Constantin Bacalbasa - Stiri si informatii despre Constantin Bacalbasa | pagina 2 Ultima actualizare: 07:46:15, 18.05.2024
10:27, 08.12.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șarlota cu mere și Spanac cu patlagele vinete
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Șarlotă cu mere''…
11:32, 25.11.2016
Momente din viaţa bucureştenilor în primele luni ale ocupaţiei germane
Trăind într-o epocă așezată, ce se vădea plină de prosperitate, de liniște și calm, populația bucureșteană nu era deloc pregătită pentru vremurile care-au urmat intrării nemţilor în Capitală. Locuitorii ei nu „aveau…
00:22, 25.11.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de iepure franceză și Ciuperci cu vin alb
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și…
09:20, 24.11.2016
Supă franțuzească de iepure, o rețetă veche care merită încercată
”Supă de iepure franceză” este o rețetă veche de 100 de ani pe care o reamintește Agerpres. Ea a fost publicată în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa. O publicăm…
10:27, 27.10.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Legume cu costița și Fasole verde
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Legume cu costiță''…
00:05, 14.10.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză dulce cu sos de friptură și Macaroane gratinate
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Varză dulce cu sos de friptură''…
13:23, 20.09.2016
Rețeta zilei. Mâncare de ceapă înăbușită
„Dictatura gastronomică" - tomul culinar al lui Constantin Bacalbașa, jurnalistul și gurmandul -, chiar dacă nu abundă în retete romanesti, alocă totuși un spațiu generos acestora. Ca unul...
14:54, 18.08.2016
Mai vechi decât veacul, mai gustoase ca niciodată! Ficat la grătar și Portocaladă, rețetele/minune al străbunicilor noastre
Săptămâna aceasta, vă propunem ''Ficat la grătar'' și ''Portocaladă'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
00:05, 22.07.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Fasole verde cu ceapă și Găluște romane
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Fasole verde cu ceapă'' și ''Găluște…
00:02, 08.07.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supa de dovlecei și Marmeladă de caise
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa de dovlecei'' și…
13:13, 07.07.2016
Ce mancau romanii in perioada interbelica!
Va propunem doua retete ‘Supa de dovlecei” si ”Marmelada de caise”, ambele retete fiind publicate in ”Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari” (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa. Supa de dovlecei…
10:43, 07.07.2016
REŢETA Supa de dovlecei și Marmeladă de caise
REŢETA. În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, potrivit Agrepres. Săptămâna aceasta, vă propunem ”Supa…
00:02, 24.06.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de pătlăgele roșii și Mâncare de vițel cu cartofi noi
În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salată de pătlăgele roșii''…
10:28, 09.06.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete in plic și Spuma de caise
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete în plic''…
00:02, 13.05.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Friptură țărănească și Sufleul cu fragi sau căpșuni
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul…
09:27, 12.05.2016
Reţete delicioase, vechi de 100 de ani. Vezi cum poţi face Friptură țărănească şi Sufleul cu fragi sau căpşuni
Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul cu fragi sau căpșuni'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.…
00:03, 29.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete de miel la cuptor și Cozonacul cu fructe
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete de miel la cuptor'' și…
00:04, 15.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…
00:05, 01.04.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete tocate și Crema de praz
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Pătlăgele vinete tocate'' și ''Crema…
11:39, 31.03.2016
Cremă de vinete şi cremă de praz, două reţete vechi dar delicioase
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, notează Agerpres Săptămâna aceasta vă propunem ”Pătlăgele vinete…
00:04, 18.03.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ouă ca la mama acasă și Spanac cu pătlăgele vinete
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ouă ca la mama acasă'' și ''Spanac…
00:05, 04.03.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Mucenici și Puiul fript în usturoi
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Mucenici'' și ''Puiul fript în…
00:03, 26.02.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cârnați din pasere și Omleta surpriză
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cârnați din pasere'' și ''Omleta…
00:02, 12.02.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de portocale bucăți și Șerbet de portocale
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Dulceață de portocale bucăți''…
00:04, 29.01.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de praz cu cartofi și Prăjitura "Deliciul"
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Supă de praz cu cartofi'' și Prăjitura…
00:04, 15.01.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumările cu pătlăgele roșii și Orez cu prune uscate
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Jumările cu pătlăgele roșii''…
00:03, 04.01.2016
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Curcan umplut cu cârnați și Spuma de banane
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Curcan umplut cu cârnați'' și ''Spuma de banane'',…
00:04, 18.12.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Chefal și țîri și Pătlăgele roșii de post
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Chefal și țîri'' și ''Pătlăgele…
12:20, 17.12.2015
Rețeta zilei de joi. Ceapă înăbușită, ca la Bacalbașa (rețete românești pe gustul tău)
„Dictatura gastronomică” - tomul culinar al lui Constantin Bacalbașa, jurnalistul și gurmandul -, chiar dacă nu abundă în retete romanesti, alocă totuși un spațiu generos acestora. Ca unul care-a...
00:04, 04.12.2015
REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șalăul Doamna Casei și Pâine de migdale
În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Șalăul Doamna Casei'' și ''Pâine…