 28.04.2024
00:35, 26.03.2024
Actualitate medicală/ Proteinele au efect asupra calităţii somnului
Un studiu recent, realizat de cercetători din Irlanda și Statele Unite, a examinat modul în care diferitele surse de proteine pot influența calitatea somnului, încercând să afle dacă proteinele vegetale sunt mai…
20:35, 11.12.2023
Singura ciolcolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)
Singura ciolcolată care îmbunătățește performanța cognitivă (studiu)Consumul de extract de ciocolată poate reduce probabilitatea tulburărilor cognitive asociate cu demența, au descoperit reprezentanții Universității…
10:35, 10.07.2023
Cele mai sănătoase verdețuri care nu trebuie să lipsească niciodată din casă - 12 plante de bază
Oamenii de ştiinţă au analizat 47 de fructe şi legume pentru a stabili câte fibre, proteine, potasiu şi vitamine conţin fiecare. Astfel, s-a stabilit că pe primele 15 poziţii, cele mai sănătoase sunt verdeţurile,…
17:30, 01.11.2022
O femeie a fost operată de o tumoare ovariană de 70 kg
O femeie a fost operată la un spital din Italia pentru îndepărtarea unei mase tumorale de pe ovare care cântărea peste 70 kg, mai mult decât cântărește pacienta după ce masa tumorală a fost îndepărtată, informează…
10:30, 26.01.2022
Dieta prin care slăbeşti rapid cel puţin 10 kilograme şi nu te mai îngraşi la loc
Un studiu danez a relevat faptul ca pacientii obezi care au urmat o dieta de 800 de calorii pe zi, pe baza de supe si shake-uri, sub supraveghere medicala, au pierdut mai mult de 10- din greutatea corporala - peste…
13:31, 15.12.2021
Otrava din puii gigant pe care îi cumpărăm din supermarket. Ce punem, de fapt, în farfurie - risc de boli oncologice
Boli ale sistemului imunitar, boli oncologice sunt urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate”.Carnea cu saramurăCarnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are…
22:26, 10.12.2021
De ce devin, de fapt, mezelurile lipicioase. Mai sunt bune de consum?
Mezelurile sunt accesibile ca preţ, aşa că românii le consideră potrivite pentru o masă rapidă sau pentru sandvişul copiilor.„Citirea etichetei nu lămureşte majoritatea oamenilor. E-urile trecute acolo nu explică…
10:15, 22.03.2021
Nutriție și sănătate: Impactul băuturilor îndulcite cu zahăr asupra organismului
Chiar și un consum redus de zahăr poate afecta ficatul – este concluzia unui studiu efectuat la Universitatea din Zürich și citat de Medical News Today.Cercetătorii le-au cerut inițial participanților…
12:40, 04.11.2020
Fructele şi băuturile care te feresc de Alzheimer
Studiul epidemiologic, prezentat de DC Medical, si efectuat pe 2.800 de persoane cu vârsta peste 50 de ani a examinat relatia pe termen lung dintre consumul de alimente care contin flavonoide si riscul de boala…
04:05, 04.02.2020
Nu mai cumpăra piept de pui dacă are aceste semne! Medicii trag semnalul de alarmă
Carnea de pui, atât de iubită de foarte mulţi dintre români, prezintă în ziua de astăzi un mare pericol. Mai exact, este vorba despre puii crescuţi forţat, prin injectarea de hormoni. Specialiştii ne învaţă cum…
13:38, 09.02.2019
Teoria mahmurelii. Cercetătorii au testat veridicitatea zicalei "Vinul după bere e plăcere", care e concluzia
Cercetarea a fost făcută pe 90 de subiecţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 40 de ani. Scopul a fost acela de a observa "influenţa ordinii şi combinaţiei consumului de bere şi vin şi intensitatea influenţei acestora…
04:24, 08.02.2018
Dacă dormi mai mult, s-ar putea să mănînci mai puțin zahăr
Un somn de cel puțin șapte ore pe noapte ar putea ajuta oamenii să mănînce mai puțin zahăr conform unui nou studiu din Jurnalul American de Nutriție Clinică. Cercetarea a constatat că somnul este un obiectiv pentru…
15:24, 24.12.2017
Studiu prezentat de Revista Americana de Nutritie Clinica: Consumul de cartofi prajiti a dus la dublarea riscului de deces prematur!
Cartofii prajiti (sau alte alimente prajite bogate in acrilamida) consumati de doua ori pe saptamana pot duce la un risc dramatic mai mare de deces timpuriu. Un studiu realizat de Revista Americana de Nutritie…
13:43, 12.10.2017
Un nivel scăzut al acestei vitamine creşte riscul mai multor forme de cancer
Vitamina D. Oamenii de știință de la Harvard spun că un nivel scăzut de vitamina D crește riscul de infarct, accident vascular cerebral și nu mai puțin de 17 forme de cancer, potrivit doctorulzilei.ro. "Majoritatea…
09:37, 16.05.2017
Gândacii sunt mult mai sănătoşi decât orice tip de carne. Iată ce spun studiile
Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile cu mai multe proteine tradiţionale, precum carne de vită, carne de porc şi de pui, constatând…
17:04, 12.12.2016
Dieta cu TAVARLIN Keto-Drink, noi şanse aduse în lupta cu cancerul
„Malnutritia, sarcopenia si casexia sunt evenimente comune in evolutia pacientilor cu cancer si de multe ori, atunci cand nu sunt identificate sau nu pot fi tratate devin ireversibile. Din aceasta cauza, in prezent,…
17:54, 03.11.2016
Beneficiul neştiut al alcoolului! Ce se întâmplă dacă bei un pahar pe zi
Abordăm astăzi un subiect care va binedispune pe mulţi, iar pe alţii, mai conservatori, îi va enerva: beneficiile alcoolului! Oricât de tare v-ar şoca, aflaţi că Asociaţia Americană a Diabetului sfătuieşte femeile…
19:53, 27.09.2016
Câte ouă putem mânca zi? Iată ce spun experţii
Ouăle conțin mulți nutrienți necesari organismului, precum proteine, fosfor și vitamina B 12, însă au o reputație rea din cauza conținutului ridicat de colesterol. Un ou mediu are 186 de mg de grăsime, aproximativ…
08:52, 13.09.2016
Patru beneficii ale cafeinei asupra sănătății
Arde grasimile. Cafeina stimuleaza termogeneza, procesul prin care organismul transforma mâncarea în energie. Daca bei o cana de cafea, creste numarul de calorii pe care corpul le "arde" de-a lungul zilei. Scade…
17:54, 17.03.2016
Soluţii pentru criza obezităţii - discutate la conferinţa despre nutriţie şi sănătate organizată de Daciana Sârbu
Criza actuala a obezitatii nu este recunoscuta si tratata ca atare de institutiile europene si de autoritatile din statele membre, în pofida cifrelor si a studiilor care avertizeaza ca aceasta va avea efecte puternice…
12:18, 11.03.2016
Daciana Sârbu, inițiatoarea unui eveniment important la Bruxelles
Impactul alimentației moderne asupra sănătății este tema centrala a conferinței organizate de eurodeputata Daciana Sârbu la Bruxelles, sub titlul WE ARE WHAT WE EAT (Suntem ceea ce mâncam). Evenimentul…
18:12, 09.03.2016
Câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână
Ouăle se numără printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă, însă trebuie să le consumi cu moderație, dacă vrei să beneficiezi de proprietățile lor. Află câte ouă ai voie să mănânci pe săptămână. Ouăle conțin…
12:55, 29.02.2016
5 reguli simple ca să mănânci mai sănătos în fiecare zi
Să mănânci sănătos nu înseamnă să ții dietă, ci doar să faci niște schimbări mici în programul tău zilnic, care îți vor aduce beneficii imense. Nu ne crezi? Încearcă ideile de…
15:38, 09.01.2016
Iaurtul, mai bogat în nutrienţi decât laptele
În ciuda beneficiilor recunoscute ale iaurtului, România se află pe ultimele locuri, în rândul ţărilor din Europa, în ceea ce priveşte consumul acestui aliment, cu o medie de un pahar de iaurt la două săptămâni.…
19:33, 01.12.2015
20 de minute de mers în fiecare zi v-ar putea salva viaţa
Dacă nu sunteţi o persoană activă, douăzeci de minute de mers în fiecare zi ar putea să vă reducă riscul de mortalitate cu până la 30%. Lipsa exercţiilor fizice creşte riscul de deces prematur de două ori mai mult…
10:33, 21.11.2015
Nutriţia clinică, parte integrantă a tratamentului mai multor afecţiuni
Cu puține zile în urmă, la Complexul „Sport” din Poiana Braşov s-a desfăşurat cel de-al XVI-lea Simpozion Naţional de Nutriție Clinică, cu participare internațională, eveniment la care au fost prezenți peste 100…
20:19, 14.10.2015
Este mai sănătos să mănânci gândaci decât carne?
Potrivit unui studiu recent, este mai sănătos să manânci o insectă decât o friptură. Un studiu publicat in Jurnalul European de Nutritie Clinica a comparat nivelul de aport nutriţional al insectelor comestibile…
12:55, 06.10.2015
Ce se întâmplă dacă mănânci acest fruct de trei ori pe zi, timp de 12 zile consecutive
Iata proprietatile vindecatoare ale consumului de 3 curmale pe zi, timp de 12 zile: Au valoare nutritiva mare Doar trei curmale pe zi furnizeaza corpului o cantitate mare de fibre, vitamina B6, potasiu, cupru,…
06:42, 09.08.2015
Pâinea albă şi pastele pot creşte riscul de depresie şi de anxietate
Produsele rafinate provoacă creşterea rapidă a nivelului de zahăr din sânge ceea ce împinge organismul să producă cât mai multă insulină, ceea ce poate conduce la depresie. Conform studiului…
13:39, 30.07.2015
Berea in ameliorarea simptomelor menopauzei!
Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie evidentiaza noi efecte benefice ale consumului moderat de bere: Consumul moderat de bere poate ameliora simptomele asociate perioadei post-menopauza. Centrul…