Mihail Sadoveanu - Stiri si informatii despre Mihail Sadoveanu | prima pagina Ultima actualizare: 06:41:17, 17.04.2021
Conacul familiei scriitorului Mihail Sadoveanu, aproape de dispariție. Cum s-a ajuns de la o minunată casă boierească, la o adevărată ruină
O casă boierească din orașul Galați, cea în care a locuit familia scriitorului celebru Mihail Sadoveanu, se află în stare avansată de degradare. Clădirea este abandonată de peste trei decenii, iar anii în care…
Cum arată conacul familiei scriitorului Mihail Sadoveanu. Ruină „cu ştaif” în centrul oraşului Galaţi
O casă boierească din centrul oraşului Galaţi, în care a locuit familia scriitorului Mihail Sadoveanu, este în stare avansată de degradare. De peste trei decenii clădirea a fost abandonată, iar urmările nepăsării…
Caz revoltător la liceul "Mihail Sadoveanu" din Capitală. Un necunoscut și-a expus organele genitale chiar în timpul orelor online
Caz revoltător la liceul "Mihail Sadoveanu" din Capitală. O persoană necunoscută a intervenit în timpul orelor online și s-a dezbrăcat în totalitate în fața camerei. Incidentul a avut loc acum două zile.
Casa Scriitorilor de la Valea Vinului ar putea deveni hotel!? Ce planuri are Primăria Rodna pentru locul de odihna al lui Coșbuc sau Rebreanu
Casa Scriitorilor din Valea Vinului, unde obișnuiau să se relaxeze, Rebreanu, Coșbuc și chiar Sadoveanu, s-ar putea transforma într-un hotel. Primarul comunei Rodna spune că dacă va primi clădirile în patrimoniu…
Centrul istoric al Brașovului, fără lumini, timp de o oră, sâmbătă
Municipiul Brașov se alătură, și în acest an, celor peste 7.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la Earth Hour – cel mai mare eveniment internațional care atrage atenția asupra schimbărilor climatice,…
#Dobrogea Digitala: Uniunea Scriitorilor din Romania, la 72 de ani de la infiintare. Remarca batjocoritoare a lui Nicolae Ceausescu (1977)
"Jurnal intermitent" 2001 , de Pericle Martinescu In 25 martie 1949, Societatea Scriitorilor Romani fuzioneaza cu Societatea Autorilor Dramatici si cu Uniunea Scriitorilor Maghiari din Romania si ia fiinta Uniunea…
Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio
Școala altfel… cu micii-mari actori, la Editura Casa Radio La ediția de primăvară a Târgului de carte Gaudeamus Radio România, Editura Casa Radio oferă micilor cititori șansa unui experiment…
Expoziţie de fotografie despre istoria Bucureştiului, la Biblioteca Metropolitană
Biblioteca Metropolitană găzduieşte, până pe 1 mai, la sediul central "Mihail Sadoveanu", o expoziţie de fotografie în cadrul proiectului "Bucureşti - Memoria unui oraş". Proiectul este menit să prezinte publicului…
Deputatul USR Plus Radu Molnar și-a inaugurat biroul parlamentar de la Câmpia Turzii (VIDEO)
Deputatul USR PLUS, Radu Molnar, și-a inaugurat în decursul zilei de sâmbătă, 6 martie, cabinetul parlamentar de la Câmpia Turzii, care se află pe strada Mihail Sadoveanu, nr. 10. La eveniment... Acesta este doar…
Tradiționalismul – definiția și trăsăturile curentului literar manifestat în perioada interbelică
Tradiționalismul este o mișcare literară manifestată în perioada interbelică, o orientare literară a literaturii române către folclor și etnografie. Citește care sunt trăsăturile tradiționalismului. Ideologia tradiționalismului…
Proiectul educaţional transfrontalier „Tradiţii de primăvară nemuritoare”
Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza" şi Şcoala Gimnazială „Mihail Sadoveanu" din Fălticeni, împreună cu cei de la Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar" din Chişinău,…
Cupa Îndrăgostiţilor de tenis de câmp, ediţia a IV-a, la Întorsura Buzăului
Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Întorsura Buzăului, Asociaţia Sportivă „Ciucaş” Întorsura Buzăului și Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Întorsura…
Poiana Teiului: „Depopularea munților, reducerea numărului de elevi”
Interviu cu directoarea Școlii Gimnaziale “Iustin Pârvu”, Vasilica ANCUȚA – Doamnă director, învățământul în comuna Poiana Teiului are rădăcini adânci pe Valea Bistriței. Așa este, iar noi, cei de astăzi, mai cu…
Suceava: Patru elevi şi şase profesori confirmaţi cu COVID-19; şase clase au activitatea suspendată
Patru elevi şi şase profesori au fost confirmaţi cu COVID-19, iar şase clase au activitatea suspendată, a informat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava. Potrivit IŞJ Suceava, este vorba despre trei…
„Monica Lovinescu - Tezaurul Secret”, o nouă carte semnată de scriitoarea Angela Furtună
Scriitoarea Angela Furtună vine în fața cititorilor cu o nouă carte, „Monica Lovinescu - Tezaurul Secret", care a apărut recent la Editura Integral, București. Volumul poate fi procurat de la editură, dar și din…
13:00, 13.02.2021
O stație din capitală, pusă la pămînt de vîntul puternic
O stație de așteptare a transportului public amplasată pe strada Mihail Sadoveanu din sectorul Ciocana al capitalei a fost doborîtă la pămînt. Imagini de la fața locului au fost făcute de către locatarii din preajmă,…
Eugen Lovinescu – inițiatorul modernismului. Biografie și opere scrise de Lovinescu
Eugen Lovinescu a fost unul dintre cei mai de seamă critici literari după Titu Maiorescu. Un sociolog al culturii, romancier, dramaturg și nuvelist român, Lovinescu este autorul teoriei Sincronismului și al Mutației…
Ion Cristoiu: 'Klaus Iohannis se poate mândri, ca şi Duca Vodă, cu meterhaneaua sa'
Publicistul Ion Cristoiu face o comparaţie între festivităţile de pe vremea Ducăi Vodă, din secolul al XVII-lea, descrise de Mihail Sadoveanu, cu prilejul primirii unor oaspeţi de seamă, în care un rol aparte îl…
Ion Cristoiu: Guvernul Florin Cîţu sau Meterhaneaua Măriei Sale, Klaus Iohannis
Publicistul Ion Cristoiu face o comparaţie între festivităţile de pe vremea Ducăi Vodă, din secolul al XVII-lea, descrise de Mihail Sadoveanu, cu prilejul primirii unor oaspeţi de seamă, în care un rol aparte î...
20:50, 03.02.2021
Îl recunoșteați pe Mihail Sadoveanu?
Muzeul Național al Literaturii Române Iași a postat pe pagina de socializare a instituției o fotografie inedită din arhiva muzeului, ce surprinde un aspect mai puțin cunoscut din viața lui Mihai Sadoveanu.
Ada D’Albon, actriţă: „Am suferit în viaţă pentru că am fost nepoata lui Sadoveanu“ INTERVIU
Actriţa Ada d’Albon îşi aminteşte de copilăria petrecută alături de unchiul ei, Mihail Sadoveanu, şi explică relaţiile pe care scriitorul le avea cu regimul comunist, dar şi în ce fel a fost afectată familia sa,…
Primăria Târgu Neamț. Investiții pentru anul 202
Primăria oraşului Târgu Neamţ are un amplu plan de investiţii şi pentru anul 2021, deşi dificultăţile majore, mai ales cele create de pandemia COVID-19, nu au fost în totalitate depăşite. Administraţia locală din…
Basmul – definiție și trăsături. Cum se clasifică și ce caracteristici are
Basmul este opera epică în proză, de dimensiuni medii, în care se prezintă lupta dintre bine și rău, care este încheiată odată cu victoria binelui. Este una dintre cele mai vechi specii ale literaturii orare care,…
02:50, 21.01.2021
VIDEO - Prima concluzie a pompierilor în incendiul de la Castel: un fir neizolat
"În data de 19 ianuarie, la ora 10.58, Detasamentul 1 de Pompieri Iasi a intervenit în municipiul Iasi, aleea Mihail Sadoveanu, judetul Iasi, pentru stingerea unui incendiu produs la un cort de evenimente din cadrul…
Romanul, specie a genului liric. Definiție, trăsături și caracteristici
Romanul este o specie a genului epic, în proză, de mare întindere, care are o acțiune complexă și se desfășoară pe mai multe planuri narative. Citește ce caracteristici are romanul, dar și cum se clasifică.Originea…
La Muzeul de Istorie, prahovenii pot vedea „Casele memoriale în cărţile poştale”
N. D. Cu ocazia Zilei Naționale a Culturii, muzeele din judeţ au ținut să organizeze o serie de acțiuni și manifestări, prilej cu care prahovenii de toate vârstele au privilegiul să vadă, să afle sau să-și reamintească…
Poliţia, despre copilul găsit mort într-un parc din Capitală: BEBELUŞUL ZĂCEA PE PĂMÂNTUL ÎNGHEŢAT
Descoperire macabră în sectorul Râşcani al Capitalei. Corpul neînsufleţit al unui nou-născut a fost găsit aseară de un bărbat care îşi plimba câinele în parcul de pe strada Mihail Sadoveanu.
Nou-născut abandonat în parc, găsit fără suflare. Polițiștii sunt în căutarea mamei
Poliția sectorului Râșcani a fost alertată joi, în jurul orei 20:00, de către un bărbat care a anunțat că a găsit trupul neînsuflețit al nou-născutului în parcul Ciocana, de pe strada Mihail Sadoveanu.La fața locului…
Cadavrul unui nou-născut, găsit într-un parc din capitală: Poliția caută mama pruncului
Cadavrul unui copil nou născut a fost depistat abandonat în parcul amplasat pe strada Mihail Sadoveanu, din sectorul Râșcani. Poliția a fost alertată în jurul orei 20:00, după ce un trecător a depistat cadavrul.
Îngrozitor: Cadavrul unui bebeluș, găsit într-un parc la Râșcani
CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Un caz teribil s-a întâmplat aseară în parcul amplasat pe strada Mihail Sadoveanu din sectorul Râșcani al Capitalei. Cadavrul unui copil nou-născut a fost depistat abandonat. Potrivit…