Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10:27, 08.12.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șarlota cu mere și Spanac cu patlagele vinete

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Șarlotă cu mere''…




11:32, 25.11.2016

Momente din viaţa bucureştenilor în primele luni ale ocupaţiei germane

Trăind într-o epocă așezată, ce se vădea plină de prosperitate, de liniște și calm, populația bucureșteană nu era deloc pregătită pentru vremurile care-au urmat intrării nemţilor în Capitală. Locuitorii ei nu „aveau…




00:22, 25.11.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de iepure franceză și Ciuperci cu vin alb

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supă de iepure franceză'' și…




09:20, 24.11.2016

Supă franțuzească de iepure, o rețetă veche care merită încercată

”Supă de iepure franceză” este o rețetă veche de 100 de ani pe care o reamintește Agerpres. Ea a fost publicată în ”Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa. O publicăm…




10:27, 27.10.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Legume cu costița și Fasole verde

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Legume cu costiță''…




00:05, 14.10.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Varză dulce cu sos de friptură și Macaroane gratinate

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Varză dulce cu sos de friptură''…




13:23, 20.09.2016

Rețeta zilei. Mâncare de ceapă înăbușită

„Dictatura gastronomică" - tomul culinar al lui Constantin Bacalbașa, jurnalistul și gurmandul -, chiar dacă nu abundă în retete romanesti, alocă totuși un spațiu generos acestora. Ca unul...




14:54, 18.08.2016

Mai vechi decât veacul, mai gustoase ca niciodată! Ficat la grătar și Portocaladă, rețetele/minune al străbunicilor noastre

Săptămâna aceasta, vă propunem ''Ficat la grătar'' și ''Portocaladă'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.




00:05, 22.07.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Fasole verde cu ceapă și Găluște romane

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Fasole verde cu ceapă'' și ''Găluște…




00:02, 08.07.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supa de dovlecei și Marmeladă de caise

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa.  Săptămâna aceasta, vă propunem ''Supa de dovlecei'' și…




13:13, 07.07.2016

Ce mancau romanii in perioada interbelica!

Va propunem doua retete ‘Supa de dovlecei” si ”Marmelada de caise”, ambele retete fiind publicate in ”Carte de bucatarie — 1501 feluri de mancari” (1935), cu o prefata de Constantin Bacalbasa. Supa de dovlecei…




10:43, 07.07.2016

REŢETA Supa de dovlecei și Marmeladă de caise

REŢETA. În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, potrivit Agrepres. Săptămâna aceasta, vă propunem ”Supa…




00:02, 24.06.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Salată de pătlăgele roșii și Mâncare de vițel cu cartofi noi

În cadrul acestei rubrici, vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta, vă propunem ''Salată de pătlăgele roșii''…




10:28, 09.06.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete in plic și Spuma de caise

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete în plic''…




00:02, 13.05.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Friptură țărănească și Sufleul cu fragi sau căpșuni

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul…




09:27, 12.05.2016

Reţete delicioase, vechi de 100 de ani. Vezi cum poţi face Friptură țărănească şi Sufleul cu fragi sau căpşuni

Săptămâna aceasta vă propunem ''Friptură țărănească'' și ''Sufleul cu fragi sau căpșuni'', ambele rețete fiind publicate în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.…




00:03, 29.04.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cotlete de miel la cuptor și Cozonacul cu fructe

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cotlete de miel la cuptor'' și…




00:04, 15.04.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ghiveciu special și Dulceață în aluat

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ghiveciu special'' și ''Dulceață…




00:05, 01.04.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Pătlăgele vinete tocate și Crema de praz

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Pătlăgele vinete tocate'' și ''Crema…




11:39, 31.03.2016

Cremă de vinete şi cremă de praz, două reţete vechi dar delicioase

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ”tratate” de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa, notează Agerpres Săptămâna aceasta vă propunem ”Pătlăgele vinete…




00:04, 18.03.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Ouă ca la mama acasă și Spanac cu pătlăgele vinete

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Ouă ca la mama acasă'' și ''Spanac…




00:05, 04.03.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Mucenici și Puiul fript în usturoi

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Mucenici'' și ''Puiul fript în…




00:03, 26.02.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cârnați din pasere și Omleta surpriză

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Cârnați din pasere'' și ''Omleta…




00:02, 12.02.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Dulceață de portocale bucăți și Șerbet de portocale

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Dulceață de portocale bucăți''…




00:04, 29.01.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Supă de praz cu cartofi și Prăjitura "Deliciul"

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Supă de praz cu cartofi'' și Prăjitura…




00:04, 15.01.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Jumările cu pătlăgele roșii și Orez cu prune uscate

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Jumările cu pătlăgele roșii''…




00:03, 04.01.2016

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Curcan umplut cu cârnați și Spuma de banane

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Vă propunem ''Curcan umplut cu cârnați'' și ''Spuma de banane'',…




00:04, 18.12.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Chefal și țîri și Pătlăgele roșii de post

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Chefal și țîri'' și ''Pătlăgele…




12:20, 17.12.2015

Rețeta zilei de joi. Ceapă înăbușită, ca la Bacalbașa (rețete românești pe gustul tău)

„Dictatura gastronomică” - tomul culinar al lui Constantin Bacalbașa, jurnalistul și gurmandul -, chiar dacă nu abundă în retete romanesti, alocă totuși un spațiu generos acestora. Ca unul care-a...




00:04, 04.12.2015

REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Șalăul Doamna Casei și Pâine de migdale

În cadrul acestei rubrici vă prezentăm rețete culinare vechi, preluate din diferite ''tratate'' de specialitate, precizând, de fiecare dată, sursa. Săptămâna aceasta vă propunem ''Șalăul Doamna Casei'' și ''Pâine…