Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Studiu prezentat de Revista Americana de Nutritie Clinica: Consumul de cartofi prajiti a dus la dublarea riscului de deces prematur!

Publicat:

Cartofii prajiti (sau alte alimente prajite bogate in acrilamida) consumati de doua ori pe saptamana pot duce la un risc dramatic mai mare de deces timpuriu. Un studiu realizat de de a observat 4.400 de barbati si femei cu varste cuprinse intre 45 si 79 de ani o perioada de timp […]

Citeste articolul mai departe pe caplimpede.ro…  

Sursa articol: caplimpede.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Cum face indragitul Barbosu’ cartofii prajiti. Secretul retetei, de asta ies crocanti si se fac mai repede: „Nu mai pot de pofta”

13:15, 26.04.2024 - Ovidiu din Bacau – sau Barbosu’, așa cum este cunoscut in mediul online – a dezvaluit cum prepara cartofi prajiți. Pentru a ieși crocanți, bucatarul recomanda ca in tigaie sa se puna foarte puțin ulei, atat cat sa acopere fin fundul vasului de bucatarie. Cum sa gatești cei mai savuroși cartofi. Ingredientele…

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Studiu privind preocuparilor la Politehnica Timișoara pentru consumul responsabil și sustenabil de energie. Rezultate

17:40, 04.04.2024 - Studiu UPT. Studenții universitații Politehnica demonstreaza sensibilitate la problemele de mediu, angajandu-se in susținerea țintelor de reducere a amprentei de carbon promovata la scara globala de Agenda 2030 a Organizației Națiunilor Unite, care a stabilit ca avem nevoie de un efort susținut, atat…

Cartofii ”din aur”

07:15, 20.03.2024 - O femeie a provocat o adevarata revolta pe platforma sociala X (Twitter). Ea a publicat o poza cu porția minuscula de cartofi prajiți pe care a cumparat-o de pe o arena de hochei și pentru care a platit exagerat de mult. Canadianca Sara Jones a vrut sa vada un meci al echipei sale preferate, Vancouver…

Numarul de pași pe care trebuie sa il faci pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

11:06, 06.03.2024 - Fiecare pas pe care il faci in plus peste pragul de 2.200 de pași pe zi reduce riscul de deces prematur, arata un nou studiu. Dar, cel mai mic risc de moarte timpurie il au cei care fac intre 9.500 și 10.000 de pași zilnic.

Cum sa faci cartofi prajiti fara ulei. Secretul care ii face crocanti, de fapt

10:05, 28.02.2024 - Vrei sa pregatești cartofi prajiți, insa fara prea multe calorii? Iți recomandam sa ii prepari fara ulei de floarea-soarelui sau alt tip de ulei. Nu acest produs este secretul cartofilor pai crocanți, de fapt. Cartofi pai fara ulei. In ce sa-i gatești Cartofii prajiți fierbinți și crocanți sunt o gustare…


Ce parere ai despre aceasta stire?