Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

13:25, 30.01.2024

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Greșeala care poate compromite total preparatul

Punctul de ardere sau de fum, adică acea temperatură la care uleiul încins începe să producă fum și să genereze radicali liberi în alimente, este cel mai important aspect care trebuie luat în considerare.Este recomandat…




06:40, 22.09.2023

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Cum îl alegi, de fapt

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit. Cum îl alegi, de fapt. Alimentele prăjite sunt cele mai delicioase, chiar dacă nu sunt tocmai sănătoase. Care este însă cel mai bun ulei pentru prăjit și cum îl alegem?…




13:00, 22.08.2023

Trigliceride mărite. Cauze, riscuri de sănătate și metode de reducere a nivelului acestora

Ce sunt trigliceridele? Trigliceridele reprezintă principala formă în care găsim grăsimile în organismul uman. Acestea sunt compuse din trei acizi grași și glicerol (sau glicerină). Nivel trigliceridelor poate…




09:50, 25.06.2021

Ce sunt grăsimile trans și de ce trebuie să ne ferim de ele?

Poate ați aflat deja despre legea care a limitat conținutul de grăsimi trans în alimente, dar credem că trecerea în revistă a subiectului poate fi oricând utilă. Dr. Laura Davidescu, medic specializat în Nutriție…




21:05, 15.09.2020

Malaiul si uimitoarele sale beneficii pentru sanatate

Acesta este bogat in acizi grasi nesaturati si contine multe hidrocarburi.Un aliment de baza in copilaria sanatoasa traita la tara si nu numai, malaiul porumbul si, implicit, mamaliga au beneficii uimitoare pentru…




09:34, 08.05.2019

Adio margarină și mezeluri! Acestea și alte produse ar putea fi interzise pe piața europeană

Reţetele mezelurilor, produselor de patiserie şi margarinei trebuie schimbate până la 1 aprilie 2021. Altfel, aceste produse nu vor mai putea fi vândute. Uniunea Europeană a adoptat un nou regulament, care limitează…




08:17, 08.05.2019

Cât de periculoși sunt acizii graşi trans nesaturaţi. Produsele care vor fi interzise la vânzare în UE din 2021

Peste 50.000 de decese sunt înregistrate anual în Europa, din cauza consumului de grăsimi nocive. Tocmai din acest motiv, Comisia Europeană a hotărât să limiteze cantitatea de acizi graşi nesaturaţi,…




20:42, 26.03.2018

POSTUL PAŞTELUI. Ce să mâncăm în post pentru a ne menţine silueta frumoasă

Hipocrate, parintele medicinei, spunea candva ca bolile cauzate de excesele alimentare pot fi vindecate prin post. Primele tratamente pentru diabet zaharat de la inceputul secolului al XX-lea, de exemplu, incepeau…




16:32, 05.03.2018

Semintele de catina sunt bogate in acizi grasi nesaturati

Fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele, de asemenea, contine o cantitate de trei ori mai mare de vitamina E decat germenii de grau, de trei…




11:19, 02.03.2018

Gnocchi alla Trapanese cu pesto și migdale. O rețetă gustoasă și sățioasă, plină de proteine ​​și grăsimi nesaturate!

În această variantă clasică de Trapanese, Jamie Oliver a ales migdalele cremoase ca ingrediente vedetă. Pe lângă faptul că acestea conferă o textura deosebită preparatului, ele vă oferă și proteine ​​și grăsimi…




22:21, 01.03.2018

Nucile reduc colesterolul

Obiceiul de a consuma nuci este unul extrem de benefic pentru sanatate fiindca acestea au in compozitie minerale precum fier, fosfor, potasiu, magneziu, iod, vitaminele A, B, C, E si P, aminoacizi, grasimi nesaturate…




23:05, 07.12.2017

ULEI DE MASLINE: Compoziție nutrițională

Uleiul de măsline trebuie să înlocuiască uleiul de bucătărie, pentru că este mult mai sănătos.  100 g de ulei de măsline conține:acizi grași mono-nesaturați: 73 gacizi grași poli-nesaturați: 10,5…




08:32, 17.10.2017

Propunerea legislativă privind conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare, adoptată de Senat

Plenul Senatului a adoptat, marţi, propunerea legislativă privind conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului uman.Iniţiatorul legii, senatorul USR Adrian Wiener,…




00:12, 11.10.2017

Senatul a adoptat propunerea privind conținutul de acizi grași trans-nesaturați în produsele alimentare

Plenul Senatului a adoptat, marți, cu 92 de voturi "pentru" și niciun vot împotrivă, propunerea legislativă privind conținutul de acizi grași trans-nesaturați (AGTN) în produsele alimentare destinate consumului…




21:05, 10.10.2017

Legea privind etichetarea produselor care contin acizi grasi trans-nesaturati si reducerea acestora la maximum 2% din continutul alimentelor, adoptata…

Senatul a adoptat marti, cu unanimitate de voturi, o initiativa legislativa depusa in luna martie de USR care introduce obligativitatea etichetarii produselor alimentare procesate care contin acizi grasi trans-nesaturati…




19:38, 10.10.2017

Senatul a aprobat Legea privind conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi din produsele alimentare

Senatul, prima cameră sesizată, a aprobat, marţi, un proiect de lege care prevede că operatorii din sectorul alimentar vor fi obligaţi ca limiteze conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) la 2 grame/100…




19:20, 10.10.2017

Legea privind conținutul de aciși grași trans-nesaturați, votată de Senatori

Senatul a aprobat, marți, un proiect de lege care prevede ca producătorii de alimente vor fi obligați să limiteze conținutul de acizi grași trans-nesaturați (AGTN) la două grame la suta de grame de ulei sau de…




18:36, 10.10.2017

Acizi grași trans nesaturați, limitați. Legea, votată în Parlament

Iniţiatorul legii, senatorul USR Adrian Wiener, a explicat că riscul alimentar este unul dintre cele mai importante la adresa sănătăţii iar această lege va reduce mortalitatea cardiovasculară cu până la 6% în România. "OMS…




18:26, 10.10.2017

Senatul a adoptat propunerea legislativă privind conținutul de acizi grași trans-nesaturați (AGTN) în produsele alimentare

Plenul Senatului a adoptat, marți, cu 92 de voturi "pentru" și niciun vot împotrivă, propunerea legislativă privind conținutul de acizi grași trans-nesaturați (AGTN) în produsele alimentare destinate…




16:45, 29.03.2017

Produsele care conţin acizi graşi trans-nesaturaţI vor avea etichele speciale

Potrivit initiativei USR înregistrata la Senat, operatorii din sectorul alimentar au obligatia ca "în produsele alimentare prelucrate, continutul de AGTN sa nu depaseasca 2 grame/100 de grame de ulei sau de grasime…




16:23, 29.03.2017

USR: Propunere legislativă pentru etichetarea produselor care conţin acizi graşi trans-nesaturaţi

Senatorul USR Adrian Wiener a anunţat miercuri depunerea unei iniţiative legislative prin care propune etichetarea produselor care conţin acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN), susţinând că în Uniunea Europeană 50.000…




13:53, 25.03.2017

'Proiect de tara', marca USR. Nicusor Dan vrea sa faca popcornul, biscuiţii şi supele la plic mai sănătoase

Operatorii din sectorul alimentar ar putea fi obligaţi ca limiteze conţinutul de acizi graşi trans-nesaturaţi (AGTN) la 2 grame/100 de grame de ulei sau de grăsime din conţinutul acestora şi să eticheteze produsele…




16:44, 09.01.2017

Consumați proteine și grăsimi nesaturate. Recomandările specialiștilor pentru trecerea cu bine a perioadei geroase

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București precizează, pe site-ul instituției, că, în astfel de perioade, cu temperaturi foarte scăzute, se impune consumul de alimente bogate în proteine…




14:38, 31.10.2016

Grăsimile nesaturate nu sunt dăunătoare sănătăţii

Despre recomandările actuale privind alimentaţia sănătoasă, James crede că sunt bazate pe date greşite din anii 1950, care au făcut să existe percepţia că grăsimile saturate produc numeroase boli. În realitate,…




16:19, 22.09.2015

Dieta anticolesterol. Ce trebuie să elimini din alimentaţie ca să-ţi îmbunătăţeşti starea de sănătate

Lipidele sau grasimile reprezinta o sursa majora de energie pentru organismul uman, insa nu singura. O cantitate prea mare de grasimi in dieta este daunatoare. De unde vine colesterolul? „Colesterolul provine din…




00:01, 16.02.2015

Dr.Ciprian Constantin: Grăsimile au rol energetic important, dar consumul lor în cantități mari nu se justifică

Grăsimile intră în structura tuturor celulelor și au un rol deosebit de important pentru buna funcționare a sistemului nervos, însă nu se recomandă consumul lor în cantități mari, a afirmat dr. Ciprian Constantin,…




21:00, 13.02.2015

Cate grasimi va recomanda medicii sa consumati

Grasimile intra in structura tuturor celulelor si au un rol deosebit de important pentru buna functionare a sistemului nervos, insa nu se recomanda consumul lor in cantitati mari, a afirmat dr. Ciprian Constantin,…




20:55, 20.12.2014

Margarina nu este atat de rea pe cat se crede! Iata de ce!

margarina Unii oameni prefera anumite tipuri de alimente, alti oameni sunt interesati de altele. Cum totul tine de obiceiuri culinare, de gusturi si de stil de viata, ce place unuia poate foarte bine sa displaca…




09:50, 31.10.2014

Alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbeşti

Grăsimile nesaturate sunt considerate bune pentru organism deoarece conţin acizii Omega 3 şi Omega 6, pe care corpul uman nu îi poate produce singur. Aceste grăsimi "bune" ajută la stabilizarea colesterolului şi…




13:50, 30.10.2014

Cum trebuie sa se alimenteze o femeie insarcinata

Grasimile ar trebui sa reprezinte 35% din continutul caloric al meselor din timpul unei zile, deoarece ele constituie o sursa importanta de energie. Un raport adecvat de grasimi previne greutatea mica la nastere…